Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 02:11

Διαγωνισμος Παιδικης Εικαστικης Εκφρασης: "Ο Ερχομος της Ανοιξης" (Προθεσμία 31/3/2010)


Έχουμε την χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το κέντρο προσχολικής αγωγής Dorothy Snot, με την αποκλειστική συνεργασία του www.elamazi.gr, ξεκινά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Ο ερχομός της Άνοιξης: Ταξίδι στα Χρωματα της Φυσης»!
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει όλον τον Μάρτιο, με «έπαθλο» μία εντελώς δωρεάν φοίτηση στο κέντρο προσχολικής αγωγής Dorothy Snot για την περίοδο 2010 ? 2011 για τον πρώτο «νικητή» και δύο φοιτήσεις με έκπτωση 50% για τον δεύτερο και τον τρίτο! Επίσης, όλοι οι φίλοι μας που τα έργα τους θα ψηφιστούν στην πρώτη δεκάδα, θα κερδίσουν βιβλία και δωρεάν συμμετοχές στα δημιουργικά εργαστήρια της Dorothy Snot!
Επιπλέον, και οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν από ένα τριήμερο δωρεάν οικογενειακών διακοπών (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό οποιοδήποτε μήνα εκτός από τον Αύγουστο) στα ξύλινα σπιτάκια του Δασικού Χωριού «Papades Village» στην Εύβοια, ευγενική προσφορά του δημιουργού του και φίλου Δημήτρη Πουλόπουλου!
Και το θέμα δεν σταματάει εδώ?Όλα τα έργα των παιδιών που θα συγκεντρωθούν, θα εκτεθούν αρχικά στον χώρο της Dorothy Snot για το μήνα Απρίλιο, ώστε όποιοι φίλοι μας θέλουν να μπορούν να τα δουν από κοντά. Στην συνέχεια, η έκθεση θα μεταφερθεί σε γνωστό χώρο τέχνης όπου στο τέλος της τα έργα θα εκτεθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν στο ιδρυμα «Η Κιβωτός του κόσμου» για την ενίσχυση του προγράμματος σίτισης των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί!

Eμπρός λοιπόν, δώστε στα διαβολάκια σας πινέλα και χαρτί (ή οποιοδήποτε άλλο υλικό τα εμπνέει) και αφήστε τα να δημιουργήσουν!

Αναλυτικά, οι όροι και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού:
Ο διαγωνισμός ξεκινά την Δευτέρα 1η Μαρτίου και έργα θα γίνονται δεκτά έως την Τετάρτη 31 Μαρτίου.
Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το πρωτότυπο να παραδοθεί με κάποιο τρόπο (ταχυδρομικά ή χέρι-με-χερι) στο σχολείο της Dorothy Snot, Ιπποκράτους 175α, Αθήνα (ώρες 8.30 πμ ? 4 μμ). Ολα τα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο σημείωμα το οποίο θα αναφέρει τα στοιχεία του παιδιού και μια μικρή περιγραφή του έργου. Εκφραστείτε ελεύθερα!

Συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται αποδοχή του όρου ότι κανένα έργο που αποσταλεί δεν θα επιστραφεί στους δημιουργούς του οι οποίοι και συναινούν στην χρήση του από εμάς για οποιουδήποτε κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς, μή κερδοσκοπικούς φυσικά, σκοπούς.

Για όσο διάστημα διαρκεί ο διαγωνισμός, τα έργα θα αναρτώνται αποκλειστικά στο site www.elamazi.gr. Από την 1η Απριλίου, όλοι οι επισκέπτες του site θα μπορούν ψηφίζουν το έργο της αρεσκείας τους έως και την Κυριακή 11 Απριλίου. Στην συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 12 και 15 Απριλίου θα γίνει η τελική επιλογή: η κριτική μας επιτροπή θα επιλέξει τους νικητές ανάμεσα στα δέκα επικρατέστερα έργα κάθε κατηγορίας.

Η κριτική μας επιτροπή απαρτίζεται από τους:
Ελένη Γκίκα, συγγραφέα και κριτικό βιβλίου στην εφημερίδα «Έθνος»
Μάνο Κοντολέων, συγγραφέα παιδικών βιβλίων
Διατσέντα Παρίτση, εικονογράφο παιδικών βιβλίων
Βάσω Ψαράκη, εικονογράφο παιδικών βιβλίων & συγγραφέα
Βιβή Παπαστάθη, υπεύθυνη παιδικού προγράμματος στον Μελωδία FM
Ντανιέλα Κράλλη, μουσικοπαιδαγωγό και δημιουργό της Dorothy Snot
Ελευθερία Νυφλή, δημιουργό του www.elamazi.gr
Δημήτρη Πουλόπουλο, δημιουργό του Δασικού Χωριού ?Papades Village?

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει από τo www.elamazi.gr την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Οι συμμετοχές θα είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες: α) παιδιά έως 2,5 χρονών και β) παιδιά από 2,5 ? 5 χρονών. Εννοείται ότι ιδίως στην πιο μικρή κατηγορία, η βοήθεια από τους γονείς επιτρέπεται ? αρκεί αυτή να είναι βοήθεια προς το παιδί στο να χρησιμοποιήσει το μέσο έκφρασης και όχι στο να διαμορφώσει το έργο. Γονείς, εξαντλήστε την εφευρετικότητα σας!
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη .