Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 13:54

15oς Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός "EUROVISION YOUNG MUSICIANS 2010" (Προθεσμία 26/02/2010)Προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την ανάδειξη εκπροσώπου στον 15ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό 2010 Eurovision Young Musicians (Βιέννη 7-14 Μαΐου 2010)


1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έχουν οι νέοι μουσικοί οι οποίοι:
? είναι μέχρι 19 ετών(όσοι έχουν γεννηθεί μετά την 01/01/1991)
? είναι είτε Έλληνες υπήκοοι, είτε μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας για τα δύο τελευταία χρόνια (απαραίτητη βεβαίωση)
? παίζουν ένα μουσικό όργανο με ρεπερτόριο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της παραγράφου 3 του καταστατικού (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
? είναι ερμηνευτές υψηλού επιπέδου (επίπεδο Διπλώματος ή τουλάχιστον Ανωτέρας τάξης, μη επαγγελματίες) και μπορούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα δοκιμών του διαγωνισμού της Eurovision. Μουσικοί χαμηλότερου επιπέδου γίνονται δεκτοί μετά από έγγραφη βεβαίωση του καθηγητή τους για την ικανότατά τους να ανταπεξέλθουν στα προαναφερόμενα.

2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 ενώπιον Κριτικής Επιτροπής που θα απαρτίζεται από καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς. Απονέμονται Αναμνηστικά Διπλώματα σε όλους τους υποψηφίους.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
*Α) ΕΝΑ ή ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΟΛΟ ή ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΟ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΛΕΠΤΩΝ (Οι υποψήφιοι ενθαρρύνονται να συμμετέχουν με έργα διαφορετικών στυλ και μουσικών περιόδων).
**Β) ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΣΟΛΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΠΤΑΜΙΣΗ (7½) ΛΕΠΤΩΝ. Σε κομμάτι μεγαλύτερης διάρκειας επιτρέπονται περικοπές οι οποίες θα πρέπει να είναι σημειωμένες στην παρτιτούρα που θα αποσταλεί στην ΕΡΤ.

Οι ξένοι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν αλλαγή στο πρόγραμμα του υποψηφίου για την Προκριματική ή για την Τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού.

4. ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Μετά το πέρας των ακροάσεων διεξάγεται ψηφοφορία κεκλεισμένων των θυρών. Κριτής που έχει τυχόν διατελέσει καθηγητής κάποιου υποψηφίου, δεν ψηφίζει για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας οι κριτές ψηφίζουν για τη τακτική σειρά των ισοβαθμούντων και η απόφαση λαμβάνεται κατά πλειοψηφία.

Μετά από την επαλήθευση και την καταγραφή των αποτελεσμάτων γίνεται η τελετή απονομής των Βραβείων, της ή των Ειδικών Διακρίσεων, εάν τις προτείνει η Κριτική Επιτροπή, και η ανακοίνωση του ονόματος του πρώτου νικητή. Σε περίπτωση ασθένειας ή κάποιου άλλου προβλήματος του, θα τον αντικαταστήσει ο δεύτερος νικητής κ.ο.κ.

Καταστατικά των όρων διεξαγωγής του διαγωνισμού και έντυπα Αίτησης Συμμετοχής διατίθενται από την Ε.Ρ.Τ., προβάλλονται από την ιστοσελίδα της Ε.Ρ.Τ., www.ert.gr και αποστέλλονται στους Περιφερειακούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Ε.Ρ.Α. σε όλη τη χώρα.
Στείλτε τον φάκελο υποψηφιότητας ταχυδρομικώς ή προσκομίστε τον στην διεύθυνση:
ΕΡΤ ΑΕ ? Τμήμα Διεθνών Συμπαραγωγών,
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EUROVISION ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ 2010,
Μεσογείων 136 & Κατεχάκη, 11527 Αθήνα
κτίριο 3, 2ος όροφος, γραφείο 207
ώρες γραφείου 09:30 ? 14:30,
τηλ: 210-7761190, 210-7761288 fax: 210-7761043, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιότητας:
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Μια αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τους γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια σε περίπτωση που ο συμμετέχων είναι ανήλικος.
2. Μια έντυπη υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 υπογεγραμμένη από τους γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια σε περίπτωση που ο συμμετέχων είναι ανήλικος, η οποία βρίσκεται στο τέλος της προκήρυξης.
3. Φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, ώστε να φαίνεται η ημερομηνία γέννησης και η υπηκοότητα.
4. Για συμμετέχοντες που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα: βεβαίωση Δήμου ή άλλου επίσημου φορέα που να πιστοποιεί πως ο/η διαγωνιζόμενος/η είναι μόνιμος/η κάτοικος της χώρας μας τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια.
5. Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία.
6. Πέντε αντίτυπα των έργων που θα εκτελεστούν.
7. Φωτοτυπία του διπλώματος ή του πτυχίου (σε περίπτωση που υπάρχει) ή επιστολή του καθηγητή ή του Ωδείου του συμμετέχοντος για το επίπεδο των σπουδών του.

Αναλυτικές πληροφορίες για την συμμετοχή στον Διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον