Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 15:16

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα "Φίλε, εσύ καπνίζεις;" (Προθεσμία 26/3/2010)Οι Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ οργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για νεαρούς μαθητές που διαθέτουν φαντασία και δημιουργικότητα.

Ο διαγωνισμός βασίζεται στο εφηβικό βιβλίο: "ΦΙΛΕ...ΕΣΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ;" της Νικολέττας Σκάλκου-Διαμαντίδη και στόχος του είναι να διαφανεί μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης των νέων και την ανάδειξη της φαντασίας και επινοητικότητάς τους, η γενικότερη άποψή τους σχετικά με το κάπνισμα αλλά και τα προβλήματα των εφήβων.
Το βιβλίο είναι η αφορμή και η ιστορία δίνει το έναυσμα για να αναπτύξουν οι έφηβοι το ενδιαφέρον, την περιέργεια και την προθυμία να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και τον οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο.

Διάβασε το βιβλίο, σκέψου πάνω στα θέματα που θίγει, γίνε εσύ ο πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Ο Τάσος, μαθητής Γ΄ Γυμνασίου δίνει τον δικό του αγώνα να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του, θέτοντας σε πιο υγιείς βάσεις τη σχέση του με τους γονείς του, τους φίλους του, τους καθηγητές του. Την στιγμή που τα καταφέρνει, νιώθει ότι δεν χρειάζεται πλέον την θανατηφόρα αγκαλιά των τσιγάρων, αφού έχει την ζεστή συντροφιά των δικών του ανθρώπων.

Ο διαγωνισμός:
Χωριστείτε σε ομάδες και φτιάξτε την πιο πρωτότυπη αντικαπνιστική αφίσα.
Αφήστε τον εσωτερικό σας κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα.
Χρησιμοποιείστε ότι υλικό θέλετε.
Μπείτε στη θέση του Τάσου και δώστε το σύνθημα του αντικαπνιστικού αγώνα. Συμμετοχές μπορούν να υποβάλουν:
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου δουλεύοντας ομαδικά ως τάξη.

Για συμμετοχές, η καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στέλνοντας ταχυδρομικώς την αφίσα τους στην ακόλουθη διεύθυνση: Σιγανέου 52, ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ, 11142, υπόψη κας Νικολέττας Σκάλκου-Διαμαντίδη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό δημιουργικής γραφής και έκφρασης». Στο φάκελο, στη θέση του αποστολέα, θα αναγράφεται μόνο η διεύθυνση του σχολείου και το ψευδώνυμο του μαθητή ή της τάξης.

Κάθε φάκελος θα περιέχει:
? Την αφίσα.
? Ένα μικρότερο φάκελο που θα περιέχει ένα χαρτί με τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζόμενων (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση σπιτιού ή σχολείου, Τ.Κ, τηλέφωνο). Σ' αυτόν τον φάκελο εξωτερικά θα αναγράφετε το ψευδώνυμο.

Η ανακοίνωση των τριών πρώτων νικητών θα γίνει το Σάββατο 8 Μαϊου 2010 σε σχετική εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο του Ακρίτα στη Στοά του Βιβλίου. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο δικτυακό τόπο της Π.Κυριακίδη - Εκδ. Ακρίτα. http://www.akritas.net.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ελένη Δημητριάδου (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Π.Κυριακίδη-Εκδόσεις Ακρίτα) στο τηλέφωνο: 210-5242010 εσωτ. 102 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και με τη συγγραφέα κα Νικολέττα Σκάλκου Διαμαντίδη στο τηλέφωνο: 6955690054 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.