Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 19:22

Μαθητικός διαγωνισμός ερασιτεχνικού ντοκιμαντέρ (Προθεσμία 30/5/2010)
Το περιοδικό National Geographic, το ECOFILMS Rodos Films and  Visual Arts Festival, το Κέντρο Έρευνας της Λαογραφίας (ΚΕΕΛ) της Ακαδημίας Αθηνών και η Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» συνδιοργανωνουν το διαγωνισμό Ερασιτεχνικού Ντοκιμαντέρ με θέμα: «Κάνε κι εσύ ένα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον».

1. Κανόνες συμμετοχής
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (ιδιαίτερα σε μαθητικές ομάδες που έχουν ήδη δημιουργήσει ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Το περιεχόμενο του Ντοκιμαντέρ θα αφορά στην έννοια του περιβάλλοντος, που δεν περιορίζεται μόνο στο φυσικό, αλλά επεκτείνεται και στο ανθρωπογενές, καθώς και το πολιτισμικό περιβάλλον.

Η διάρκεια των ντοκιμαντέρ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά και οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν σε μορφή DVD μέχρι Tag 30_Μαίου_201_0 στη διεύθυνση: National Geographic, υπόψη κας ΕΑίνας Σινόπουλου, Ηνιόχου 28, II

2. Αξιολόγηση
Η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τα έργα αποτελείται από: 1. τον Νίκο Κούνδουρο, σκηνοθέτη και Πρόεδρο, 2. την Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, διευθύντρια ΚΕΕΛ, 3. την Βάσω Κανελλοπούλου, σεναριογράφο, 4. τον Νίκο Νικολάί'δη, αρχιτέκτονα και συντονιστή ECOFILMS, 5. την Κωνσταντίνο Σκαναβή, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τον Νίκο Μάργαρη, διευθυντή του περιοδικού National Geographic και καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου.

3..Βράβευση
Τα δέκα καλύτερα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο ECOFILMS Rodos International Film & Visual Arts Festival, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου 2010.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι τα εξής:

1° Βραβείο: Μία Μηχανή λήψεως SONY, HDR-XR550VE και μία ψηφιακή κορνίζα DPF-V1000N, 2° Βραβείο: Μία Μηχανή λήψεως Sony-HDR-CX305E και 3° Βραβείο: Μία Μηχανή λήψεως SONY- HDR-CX155E.

Επιπλέον, θα απονεμηθούν έπαινοι και προϊόντα της National Geographic (βιβλία, σειρές ντοκιμαντέρ κλπ.) στους συμμετέχοντες από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.