Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 16:34

Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρειο Ελλάδα (Προθεσμία 28/02/2010)Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, των Επίτιμων Προξένων της Γαλλίας στο Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα και σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο», διοργανώνει, επ' ευκαιρίας του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, από  30 Σεπτεμβρίου έως 28 Φεβρουαρίου  2010, με θέμα:
«Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρειο Ελλάδα »* Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους (ηλικίας από 15 ετών και άνω) και έχει σαν στόχο την ανάδειξη δημιουργικής δουλειάς, τη δυνατότητα έκφρασης μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και φυσικά τη διάκριση και την άμιλλα.

Βραβεία
- Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι προσφορά της εταιρίας Cyprus Airways και πρόκειται για δύο αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Παρίσι-Θεσσαλονίκη.
- Το δεύτερο βραβείο είναι προσφορά της εταιρίας «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.» και πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή Nikon Coolpix 7900.
- Το βραβείο νέου ταλέντου (έως 25 ετών) είναι προσφορά της εταιρίας «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.» και πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή Olympus AZ-2 Zoom.
Και οι τρεις βραβευθέντες θα λάβουν επίσης:
- Μια εκτύπωση μεγάλων διαστάσεων με αρχειακό χαρτί σε τελάρο, προσφορά της εταιρίας «Papers Α.Ε..»
- Το βιβλίο «Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας» και το νέο τεύχος του περιοδικού Φωτογραφικό Είδωλο, προσφορά της εταιρίας «Φωτογραφικό Είδωλο».
Τέλος, η απονομή των βραβείων καθώς και οι φωτογραφικές δουλειές που θα διακριθούν, θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο».

Πληροφορίες/Συμμετοχές:
2310 821 231 εσωτερικό 104 (Μαριάνθη Πάσχου)

Και στους δικτυακούς τόπους:
-του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης www.ift.gr
-του περιοδικού « Φωτογραφικό Είδωλο » www.photoeidolo.gr
-του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη
www.consulfrance-salonique.org

* "Πολιτιστική κληρονομιά" με την ευρύτερη έννοια, τόσο υλική πολιτιστική κληρονομιά (κτίρια, μνημεία ...) όσο και πνευματική (έργα, άτομα ...) που συνέβαλαν στη λάμψη του γαλλικού πολιτισμού στη Βόρειο Ελλάδα.

2A Leoforos Stratou-BP 18103 - 540 07 Thessalonique, t?l. 2310.821.231- fax 2310.841.283 - www.ift.gr - e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.