Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 19:14

Φωτογραφικός διαγωνισμός "Άρωμα Γειτονιάς" (Προθεσμία 9/7/2010)ΤΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι φωτογράφοι συνήθως βασανίζονται από το ίδιο αμείλικτο ερώτημα: Τι θέμα να φωτογραφήσω;
Πολλές φορές, στην αγωνία τους να βρουν κάτι πρωτότυπο και μοναδικό, κάτι που θα τους συγκινήσει ή θα τους εξάψει τη φαντασία, ψάχνουν μέρη εξωτικά ή σημεία της πόλης και της υπαίθρου που δεν έχουν ξαναπάει.
Λίγες φορές και λίγοι φωτογράφοι καταλαβαίνουν ότι όλα όσα ζητάνε μπορεί να είναι "μπροστά στα πόδια τους", να απέχουν μόλις λίγα μέτρα ή να είναι έξω από την πόρτα του σπιτιού τους.
Το θέμα αυτού του διαγωνισμού του DPGR είναι η γειτονιά.
Είναι δηλαδή αυτό που είναι τόσο κοντά μας, αλλά πολλές φορές και τόσο μακρυά. Είναι αυτό που θα ονομάζαμε οικείο και γνωστό, αλλά σε άλλες περιπτώσεις είναι τόσο ξένο και ίσως αδιάφορο.
Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι μια φρέσκια, φωτογραφική, ματιά πάνω στο καθημερινό, πάνω σε αυτό που βιαστικά προσπερνάμε, ενδεχομένως σε αυτό που είναι φορτωμένο με τις μνήμες μας ή στο καινούριο που ελάχιστα γνωρίζουμε.
Περιμένουμε τις συμμετοχές σας και ευχόμαστε να μας εκπλήξετε ευχάριστα.

Η κριτική επιτροπή θα περιμένει με χαρά και αγωνία τις συμμετοχές σας.
Και όπως πάντα, για να προαχθεί το φωτογραφικό σας έργο, ξεκινήστε σήμερα κάτι καινούργιο με αφορμή το διαγωνισμό.
Αντί να ψάχνετε για παλιά αρχεία, σκεφθείτε και οργανώστε ένα καινούργιο φωτογραφικό πλάνο που θα σας αναδείξει νικητές.

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ
Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες θα βραβευτούν με τα παρακάτω έπαθλα:
1o Επαθλο
Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει μια Olympus E-450 Kit 14-42 mm προσφορά από το κατάστημα Παπαδάκης.
2o Έπαθλο
Ο δεύτερος νικητής θα κερδίσει μια ετήσια συνδρομή στο DPGR, αξίας ?25 και προσφορά του DPGR.
3ο Έπαθλο
Ο τρίτος νικητής θα κερδίσει μια ετήσια συνδρομή στο DPGR, αξίας ?25 και προσφορά του DPGR.

Τα έξοδα ταχυδρομικής αποστολής των επάθλων, βαρύνουν τους νικητές.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού οι 10 πρώτες συμμετοχές, αποκτούν θέση στο Σαλόνι του DPGR (γκαλερί με Βραβευμένες φωτογραφίες) και ως εκ τούτου, οι φωτογράφοι καλούνται να τις ανεβάσουν σε ανάλυση (περίπου) 1600Χ1200.

Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και η τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών είναι η Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010.

Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα βαθμολογηθούν από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τους Jonnek Jonneksson (γιόννεκ), Νικηφόρο Μανδηλαρά (Nikiforos) και Σταύρο Σταματίου (stavrosstam) με ίσο ποσοστό βαρύτητας ο καθένας.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στo www.dpgr.gr τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010. Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον