Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 14:56

Φωτογραφικός διαγωνισμός "Αυτοκίνητο και καθημερινότητα" (Προθεσμία 19/3/2010)Ο νέος διαγωνισμός του DPGR, ο πρώτος για το 2010, έχει θέμα: «Αυτοκίνητο και καθημερινότητα».
Και αυτός ο διαγωνισμός, όπως όλοι όσοι προηγήθηκαν, είναι διαγωνισμός καλλιτεχνικής - δημιουργικής φωτογραφίας.
Αναζητούμε λοιπόν φωτογραφίες που θα αποδώσουν, χρησιμοποιώντας μια ευαίσθητη και ποιητική φωτογραφική γλώσσα, τη σχέση του αυτοκινήτου με την καθημερινότητα του ανθρώπου, μέσα στο περιβάλλον του, φυσικό ή αστικό.
Ο άνθρωπος ως πρωταγωνιστής μπορεί να "εμφανίζεται" στις φωτογραφίες ή μπορεί να δηλώνεται διακριτικά η παρουσία του. Μπορεί όμως θαυμάσια να «λάμπει δια της απουσίας του», όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που χρησιμοποιούμε στο κείμενο αυτό που αναγγέλλει το νέο διαγωνισμό.

Θα προσέξατε ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο λόγος είναι ότι αν και σεβόμαστε πολύ τους φωτογράφους και τις εργασίες τους σε σχέση με την εφαρμοσμένη αθλητική - ειδησεογραφική φωτογραφία, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν είναι το ζητούμενο.
Τα μέλη που ενδεχομένως θα επιλέξουν να διαγωνιστούν παρουσιάζοντας μια φωτογραφία μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει να προσπαθήσουν να κινηθούν ανάλογα με το πνεύμα και αυτού του διαγωνισμού του DPGR και να αντιληφθούν το πλαίσιο και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι εργασίες τους από την κριτική επιτροπή.

Η κριτική επιτροπή θα περιμένει με χαρά και αγωνία τις συμμετοχές σας.
Και όπως πάντα, για να προαχθεί το φωτογραφικό σας έργο, ξεκινήστε σήμερα κάτι καινούργιο με αφορμή το διαγωνισμό.
Αντί να ψάχνετε για παλιά αρχεία, σκεφθείτε και οργανώστε ένα καινούργιο φωτογραφικό πλάνο που θα σας αναδείξει νικητές.

Ο διαγωνισμός ξεκινά τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 και η τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών είναι η Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010.

Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα βαθμολογηθούν από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τους Νίκο Καλύβα (noe), Νικηφόρο Μανδηλαρά (Nikiforos) και Σπύρο Παλαμαρά (Pachinko) με ίσο ποσοστό βαρύτητας ο καθένας.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στo www.dpgr.gr το Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου 2010. Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον