Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 17:42

Α' Παγκύπριος φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα "Η ελιά" (Προθεσμία 23/8/2010)
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι καλούνται να αποτυπώσουν με το φωτογραφικό φακό τη θεματική ενότητα  «Η Ελιά».

Η Εταιρεία ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό να δημιουργήσει μια συλλογή φωτογραφιών μέσα από  εικόνες με θέμα την ελιά.  Ταυτόχρονα το φωτογραφικό υλικό θα προβάλλει τον πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά του Ακακίου και της Κύπρου ευρύτερα.

΄Οροι διαγωνισμού.
1. Θέμα:
To θέμα του διαγωνισμού είναι  «Η ελιά».

2.  ΄Οροι συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους φωτογράφους της Κύπρου, επαγγελματίες  και ερασιτέχνες,  όλων των ηλικιών.

3. Δομή του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:
* Πρώτη φάση:  η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τα έργα όλων των διαγωνιζομένων που πληρούν τους όρους συμμετοχής και θα επιλέξει τα επικρατέστερα τα οποία θα περάσουν στην επόμενη φάση.
* Δεύτερη φάση:  η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρείς νικητές και έξι (6) φωτογραφίες στις οποίες θα δοθεί έπαινος.

4. Τελετή απονομής βραβείων και έκθεση.
Τα επικρατέστερα έργα όπως έχουν επιλεγεί από την πρώτη φάση του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε έκθεση που θα διοργανωθεί στα πλαίσια του Β΄Ετήσιου Αγροτικού Φεστιβάλ Ακακίου το Σεπτέμβριο του 2010.  Η Εταιρεία θα καλέσει τους συμμετέχοντες στην τελετή απονομής των βραβείων και στα εγκαίνια της έκθεσης.

5. Υποβολή φωτογραφιών.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος  με 1 μέχρι 4 φωτογραφίες, με διάσταση 20εκ. Χ 30εκ.  Γίνονται δεκτές όλες οι φωτογραφίες ή με αναλογικό ή ψηφιακό τρόπο.  Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι κολλημένες σε οποιοδήποτε είδος χαρτιού ή άλλο υλικό.

6. Υποβολή αίτησης.
Οι συμμετέχοντες πρέπει επίσης να υποβάλουν συμπληρωμένη και υπογραμμένη αίτηση συμμετοχής σε έντυπο το οποίο μπορούν να προμηθευτούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή μέσω της Φ.Ε.Κ. ή μέσω των φωτογραφικών ομίλων ή απο τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακακίου.

7. Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.
Οι φωτογραφίες και η αίτηση πρέπει να υποβληθούν έως τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, στην ακόλουθη διεύθυνση:
Εταρεία Ανάπτυξης Ακακίου Ο Σερράχης, Τ.Θ. 19504, 2720 Ακάκι, Λευκωσία.  Ημερομηνία αποστολής θα θεωρηθεί η ημερομηνία της ταχυδρομικής σφραγίδας.

8. Κριτική Επιτροπή.
Τις φωτογραφίες θα κρίνει τριμελής ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.

9. Βραβεία και έπαινοι.
Η Κριτική Επιτροπή  θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:
- Πρώτο βραβείο:  300 ευρώ
- Δεύτερο βραβείο :  200 ευρώ
- Τρίτο βραβείο:  100 ευρώ.
Θα δοθούν επίσης και έξι επαίνοι.

Μετά από την ανάρτηση και έκθεση των φωτογραφιών, η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου  Ο Σερράχης,  μπορεί να ζητήσει από τους συμμετέχοντες / εκθέτες, ηλεκτρονική μορφή των φωτογραφιών τους, για έκδοση λευκώματος , με υποχρεωτική αναφορά του ονόματος τους . Επίσης μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να εκδόσει ημερολόγιο/ ενημερωτικό δελτίο ή άλλο έντυπο υλικό, με τις σχετικές φωτογραφίες ή ακόμα να τις χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της Εταιρείας

Για τη χρησιμοποίηση των φωτογραφιών για οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες δεν θα δοθεί οποιαδήποτε επιπρόσθετη αμοιβή, πέρα από τα αναφερθέντα  βραβεία και επαίνους.

10. Επικοινωνία.
Για τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο της εταιρείας 99173199. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον .