Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 17:52

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης 2010 (Προθεσμία 1/10/2010)Τα Δημοτικά Ωδεία Νεάπολης και Συκεών, σε συνεργασία με τη National Academy of Music των ΗΠΑ, ανακοινώνουν τη διοργάνωση του ετήσιου Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης ?International Music Prize? for Excellence in Composition 2010?. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να παρακινήσει συνθέτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας να γράψουν νέα έργα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να ωθήσει ταλαντούχους συνθέτες να οικοδομήσουν μια καριέρα στη σύνθεση ανταμείβοντάς τους με την παρουσίαση, προβολή και αναγνώριση του έργου τους.

Στους βραβευμένους συνθέτες θα απονεμηθεί το ?Certificate of Mastery in Music Composition? και το Χρυσό Μετάλλιο Διάκρισης της National Academy of Music. Σε όλους τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό θα απονεμηθεί το ?Certificate of Participation?, ενώ σε όσους προκριθούν στην τελική φάση θα απονεμηθεί το ?Certificate of Achievement in Music Composition? της National Academy of Music. Επίσης, σε επιλεγμένους συνθέτες θα απονεμηθούν από τη National Academy of Music οι ανώτεροι τίτλοι και τα διπλώματα ?Honorary Associateship? και ?Honorary Fellowship?.

Ο Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε συνθέτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Τα έργα που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που αποτελείται από συνθέτες, εκτελεστές, θεωρητικούς και μουσικολόγους. Οι φάκελοι υποψηφιότητας πρέπει να φτάσουν το αργότερο μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2010 στη Γραμματεία του Διαγωνισμού (Ελ. Βενιζέλου 72, 567 28 Νεάπολη, Θεσ/νίκη, τηλ. 2310 616710), ασχέτως της ημερομηνίας αποστολής τους. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού μετά την 1η Δεκεμβρίου 2010. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον .