Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 17:46

Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός έμμετρης σατιρικής ποίησης (Προθεσμία 10/9/2010)Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων προκηρύσσει Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Έμμετρης Σατιρικής Ποίησης, με βραβείο ύψους 2.000 ευρώ για τον πρώτο νικητή.Εμπνευστής του διαγωνισμού, που θα προκηρύσσεται κάθε Απρίλιο αλλά και μόνιμος χορηγός του χρηματικού ποσού του πρώτου βραβείου, είναι ο συγγραφέας και σατιρικός ποιητής Παύλος Πολυχρονάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών.

Η καθιέρωση του διαγωνισμού αυτού γίνεται για να δοθεί η δυνατότητα ν? αναδειχθούν (σε πανελλήνια κλίμακα) νέοι άνθρωποι, που ασχολούνται με το είδος.

Τα κείμενα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στη διεύθυνση: Ένωση
Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων, 8ης Δεκεμβρίου 44, Χανιά 73132.

Τα αποτελέσματα θ? ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.Η απονομή των βραβείων θα γίνει από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών σε ειδική επίσημη τελετή. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν καί τα βραβευμένα ποιήματα.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

? Το θέμα είναι ελεύθερο (μπορεί να αφορά σε πρόσωπα, πράγματα, ή καταστάσεις).

? Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι. Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 50 και να μην έχουν πάνω από 13 συλλαβές.

? Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.

? Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, τυπωμένα στη μια όψη της σελίδας και οπωσδήποτε υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο.

? Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά σε πέντε (5) αντίγραφα. Μέσα στον ίδιο φάκελο να υπάρχουν (σ? έναν μικρότερο κλειστό φάκελο) τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τηλέφωνα. Στο εξωτερικό του μικρού φακέλου, να είναι γραμμένο το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος.

Η βαθμολόγηση των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, επιλεγμένους από το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές, με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 20. Το πρώτο βραβείο θα δοθεί σε ποίημα που οπωσδήποτε θα λάβει μέσο όρο άνω του 18. Στους υπόλοιπους νικητές θα απονεμηθούν κατά σειρά τρεις (3) έπαινοι (Α, Β και Γ) και έξι (6) τιμητικά διπλώματα,
συνοδευόμενα από διάφορα δώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2821340152, 2821031984 και 6973433905.