artmag logo
  127


Cover Theme
Κρητικές Γραφές
Η γραφή, που αποτελεί τη μεταφορά του προφορικού λόγου σε μια μόνιμη συμβατική μορφή, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο της εξέλιξης των πόλεων. Ο γραπτός λόγος αρχικά ξεκινάει με τα ιδεογράμματα, για την ύπαρξη των οποίων απαιτείται ένα αναπαραστατικό σύστημα, ενώ υπάρχει και το αριθμητικό. Από τη στιγμή που δίδεται φωνητική αξία στο ιδεογράμμα, περνάμε στο φωνόγραμμα και έπειτα ακολουθεί το συλλαβόγραμμα, που είναι ένα σχηματοποιημένο λογόγραμμα το οποίο αποδίδει μια συλλαβή. Η πρώτη γραφή -η σφηνοειδής- εμφανίζεται στη Μεσοποταμία το 3300 π.Χ.. Στην Αίγυπτο το 3100 π.Χ. κυριαρχούν τα ιερογλυφικά, ενώ στη Μινωική Κρήτη η παρουσία του γραπτού λόγου σημειώνεται από το 1900 π.Χ. και μετά.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Ας είναι το 2015 έτος Πολιτισμού!
Το 2014 μας αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα, εικόνες και εμπειρίες. Μια χρονιά με τα καλά της (θεαματική αύξηση τουριστών, τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους) αλλά και με αυτά που έχουμε δυστυχώς συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, όπως το άγχος των δόσεων, οι μνημονιακές υποχρεώσεις, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις τελευταίες ημέρες η εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας...
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Η Τεχνική Του Collage
Η τεχνική του collage αποτελεί μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική διαδικασία που έγινε ευρέως γνωστή κατά τον 20ο αιώνα μέσω των πειραματισμών δύο γνωστών Κυβιστών καλλιτεχνών, του Georges Braque και Pablo Picasso. Η τεχνική αυτή, εύκολη στην εφαρμογή της αλλά περίπλοκη στις ιδεολογικές της καταβολές, έμελε να αποτελέσει σημείο αναφοράς μέσα στην ιστορία της τέχνης συνδέοντας για πρώτη φορά χαρακτηριστικά της ζωγραφικής και της γλυπτικής σε μια μορφή τέχνης. Αυτό το άρθρο, εξερευνά στοιχεία ιστορικά και πρακτικά του collage ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε κάποιους από τους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με την τεχνική.
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Η ύπαρξη του Βόυτσεκ - Μέρος Δ'
Η άναρχα κοιμωμένη Μου σφραγίσατε τα μάτια και άλλαξα βλέμμα ∙ κοιτάω από πίσω τώρα έχω ακανόνιστη ματιά, πλέον Μου βουλώσατε τα αυτιά όμως δεν χρειαζόταν είχα αποκτήσει ήδη την δική μου ακοή ∙ πάει καιρός τώρα Μου δέσατε τα χέρια και με σπρώξατε μπρος στην αδράνεια και ότι και αν έκανα με τούτα πιο πριν είτε εργαζόμουνα είτε έγραφα με βάζατε πιο πίσω με τις απίθανες δικαιολογίες σας Έτσι μη μου μένοντας άλλη επιλογή ∙ έπεσα σε λήθαργο Μόνο που με σφραγίσατε σε λάθος κατάσταση εγώ πάντα θα ονειρεύομαι και πάντα τα όνειρα μου θα σας τρομάζουν. Μ.Ε.Γ
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Κρητικές Γραφές
Η γραφή, η οποία είναι η μεταφορά του προφορικού λόγου σε μια μόνιμη συμβατική μορφή, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο της εξέλιξης των πόλεων. Τα κρητικά ιερογλυφικά είναι μια σειρά από σημεία που τα περισσότερα αποδίδουν αντικείμενα της καθημερινής ζωής και έχουν βρεθεί σε σφραγίδες ή πινακίδες στη Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα αριθμητικό σύστημα. Στις σφραγίδες αναγράφονται ονόματα και τίτλοι, ενώ στις πινακίδες λογιστικά θέματα.
ΠΡΟΣΩΠΑ: Λευτέρης Κανακάκις
Ο Λευτέρης Κανακάκις γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1934. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας κατά το διάστημα μεταξύ 1954-1960 στα εργαστήρια των Γιάννη Μόραλη και Σπύρο Παπαλουκά.
ΠΡΟΣΩΠΑ: Ζαv - Μπατίστ - Σιμεόν Σαρντέν, Jean - Baptiste - Simeon Chardin (Μέρος Β')
Ζαv - Μπατίστ - Σιμεόν Σαρντέν (Jean - Baptiste - Simeon Chardin). Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1699 και πέθανε το 1779. Γάλλος ζωγράφος, ένας από τους εκπροσώπους του ρεαλισμού. Στον Σαρντέν οι μορφές των αντικειμένων καθορίζονται προσεκτικά με το φως που περιβάλλει κάθε πράγμα, δίνοντας ευρύτητα στον ορισμό των όγκων.
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μεξικάνικη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Abanico
Το Abanico, η μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleón και το Πολιτιστικό Περιοδικό Sol Latino σας προσκαλούν στην POSADA MEXICANA: ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο μεξικάνικο εστιατόριο ο Μexicanos, Ιάκχου 8, στο Γκάζι δύο βήματα από το μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Παραμονή πρωτοχρονιάς στο λιμάνι με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας
Τέσσερα δημοφιλή νεανικά γκρουπ, οι Imam Baildi, οι Εκμέκ, οι Bordo και οι Paranaue και μια αγαπημένη σε όλους τραγουδίστρια, η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα ανεβούν στη σκηνή στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου από τις 21:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 'Μαύρη Κιμωλία' Παρουσίαση βιβλίου του Σωκράτη Παπαγεωργίου
Το Politheatro προσκαλεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9.00μμ στο θέατρο Πολυθέαμα το γιαννιώτη συγγραφέα Σωκράτη Παπαγεωργίου με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου 'Μαύρη Κιμωλία'.
ΘΕΑΤΡΟ: «Μου Λες Αλήθεια;»
Στο Θέατρο Κάππα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 η μεγάλη επιτυχία του Σπύρου Παπαδόπουλου, «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» του Florian Zeller. Ένα έργο γραμμένο από τον πιο πετυχημένο σύγχρονο Γάλλο συγγραφέα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.
ΘΕΑΤΡΟ: «Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση»
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την παράσταση «Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση», σε σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή Χρυσάνθης Κορνηλίου.
ΘΕΑΤΡΟ: Έμμετρη διασκευή του Μικρού Πρίγκιπα για παιδιά στο Ιδιόμελο
Μια ενδιαφέρουσα, πολυθεματική, μουσικο-θεατρική προσέγγιση, με αφορμή την έμμετρη διασκευή για παιδιά, του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, από την ποιήτρια Λίζα Κόντου το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τα αριστουργήματα του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας!
Αυτά τα Χριστούγεννα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας, υποδέχεται τον υπέροχα μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου BLACK THEATRE JIRI SRNEC και την δική του «Ανθολογία»από 19 - 28 Δεκεμβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Η Γοργόνα και το θαλασσάκι»
Η Παιδική Σκηνή του Γιώργου Φρατζεσκάκη επιλέγει δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους την ελληνικής μουσικής, τον Μάνο Λοϊζο και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με μια παράσταση «Η Γοργόνα και το θαλασσάκι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη στο θέατρο Πειραιώς 131 την Παρασκευή 26/12/2014 και την Κυριακή 28/12/2014 στις 11:15 και στις 15:00.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Η εταιρεία θεάτρου ''Ηθικόν Ακμαιότατον'' παρουσιάζει την παράσταση για το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος». Στο Θέατρο Τριανόν στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2014. Η παράσταση που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς.
ΘΕΑΤΡΟ: Είναι Καιρός
Το Μικροσκοπικό Θέατρο συνεχίζει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα με τον τίτλο Είναι Καιρός, παρουσιάζοντας ακόμη δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού και εικαστικής-κινητικής εγκατάστασης το τελευταίο Σάββατο στις 27 Δεκεμβρίου 2014 και το πρώτο Σάββατο της νέας χρονιάς στις 03 Ιανουαρίου 2015.
ΘΕΑΤΡΟ: Η Μητέρα του Σκύλου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας
Η Μητέρα του Σκύλου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.
ΘΕΑΤΡΟ: "Μικρές Ιστορίες Φόνων"
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 το νέο έργο του Παναγιώτη Μπρατάκου «Μικρές Ιστορίες Φόνων», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.
ΘΕΑΤΡΟ: Πολλή και δημιουργική δουλειά για την Εύα Σιμάτου
Η Εύα Σιμάτου θα εμφανίζεται στο έργο του Γιώργου Βέλτσου «Αυτοκρατορία» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Η παράσταση ανεβαίνει στις 15 Ιανουαρίου 2015 στο γυάλινο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
ΘΕΑΤΡΟ: «Τα Ραδίκια Ανάποδα»
«Τα ραδίκια ανάποδα» είναι ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν! Τους ρόλους έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Haig Yazdjian «Στης Ανατολής τα μέρη»
Ο Αρμενιοσύριος σολίστας στο ούτι Haig Yazdjian – συνθέτης, τραγουδιστής, ενορχηστρωτής, παραγωγός, επανέρχεται στο Γυάλινο UpStage το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, με τη νέα Χειμερινή Σύναξη Βιρτουόζων ανανεώνοντας την υπόσχεσή του για μοναδικές μουσικές βραδιές.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Live Βασίλης Γισδάκης - Σάκης Τσιλίκης
Ο Βασίλης Γισδάκης και ο συνθέτης Σάκης Τσιλίκης θα παρουσιάσουν ένα live με τραγούδια από την συνεργασία τους και από τις προσωπικές τους μουσικές διαδρομές. Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 22:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Comedy Fridays στο νέο χώρο πολιτισμού στον Πειραιά
Μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις στο PassPort ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το σταντ-απ, το πιο δυναμικά ανερχόμενο είδος κωμωδίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αποκτά μόνιμη στέγη στον Πειραιά κάθε Παρασκευή, από τις 12/12!
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Ηρακλής & Λερναία Ύδρα»
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί το συγκρότημα «Ηρακλής & Λερναία Ύδρα», ένα μουσικό σχήμα Progressive Rock με έντονα Ethnic Jazz στοιχεία, που εναρμονίζονται και πλέκουν ένα πολύμορφο πρωτότυπο άκουσμα. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 22:00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Latin American Christmas [email protected]Ειλισσός
Η αγαπημένη Martha Moreleón από το Μεξικό, συνοδευόμενη από τον Alejandro Díaz από τη Χιλή και τον Herman Mayr από την Αργεντινή θα μας παρουσιάσουν κυρίως τραγούδια από τη Λατινική Αμερική στον Ειλισσό, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 9:30μμ.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα σε σολίστες καθηγητές & νεαρούς μαθητές»
H Luminita Macavei και ο Σταύρος Παργινός έρχονται στην Διέλευση, για μια συναυλία για βιολί και τσέλο το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μ'ένα τραγούδι του δρόμου ... [email protected]Ειλισσός
Ο Κωνσταντίνος Δώρας συναντά τη Λαμπρινή Γιώτη και τον Γιώργο Τσιμπουξή για να μας οδηγήσουν στους δρόμους του καλού Ελληνικού Τραγουδιού. Την Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014 στις 9:30μμ στον Ειλισσό.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Πρωτοχρονιά με βαλς και οπερέτες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Με βιεννέζικο άρωμα καλωσορίζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης το 2015 στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιου Βράνου και με τη σύμπραξη διάσημων λυρικών καλλιτεχνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Πεδίον του Άρεως
Με μια λαμπερή Χριστουγεννιάτικη συναυλία η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις της σε χώρους απρόσμενους, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας. Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.00 στο Πεδίον του Άρεως -στην καρδιά της Αθήνας-, θα πραγματοποιηθεί μοναδική συναυλία με τη συμμετοχή καταξιωμένων Μονωδών, της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ και μικρού μουσικού συνόλου.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ο Σύλλογος Τζαζ γιορτάζει με τους "Plaza Ensemble"στον πολυχώρο "Ενώ" στην Ερμού
Ο Σύλλογος "Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής" ("Association of Jazz & Creative Music") σας προσκαλεί σ'ένα εορταστικό event την τελευταία Κυριακή του χρόνου 28 Δεκεμβρίου με καλεσμένους τους "Plaza Ensemble" στον πολυχώρο "Ενώ" -Ερμού 11 με Ι.Δραγούμη γωνία- στις 20.30
ΜΟΥΣΙΚΗ: Live με την Σαββέρια Μαργιολά
Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 η ερμηνεύτρια Σαββέρια Μαργιολά στο ΘΕΑΤΡΟ ELIART θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα από τη δισκογραφία της και από τη πλούσια παράδοση των Ελλήνων συνθετών και στιχουργών που αγαπά!
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσικές Εκδηλώσεις στο Floral
Το Floral συνεχίζει να υποδέχεται γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε live εμφανίσεις στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του στα Εξάρχεια, από 30/12/2014 έως και 10/1/2015.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στην ποίηση του Jiddu Krishnamurti - «Come Away»
Ο συνθέτης Γιώργος Στεφανάκης μελοποιεί ατμοσφαιρικά ποιήματα του Ινδού ποιητή και φιλοσόφου Jiddu Krishnamurti, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις» την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στις 22:00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Live Δημήτρης Ψαριανός & Σάκης Τσιλίκης
Ο μεγάλος ερωτικός Δημήτρης Ψαριανός και ο ποδηλάτης του ονείρου συνθέτης Σάκης Τσιλίκης, σε μια συνάντηση αισθήσεων στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 στις 22:00.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Όταν οι εικόνες αφηγούνται - Αφιέρωμα στην Τόνια Νικολαΐδη στο ΜΙΕΤ
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών – Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζουν την έκθεση Όταν οι εικόνες αφηγούνται - Αφιέρωμα στην Τόνια Νικολαΐδη, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: «Το Φανταστικό στη Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Μία μοναδική, πολυδιάστατη έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικής, τρισδιάστατων κατασκευών και μικτών τεχνικών με πρωταγωνιστή Το Φανταστικό στη Σύγχρονη Τέχνη, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στη Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο από 12 Δεκεμβρίου έως 25 Ιανουαρίου.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Αρχαιολογική έκθεση Επέκεινα
Η έκθεση Επέκεινα εξετάζει ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια που απα σχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον άνθρωπο: την τύχη της αθάνατης ψυχής μετά τον θάνατο του φθαρτού σώματος. Από 11 Δεκεμβρίου 2014 έως 8 Φεβρουαρίου 2015 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: "Ρευστότητα ΙΙ'' έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Γαλιατσάτου
Έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Γαλιατσάτου με τίτλο 'Ρευστότητα ΙΙ'' από 15 Δεκεμβρίου 2014 εως 10 Ιανουαρίου 2015 στο χώρο Bartesera.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Μάρμαρος ΙΙ: Ομαδική έκθεση στη Myrό Gallery
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη να παρουσιάζει την έκθεση "Μάρμαρος ΙΙ", φιλοξενώντας τα έργα 22 Ελλήνων και ξένων γλυπτών που συνδέονται με την πλατφόρμα ανάδειξης του Ελληνικού μαρμάρου και της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο της Greek Marble Initiative, και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση της Βαλεντίνης Μαυρόδογλου στο Myrό Project Room
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ατομική έκθεση της ζωγράφου και χαράκτριας Βαλεντίνης Μαυρόδογλου και να μας προσκαλέσει στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση γλυπτών της κεραμίστριας 'Ολιας Δελλατόλα στην Myrό Gallery
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την ατομική έκθεση παρουσίασης νέας σειράς έργων της κεραμίστριας Ολιας Δελλατόλα με διακριτικό τίτλο "Μελανόλευκη συγχορδία"και να παρεβρεθείτε στα εγκαίνια της την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Ζωγραφικής του Kreuz "Άσπρο/Μαύρο Δίπολο"
O πολυχώρος πολιτισμού "διέλευσις" φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Kreuz (Σταύρου Ζώτου), με τίτλο «Άσπρο/Μαύρο Δίπολο». Από 28/12/2014 έως 28/02/2015.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Γούσιο με αφορμή την Electra στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Με αφορμή τη νέα του ταινία Electra και με την πεποίθηση ότι η τέχνη είναι τόπος συνάντησης και δημιουργίας νέων ιδεών, ο σκηνοθέτης Πέτρος Σεβαστίκογλου προσκαλεί το κοινό σε ανοιχτή συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας και άλλους καλεσμένους καλλιτέχνες .
Eπικαιρότητα
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών
Διαγωνισμοί
^ Αρχή