Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 14:14

Διεθνής Διαγωνισμός Τέχνης και Ποίησης για νέους έως 18 ετών (Προθεσμία 01/03/2010)Μια γιορτή της τέχνης και ποίησης των παιδιών προς ενίσχυση του νέου Πνευμονολογικού Κέντρου Ανάσα για ζωή για παιδιά στην Κύπρο.

Το ίδρυμα Ανάσα για Ζωή είναι περήφανο να εγκαινιάσει τον παιδικό διαγωνισμό Τέχνης και Ποίησης 2010 'Τέχνη για Ζωή', σε συνεργασία με την Marfin Laiki και τα Υπουργεία Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας.

Το Βραβείο Ανάσα για Ζωή δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, μέσα από εικόνες και λέξεις, ακριβώς πόσο ενδιαφέρονται για άλλα παιδιά που υποφέρουν και έχουν ανάγκη. Η Τέχνη για Ζωή είναι η φωνή τους και το μέσο να βοηθήσουν άλλα παιδιά που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη ζωή τους.

Ο φετινός Διαγωνισμός αφιερώνεται στον Κωστάκη Πέρδικο, έχουμε δε αφιερώσει ένα ειδικό Βραβείο στο όνομά του. Σπάνια έχει ένα παιδί δείξει τέτοιο θάρρος και θέληση να επιβιώσει όταν είχε να αντιμετωπίσει την φοβερή πραγματικότητα να ζει με μια σοβαρή πνευμονική κατάσταση. Στο τέλος έχασε την μάχη, όμως όλοι εμείς, όσοι είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε, θα τον θυμούμαστε σαν ένα μικρό παιδάκι με μεγάλη καρδιά, που είχε μόνο συμπόνια και αγάπη να τον γεμίζει.

Το θέμα του Διαγωνισμού 'Τέχνη για Ζωή' 2010 είναι η 'Αγάπη', και συγκεκριμένα η δύναμη της αγάπης να παρηγορεί και να γιατρεύει. Δάσκαλοι και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν γιατρούς, νοσοκομειακό προσωπικό και παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Αυτό, ελπίζουμε, θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση και την μόνιμη φιλία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων. Τα έργα των νικητών και των επιλαχόντων θα εμφανισθούν ευρύτατα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας από τα παιδιά ένα μήνυμα ελπίδας. Αναλυτικές πληροφορίες για το Διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον