Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 14:40

Φωτογραφικός Διαγωνισμός "Το βιβλίο στο αστικό τοπίο" (Προθεσμία 28/03/2010)Στο πλαίσιο του 5ου Ελληνικού Συνεδρίου BookCrossing, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 21 με 24 Μαΐου, διοργανώνεται φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα ?Το βιβλίο στο αστικό τοπίο?.

Έχετε ποτέ νιώσει, μετά το διάβασμα ενός βιβλίου, εκείνη την αίσθηση ότι σας μιλάει, ότι αγγίζει τη ζωή σας, μια αίσθηση ότι θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με κάποιον; Ε, λοιπόν το BookCrossing.com είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να μοιραστείτε κάποια από τα βιβλία σας και να ακολουθήσετε τα ίχνη τους για πάντα!

Όταν τελειώσετε ένα βιβλίο, αντί να το αφήσετε σε ένα ράφι να μαζέψει σκόνη, απελευθερώστε το ώστε να το βρει κάποιος άλλος αναγνώστης. Τα βιβλία που «αφήνουν ελεύθερα» τα μέλη του BookCrossing είναι δωρεάν... Όμως η ίδια η διαδικασία της  απελευθέρωσης βιβλίων είναι τελικά η ουσία του BookCrossing. Ο στόχος είναι, απλά, να γίνεται μια παγκόσμια ανταλλαγή βιβλίων  χωρίς τέλος, η πρώτη και μοναδική στο είδος της.
Βιβλία ελεύθερα, βιβλία σε κάθε σημείο της πόλης και όχι μόνο. Όλος ο κόσμος μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Πώς αλλάζει η παρουσία του βιβλίου το αστικό τοπίο; Πώς το επηρεάζει; Τι σκέψεις και τι εικόνες γεννάει η παρουσία ενός βιβλίου που περιμένει τον επόμενο αναγνώστη, μακριά από μια βιβλιοθήκη ή από ένα βιβλιοπωλείο;
Αυτούς του προβληματισμούς της Ελληνικής Κοινότητας του BookCrossing καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι αγαπούν τη φωτογραφία και το βιβλίο.

Χρονική διάρκεια
Από 10 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου 2010

Δικαίωμα Συμμετοχής
Φωτογράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όροι Συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν λογαριασμό στο www.flickr.com, όπου και θα γίνεται η υποβολή των φωτογραφιών στο ειδικό group με τίτλο "BookCrossing Contest 2010", που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του διαγωνισμού.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει από 1 έως 3 φωτογραφίες.
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία ανάδειξης των νικητών, διαφορετικά η συμμετοχή τους θα θεωρείται άκυρη.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να στείλουν πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright που θα προκληθούν.
Κάθε συμμετοχή (φωτογραφία) αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού της. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι, παραχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών τους, για κάθε σκοπό, σχετικό με το 5ο Ελληνικό Συνέδριο BookCrossing "Demek", με τον όρο της αναφοράς του ονόματος ή του nickname του δημιουργού. Αποκλείεται η εμπορική εκμετάλλευση.
Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται όσες φωτογραφίες δεν παραβιάζουν τους όρους συμμετοχής και τις τεχνικές προδιαγραφές και έχουν κατατεθεί μέχρι και τις 28/3/2010 στο ειδικό group του διαγωνισμού στο Flickr.com.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους όλων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.
Τεχνικές προδιαγραφές
Οι φωτογραφίες θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά σε μορφή Jpeg στο ειδικό group του διαγωνισμού στο Flickr.com.
Το μέγεθος των φωτογραφιών θα είναι τουλάχιστον 1800 pixels στη μεγαλύτερη πλευρά της φωτογραφίας και δεν θα υπερβαίνει τα 3600 pixels.

Κριτική Επιτροπή
Οι διοργανωτές του 5ου Ελληνικού Συνεδρίου Bookcrossing θα επιβλέπουν την υποβολή των συμμετοχών με στόχο να διασφαλιστεί ότι τηρούνται όλοι οι όροι του διαγωνισμού. Εφόσον κάποια συμμετοχή δεν πληροί τους όρους δε θα γίνεται δεκτή. Ωστόσο η ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών θα γίνει μέσα από ψηφοφορία των συμμετεχόντων.

Ψηφοφορία
Από 29 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου 2010, όλοι όσοι έχουν καταθέσει φωτογραφίες στο διαγωνισμό, θα πρέπει να ψηφίζουν από μία έως τρεις φωτογραφίες, που ξεχώρισαν ως τις καλύτερες συμμετοχές, εξαιρουμένων των δικών τους. Για να κριθεί μια συμμετοχή ως έγκυρη θα πρέπει ο φωτογράφος να συμμετέχει και στη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι διαφανής και θα γίνεται μέσα από σχόλιο στη σχετική φωτογραφία. Για να θεωρηθεί ένα σχόλιο ως ψήφος θα πρέπει το σχόλιο να γίνεται από το λογαριασμό που ο συμμετέχοντας έχει χρησιμοποιήσει για να υποβάλει τις φωτογραφίες και να αναγράφει μόνο το παρακάτω: "Ψήφος χ από 3", όπου χ ο αριθμός 1 ή 2 ή 3 ανάλογα με την ψήφο. Όλες οι ψήφοι είναι ισοδύναμες. Τυχόν άλλα σχόλια επί της φωτογραφίας θα πρέπει να γίνουν σε διαφορετικό σχόλιο.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν flickr mail υπενθύμισης για την εκκίνηση της ψηφοφορίας.

Βραβεία
Οι τρεις πρώτες σε ψήφους φωτογραφίες θα λάβουν ως έπαθλο φωτογραφικά λευκώματα, ευγενική χορηγία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και βιβλία. Τα βραβεία θα παραδοθούν στους νικητές κατά την έναρξη του 5ου Ελληνικού Συνεδρίου BookCrossing "Demek", το απόγευμα της Παρασκευής 21 Μαΐου 2010 στο cafe Bazaar της Πλατείας Άθωνος, στο οποίο και θα εκτεθούν οι 20 πρώτες σε ψήφους φωτογραφίες. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα βραβευτούν όλοι οι ισοψηφήσαντες. Περισσότερες πληροφορίες στον .