artmag logo
  90


Cover Theme
Στέφανος Σιταράς: "Σε μια ταινία το λιγότερο είναι η αφήγηση. Tο σημαντικότερο είναι το συναίσθημα και ο συμβολισμός"
Ο Στέφανος Σιταράς είναι Έλληνας σκηνοθέτης γεννημένος στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1989. Σε ηλικία έντεκα ετών απέκτησε την πρώτη του κάμερα και ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες για ενηλίκους με τους φίλους του επί δύο χρόνια, μέχρι τα 13 του. Στα 13 του φοίτησε στο New York Film Academy, στο Παρίσι, ενώ σε ηλικία μόλις 14 χρονών έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλη του ταινία στην Ελλάδα, το «Γαλάζιο και Πορτοκαλί», βασισμένη στα τελευταία κεφάλαια της Αιολικής Γης του Ηλία Βενέζη.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Επιστολή προς τον Δήμαρχο: τα 3 «Αν» που θα άλλαζαν την Αθήνα ….
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ: 15 χρόνια ζωής για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
1000 ΛΕΞΕΙΣ: O αρχιτέκτονας τρελάθηκε!
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ: Στέφανος Σιταράς: "Σε μια ταινία το λιγότερο είναι η αφήγηση. Tο σημαντικότερο είναι το συναίσθημα και ο συμβολισμός"
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Οι υπολογιστές γίνονται κριτικοί τέχνης
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης και Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις
ΚΙΝΗΜΑΤΑ: Bio Art - Όταν οι Καλλιτέχνες αλληλεπιδρούν με την Επιστήμη (β’ μέρος)
ΠΡΟΣΩΠΑ: Giorgio de Chirico
TED ( Ομιλίες )
TED: Σούζαν Κέιν: Η δύναμη των εσωστρεφών
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο από την New Star
Στις 24 Ιανουαρίου 2013, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αναχώρηση του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Οι προβολές των ταινιών του, στον χώρο για τον οποίο φτιάχτηκαν, το «πανί» της κινηματογραφικής αίθουσας, από το υλικό με το οποίο φτιάχτηκαν για να παιχτούν σ' αυτό το πανί, σε κόπια 35mm φίλμ, είναι η μόνη τιμή που ταιριάζει στον άνθρωπο που τίμησε την τέχνη του αφιερώνοντάς της τη ζωή του ολόκληρη.
ΘΕΑΤΡΟ: Άγαμοι Θύται ...στο Γουδή
Ύστερα από κρυφή εισήγηση της Τρόικα στο Κοινοβούλιο οι Άγαμοι Θύται επιστρέφουν με νέα δόση σάτιρας στο Γουδή. Η παράσταση που θα είναι και το τελευταίο πακέτο σκληρών μέτρων το οποίο θα επιβληθεί, θα αποτελέσει μοναδικό, βαλκανικό, οπτικο-ακουστικό υπερθέαμα, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών, ίσως δε και των αμερικανικών του Μπρόντγουεϊ. Κάτι όπως η ισοτιμία δολαρίου-δηναρίου.
ΘΕΑΤΡΟ: "Μας Ψεκάζουν!"
Τελευταίες παραστάσεις 1-2-3 και 8-9-10 Φεβρουαρίου 2013, για το Politheatro με το έργο του Γιώργου Τσαντίκου, σε μορφή κόμικ και το γενικό τίτλο "Μας Ψεκάζουν!"
ΘΕΑΤΡΟ: ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ Stand Up Comedy Show
Ο άνθρωπος που έφερε το standup comedy στην Ελλάδα και απόλυτος εκ φραστής του, επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» – κοινώς στη θεατρική σκηνή – που αυτή τη φορά είναι η σκηνή του GAGARIN 205.
ΘΕΑΤΡΟ: Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω
Μια κωμωδία σύγχρονης φόρμας όπου πέντε γυναίκες ανεβαίνουν στη σκηνή του Booze Cooperativa για μια θεατρική πρόβα η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε παράσταση. Βασικός άξονας της αλληλεπίδρασης τους είναι η εξάρτηση που όλες οι γυναίκες έχουν με τα ρούχα.
ΘΕΑΤΡΟ: Η άλλη αίσθηση
Η θεατρική ομάδα naan και η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα παρουσιάζουν το πρωτότυπο θεατρικό έργο «Η Άλλη Αίσθηση», εμπνευσμένο από έξι + μία φανταστικές ιστορίες του Guy de Maupassant.Το κείμενο υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος σε σύλληψη και θεατρική απόδοση της Φρόσως Λύτρα. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τις 17 Ιανουαρίου 2013 στο Κτήριο 56 του «Ελληνικού Κόσμου».
ΘΕΑΤΡΟ: «Θα σε πάρω να φύγουμε»
Το Θέατρο Badminton, τιμώντας την Αθηναϊκή Επιθεώρηση, το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου, παρουσιάζει ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, «Θα σε πάρω να φύγουμε», που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της αθηναϊκής επιθεώρησης. Από 15 Μαρτίου 2013.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Μαμά, θα κάνω μπάντα!»
Μετά από τα συνεχή sold out, το «Μαμά θα κάνω μπάντα» και οι Burger Project ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» για τέσσερις μόνο παραστάσεις, τις Κυριακές 27 Ιανουαρίου, 3, 10 και 17 Φεβρουαρίου στις 16:00, για να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση των μικρών μας φίλων!
ΜΟΥΣΙΚΗ: Christofis Group feat. Dominique di Piazza
"Πέρα απ' την jazz και το fusion... με υψηλούς προσκεκλημένους". Ο κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής, στο Half Note μαζί με τη δυναμική μουσική σύμπραξη του κορυφαίου μπασίστα Dominique Di Piazza, από την Πέμπτη 7/2/2013 έως και την Κυριακή 10/2/2013.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ROOMS 2013
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2013, για δέκατη τρίτη φορά από το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης "ROOMS 2013" στο Ξενοδοχείο "St George Lycabettus", στην Δεξαμενή, Κολωνάκι.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Meet the Artist @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να προσεγγίσετε την τέχνη με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο: μέσω του πρωτότυπου project "ΜΕΕΤ THE ARTIST", το οποίο θα λάβει χώρα στις 21, 22, και 23 Φεβρουαρίου 2013, με οποίο σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε άμεσα και αδιαμεσολάβητα έλληνες καλλιτέχνες από κάθε είδος, ύφος, και "σχολή" τέχνης.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Lullaby Monsters on the Road @ metamatic:taf
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Lullaby Monsters on the Road που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Φεβρουαρίου 2013.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Circuit Bending Workshop
Eργαστήρι μεταποίησης και κατασκευής ηλεκτρονικών οργάνων Τάσος Στάμου Η Frown παρουσιάζει το εργαστήριο Circuit Bending Workshop με εισηγητή τον Τάσο Στάμου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Κύκλος 4 διαλέξεων με γενικό τίτλο: Μυθικά Ζευγάρια στην Τέχνη
Ένας νέος κύκλος 4 διαλέξεων ξεκινά στο ΜΚΤ με την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου, τον μήνα Φεβρουάριο, που συμβολικά είναι ο μήνας των ερωτευμένων. Σε αυτόν τον κύκλο θα παρουσιαστούν μυθικά ζευγάρια της τέχνης, των οποίων το έργο επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την σχέση των καλλιτεχνών με έναν μεγάλο έρωτα.
Eπικαιρότητα
^ Αρχή
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών

-

Διαγωνισμοί
Casting / Audition

-

Kερδίστε προσκλήσεις!
^ Αρχή