artmag logo
  124


Cover Theme
Μεξικανική παραδοσιακή γιορτή στο Abanico
Για 15η συνεχή χρονιά το Abanico διοργανώνει στην Αθήνα την Ημέρα των Νεκρών, η οποία έχει κηρυχτεί Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου. Σκοπός του είναι να την κάνει γνωστή στους Αθηναίους και να συμβάλει στο να τη μοιραστούν οι εν Αθήναις Μεξικανοί με τους Αθηναίους και άλλους ξένους που ζουν στην πόλη μας.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία
ΔΙΚΟ ΣΑΣ!: Το δόλωμα του j. kent messum - Ένα αλληγορικό αγκίστρι για την οικονομική κρίση
Oι εκδόσεις bell εξέδωσαν στις αρχές του έτους ένα πολλά υποσχόμενο ολιγοσέλιδο μυθιστόρημα. Γυρνώντας τις 273 σελίδες του ο Τζ. Κεντ Μέσσαμ παρουσιάζει ένα παραμύθι – θρίλερ για μεγάλους. Η ιστορία ρέει γρήγορα χάρης στο αφηγηματικό ταλέντο του συγγραφέα και η πλοκή σε καθηλώνει.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ: Αναστασία Κουμίδου:«Δεν υπάρχει θέατρο, χωρίς θεατές. Φτιάχνουμε έργα για να τα βλέπει ο κόσμος.»
Η παράσταση «Capo d'Istria» είναι βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη "Καποδίστριας", στην αλληλογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια με τη Ρωξάνδρα Στούρτζα, καθώς και σε ιστορικό και σύγχρονο αρχειακό υλικό και παρουσιάζεται σε διασκευή/σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου.
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Βασικοί κανόνες για το αισθητικό αποτέλεσμα της φωτογραφικής τέχνης
Όλες οι καλλιτεχνικές πρακτικές από την αρχή της πορείας τους βασίζονται σε πολύ συγκεκριμένους κανόνες. Μπορεί η τέχνη να είναι ελευθερία έκφρασης αλλά για να έχει ένα ορθό αισθητικό αποτέλεσμα και να παρουσιάσει ενδιαφέρον για το μάτι του θεατή πρέπει να ακολουθεί, αν όχι πιστά τότε ως ένα βαθμό, κάποιες πολύ βασικές αρχές. Η φωτογραφία, δανειζόμενη κάποιες από τις αρχές του σχεδίου και της ζωγραφικής και αναπτύσσοντας στην πορεία και άλλους δικούς της κανόνες έφτασε σήμερα να αποτελεί ένα από τα πλέον ευρέως διαδεδομένα καλλιτεχνικά μέσα ικανό να συμπεριλαμβάνεται στα πλαίσια της υψηλής τέχνης. Στο άρθρο αυτό, θα δούμε ενδεικτικά κάποιους πολύ βασικούς κανόνες για την τέχνη της φωτογραφίας.
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Ασσυρία και Βαβυλώνα
Στο παρόν άρθρο πραγματεύεται η τέχνη της Ασσυρίας και της Βαβυλώνας από την ακμή έως την πτώση τους, παρατηρώντας τις επιρροές και τη συμβολή των εν λόγω πολιτισμών στην εξέλιξη της ιστορίας της τέχνης.
ΠΡΟΣΩΠΑ: Έντουαρτ Χόπερ (Edward Hopper)
O Έντουαρντ Χόπερ (1882-1967) υπήρξε ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ρεαλισμού στην αμερικανική τέχνη του μεσοπολέμου. Γεννήθηκε στο Νίακ της Νέας Υόρκης και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια σε αυτή τη μικρή επαρχιακή πόλη. Από το 1900 εγκαταστάθηκε οριστικά στη Νέα Υόρκη όπου αρχικά είχε πάει για σπουδές, ζώντας την καθημερινότητα της μεγαλύτερης μητρόπολης των Η.Π.Α.
ΠΡΟΣΩΠΑ: Τιέπολο Τζοβάνι Μπατίστα ή Τζαμπαττίστα - Giovanni Battista – Giambattista Tiepolo (Μέρος Β')
Τιέπολο Τζοβάνι Μπατίστα ή Τζαμπαττίστα (Giovanni Battista – Giambattista Tiepolo). Ιταλός ζωγράφος, γεννήθηκε στην Βενετία το 1696 και πέθανε στην Μαδρίτη το 1770. Ζωγράφος προικισμένος με ανεξάντλητη αφηγηματική φαντασία και εξαιρετική ιδιοφυία.
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Με αφορμή την επέτειο για τα 100 χρόνια του τουρκικού κινηματογράφου διοργανώνουν στην Αθήνα Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου (Πέμπτη 23 – Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και καλούν το κινηματογραφόφιλο κοινό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις, να παρακολουθήσει τις ταινίες και να συναντήσει Τούρκους κινηματογραφιστές και γνωστούς ηθοποιούς, ανάμεσά τους και θρύλους του τουρκικού σινεμά.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Παρουσίαση Δράσης Open Gallery #1
Το Studio 4 παρουσιάζει την τέταρτη σε σειρά δράση του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, με τίτλο Οpen Gallery, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Αθηναίων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το παιχνίδι της σκιάς
Προβολή Ελληνικής ταινίας - μυθοπλασίας «Το παιχνίδι της σκιάς». Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στις 20:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μαργαρίτα, Πενθεσίλεια, Ιώ - αναλόγιο / work in progress / συνάντηση
Πρώτη παρουσίαση, σε μορφή αναλογίου, ενός έργου που πρόκειται να ανέβει στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία την άνοιξη του 2015 + συνάντηση με τους συντελεστές. Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στις 21:00 στον Πολυχώρο Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Art Links
Art Links. Μια έκθεση τέχνης που συνδέει τους καλλιτέχνες με το κοινό! Ένα εξαήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην τέχνη. Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στο HUB EVENTS, στο Γκάζι.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Διάλεξη με θέμα "Συνθέτες της Αμερικής του 20ου Αιώνα, Βασισμένοι στην Παράδοση της Κλασικής Μουσικής"
Ο Πρόεδρος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Λεφάκης και η Διευθύντρια Λόλα Τότσιου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, στη διάλεξη του διακεκριμένου Αμερικανού μουσικολόγου/κριτικού WALTER SIMMONS με θέμα: "Συνθέτες της Αμερικής του 20ου Αιώνα, Βασισμένοι στην Παράδοση της Κλασικής Μουσικής".
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εργαστήριο θεατρικής έκφρασης από το Politheatro
Νέο τμήμα ενηλίκων ξεκινά στο Εργαστήριο θεατρικής έκφρασης τις δραστηριότητες του από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 στο Politheatro.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Παρουσίαση Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης Top to Bottom
Το Studio 4, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Ρομάντσο, παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης Τοp to Bottom, από 10 έως 15 Οκτωβρίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Utopia
Τα Προσχέδια μιας Ουτοπίας είναι η πρώτη απόπειρα της Utopia Music να επικοινωνήσει άμεσα με το κοινό της μέσα από τη φόρμα ενός μικρού φεστιβάλ, στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 στον ΙΑΝΟ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, μια διοργάνωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, ετοιμάζεται δυναμικά για τις 12 έως 23 Νοεμβρίου 2014 και είναι πανέτοιμο για τις πρώτες ανακοινώσεις του προγράμματός του.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι των Αθηνών"
Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» είναι ένα φεστιβάλ του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου που διεξάγεται στην Αθήνα κάθε Οκτώβρη, και συγκεκριμένα από τις 9 – 19 Οκτωβρίου στην ευρύτερη γειτονιά του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη, ως τον σταθμό Λαρίσσης, όπου οι δρόµοι έχουν γαλλικά ονόµατα (Μάρνη, Φαβιέρου, Μαιζώνος, Β.Ουγκώ, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου κ.α).
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εκδηλώσεις και μουσικές συναντήσεις στο Βelle Amie
Το Belle Amie, στον ένα χρόνο λειτουργίας του, έχει ήδη μετατραπεί σε κοσμοπολίτικο χώρο αλλά ταυτόχρονα και σε ένα καθαρά Ελληνικό σπίτι κάθε Κυριακή περιμένει τα παιδιά του, στρώνει, τα γιορτινά του άσπρα τραπεζομάντηλα γιομίζει λουλούδια τα τραπέζια και κορφολογά τις αμπαρόριζες και το βασιλικό να δώσουν άρωμα. Έπειτα έρχονται τα ελληνικά τα πιάτα τα ατελείωτα όπως ξέρουμε από τις γιαγιάδες ή τις μαμάδες μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο
Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο - Τζιάννι ντι Γκρεγκόριο, Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη (Pranzo di Ferragosto, Ιταλία, 2008, 75 λεπτά).
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εκδήλωση «40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα»
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Dress of a Penny - 3D Projection Art
Dress of a Penny - 3D Projection Art. Ο Mr. Kumka και το υπόλοιπο δημιουργικό team του Tin Pan Alley έστησαν 2 κάμερες και κατέγραψαν τη live ερμηνεία ενός τραγουδιού, σε 1 λήψη, πραγματοποιώντας ένα πείραμα σύνθεσης του πραγματικού χώρου με τον ψηφιακό.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Διαλέξεις για την πόλη και την Αρχιτεκτονική
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY διοργανώνει σειρά ομιλιών στο Ίδρυμα Κατακουζηνού με βασικό θεματικό άξονα την πόλη και την αρχιτεκτονική. Πρώτος καλεσμένος την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, στις 7.30μ.μ., θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρηγόπουλος.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κλάουντιο Κουπελίνι, Μια ήρεμη ζωή
Με την ταινία του Κλάουντιο Κουπελίνι, Μια ήρεμη ζωή (Una vita tranquilla, Ιταλία, 2010, διάρκεια: 105') με τους Τόνι Σερβίλλο και Μάρκο Νταμόρε συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Ελληνο – Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Η δισκογραφική καριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη (1936-1983)
Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Ορδουλίδη με τίτλο Η δισκογραφική καριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη (1936-1983). Ανάλυση της µουσικής του και τα προβλήµατα της έρευνας στην ελληνική λαϊκή µουσική, σε επιµέλεια Κώστα Βλησίδη. Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, στις 20:30.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Yλοποίηση Δράσης Open Gallery #4
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, το Studio 4 παρουσιάζει την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, την τέταρτη σε σειρά δράση του προγράμματος τοιχογραφιών Open Gallery.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μεξικανική παραδοσιακή γιορτή στο Abanico
Για 15η συνεχή χρονιά το Abanico διοργανώνει στην Αθήνα την Ημέρα των Νεκρών, η οποία έχει κηρυχτεί Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου. Σκοπός του είναι να την κάνει γνωστή στους Αθηναίους και να συμβάλει στο να τη μοιραστούν οι εν Αθήναις Μεξικανοί με τους Αθηναίους και άλλους ξένους που ζουν στην πόλη μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Καράβα στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και οι Εκδόσεις Βιβλιόραμα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Καράβα "Μυστικά και παραμύθια" την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στις 19:30 από την ιστορία της Μακεδονίας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Διεθνές Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας 2015
Ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική ζώνη δίνει το Διεθνές Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας που θα διεξαχθεί 22-29 Ιανουαρίου 2015 εξασφαλίζοντας τη συνεργασία σημαντικών φορέων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: TEDx Athens στις 15 Νοεμβρίου από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνων του Ιδρύματος Ωνάση
Το TEDxAthens επιστρέφει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση στις 15 Νοεμβρίου,με ομιλητές από διάφορους χώρους που θα μοιραστούν μαζί μας τις ξεχωριστές τους ιστορίες και θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα δικά μας «Συμπεράσματα/Conclusions», δίνοντας το έναυσμα για μια νέα αρχή,απαλλαγμένη από τις προκταλήψειςκαι τα λάθη του παρελθόντο,και γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Έναρξη Online Δημοπρασίας Μultiformity: The Auction
Tο Studio 4 παρουσιάζει την online δημοπρασία Multiformity: The Auction, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία στις 31 Οκτωβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Caveman»
Ο Γιώργος Παρτσαλάκης παίρνει τη σκυτάλη του Caveman κι έρχεται από 6 Νοεμβρίου 2014 στο θέατρο CORONET να σας συστήσει τη δική του εκδοχή.
ΘΕΑΤΡΟ: «Μου Λες Αλήθεια;»
Στο Θέατρο Κάππα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 η μεγάλη επιτυχία του Σπύρου Παπαδόπουλου, «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» του Florian Zeller. Ένα έργο γραμμένο από τον πιο πετυχημένο σύγχρονο Γάλλο συγγραφέα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.
ΘΕΑΤΡΟ: Πολυχώρος Mabrida - Παραστάσεις και Εργαστήρια Κουκλοθέατρου
Ένας μοναδικός - για τα ελληνικά δεδομένα - χώρος δημιουργήθηκε στο Κορωπί, ο Πολυχώρος MABRIDA, από την οικογένεια Σοφιανού, τους πρώτους διδάξαντες κουκλοπαίχτες στην Ελλάδα.
ΘΕΑΤΡΟ: «Δε Φοβάμαι. Δεν Ελπίζω. Είμαι...»
«ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ...» μια σύνθεση κειμένων από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Από τη Δευτέρα 6 έως και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 για 8 και μόνο τελευταίες παραστάσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Λόγο του Νίκου Καζαντζάκη στον Πολυχώρο VAULT.
ΘΕΑΤΡΟ: Πρόγραμμα Παραστάσεων 2014 στο Θέατρο Eliart
Πρόγραμμα Παραστάσεων Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014 στο Θέατρο Eliart.
ΘΕΑΤΡΟ: Medusa
Το Χοροθέατρο Ακροποδητί σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Κυκλάδων, πρόκειται να παρουσιάσουν τη μουσικοχοροθεατρική παράσταση Medusa. Στις 17, 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Απόλλων, Σύρος.
ΘΕΑΤΡΟ: Rocky Horror Show
Από τις 17 Οκτωβρίου 2014, το Rocky Horror Show ανεβαίνει στον θεατρικά ανακαινισμένο ιστορικό χώρο του REX, που ξαναλειτουργεί και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη παράσταση, στα πρότυπα του αμερικάνικου καμπαρέ.
ΘΕΑΤΡΟ: Ισμήνη & Καλυψώ
Ισμήνη & Καλυψώ της Έφης Μεράβογλου. Μετά τη συμμετοχή στο 7o Διεθνές φεστιβάλ θεάτρου με τίτλο "Faces without masks" στα Σκόπια, στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη, από τις 20 Οκτωβρίου 2014 και για 10 μόνο παραστάσεις.
ΘΕΑΤΡΟ: Η Ιστορία του Στρατιώτη των Stravinsky-Ramuz
Η Ιστορία του Στρατιώτη (1918) από το KYKLOS ENSEMBLE σε σύμπραξη με τη θεατρική ομάδα Ω2 αποτέλεσε μία μουσικοθεατρική επιτυχία της περασμένης σεζόν. Φέτος, και ύστερα από πρόσκληση του θεάτρου ΠΟΡΤΑ, ανεβαίνει ξανά και μονάχα για 5 παραστάσεις από 15 έως 19 Οκτωβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ήρωες»
Οι «Ήρωες» στο Μικρό Παλλάς από τις 21 Οκτωβρίου 2014 μόνο για 20 παραστάσεις. Μια μουσικοσατιρική ομάδα ευέλικτη και προπονημένη που στόχος της είναι η συγκίνηση και το αυθεντικό γέλιο.
ΘΕΑΤΡΟ: «Σατυρικόν» του Δημήτρη Παπαδημητρίου
Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου βασιζόμενος στο κείμενο του Petronius, ''Satyricon'', συνθέτει μιας μεγάλης κλίμακας έργο. Η μουσική παράσταση θα ανέβει στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2014 στις 20:30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Αίθουσα Αριστοτέλης Ωνάσης.
ΘΕΑΤΡΟ: Χάνσελ και Γκρέτελ: Το μυστικό του Σοκολατόδεντρου
Η παιδική παράσταση "Χάνσελ και Γκρέτελ: Το μυστικό του σοκολατόδεντρου", σε σκηνοθεσία Στάυρου Στάγκου θα παρουσιάζεται από τις 18 Οκτωβρίου 2014 στο Μικρό Παλλάς.
ΘΕΑΤΡΟ: «Βασικά... Ευτυχές το 1980»
Από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 η Έφη Οικονομάκη επιστρέφει στο θέατρο Χυτήριο, όπου κάθε Σάββατο στις 23:00 θα παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «ΒΑΣΙΚΑ... ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 1980», σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη.
ΘΕΑΤΡΟ: Έτσι κάνουν όλες
Με μια μεγαλοφυή σύλληψη του Μότσαρτ, την όπερα Έτσι κάνουν όλες, σε νέα παραγωγή, ξεκινά για την Εθνική Λυρική Σκηνή η καλλιτεχνική περίοδος 2014-15. Στις 24, 25, 26, 31 Οκτωβρίου και 1, 2, 8, 9 Νοεμβρίου 2014 στο Θέατρο Ολύμπια.
ΘΕΑΤΡΟ: «Σμύρνη μου αγαπημένη»
Το θεατρικό έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη», η πολυαναμενόμενη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για τη Σμύρνη και την ιστορία της, θα κάνει πρεμιέρα μέσα Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 'Ενα θεατρικό έργο για την ιστορία της Σμύρνης, βασισμένο σε πολυετή ιστορική έρευνα.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ακροβάτες της τύχης»
Η Κέλλυ Σταμουλάκη κι ο Θίασος «Αβάντι», συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία τους στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από τις 12 Οκτωβρίου 2014 θα γίνουν «Ακροβάτες της τύχης».
ΘΕΑΤΡΟ: «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός»
Η παιδική παράσταση "Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός" της Έλενας Τασιοπούλου και σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη θα παρουσιάζεται στο θέατρο Μπροντγουαίη από την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 έως την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου 2015.
ΘΕΑΤΡΟ: "Αναζήτηση Εργασίας"
"Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque" με το έργο "Αναζήτηση Εργασίας" του Μισέλ Βιναβέρ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, επανέρχεται, μετά την επιτυχία της περασμένης άνοιξης, από 17 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014, για 12 μόνο παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
ΘΕΑΤΡΟ: Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος του Ρεμί Ντε Βος
Στο θέατρο Eliart τη θεατρική σεζόν άνοιξαν οι δυο ομάδες που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Κωμωδίας. Λόγω μεγάλης επιτυχίας η παράσταση «ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ» του Ρεμί Ντε Βος επαναλαμβάνεται για δύο μόνο παραστάσεις το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: Κουκλοθέατρο, Ο Ήλιος και ο Ποντικός
Κουκλοθέατρο, Ο Ήλιος και ο Ποντικός, μια παράσταση με χειροποίητες κούκλες, από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 17:00 και κάθε Σάββατο για 4 παραστάσεις στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΘΕΑΤΡΟ: Πρόγραμμα Θεάτρου Κάτω απ' τη Γέγυρα 2014 - 2015
Πρόγραμμα Θεάτρου Κάτω απ' τη Γέγυρα για τη θεατρική περίοδο 2014 - 2015.
ΘΕΑΤΡΟ: Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα
Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα - Σπίτι της Κύπρου και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, διοργανώνει από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου 2014 την «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα».
ΘΕΑΤΡΟ: «Οι Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο
Το Θέατρο Εξ Αρχής θα παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, από το Σάββατο 25 Οκτώβριου 2014 και για 20 μόνο παραστάσεις το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ (LES CHAISES) σε σκηνοθεσία Ντίνου Σπυρόπουλου.
ΘΕΑΤΡΟ: Beauty and The Beast, (Η Πεντάμορφη και το Τέρας)
Το αυθεντικό Broadway show Disney Beauty and The Beast έρχεται στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της διεθνούς περιοδείας για τον εορτασμό των 20 χρόνων του έργου στη σκηνή. Η παραγωγή θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην Αγγλική γλώσσα με Ελληνικούς υπέρτιτλους, από τις 12 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Δεσποινίς Τζούλια» του August Strindberg
Η ομάδα χορού flamenco ARROYO NUEVO επαναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου 2014 και για 20 παραστάσεις το έργο του August Strindberg, «Δεσποινίς Τζούλια», σε χορογραφία και σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα.
ΘΕΑΤΡΟ: "Εβίβα!" μία πρωτότυπη θεατρική performance
H θεατρική παράσταση «Εβίβα!», μετά την επιτυχία που σημείωσε στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Τα 12 Κουπέ της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ τον Μάιο 2014, εγκαθίσταται από 21 Οκτωβρίου 2014 στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας.
ΘΕΑΤΡΟ: «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum» του Heinrich Böll
Το Politheatro φιλοξενεί για τρεις παραστάσεις Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.15μμ την ομάδα Ubuntu με την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum» του Heinrich Böll σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελεάνας Τσιχλή.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος»
Η Εταιρεία θεάτρου ΘΕΑΣΗ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά λόγω μεγάλης επιτυχίας, την σπαρταριστή φαρσοκωμωδία Ξενοδοχείον ο Παράδεισος, από τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θέατρο Αργώ.
ΘΕΑΤΡΟ: "Open Frontiers"
Η Hellenic Dance Company φέρνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την σπονδυλωτή παράσταση με γενικό τίτλο "Open Frontiers", στις 28, 29 & 30 Οκτωβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: Θα Περάσει κι Αυτό
Μετά το ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, το Θέατρο Badminton, τιμώντας την Αθηναϊκή Επιθεώρηση, το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου, παρουσιάζει τη ΝΕΑ παράσταση ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, από Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Η Γοργόνα και το θαλασσάκι»
Η Παιδική Σκηνή «ΚΙΒΩΤΟΣ» του Γιώργου Φρατζεσκάκη κλείνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας στο θέατρο για παιδιά! Γι'αυτή τη σημαντική επέτειο, επέλεξε να παρουσιάσει ένα λαϊκό ελληνικό παραμύθι «Η Γοργόνα και το θαλασσάκι» από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στο θέατρο Πειραιώς 131.
ΘΕΑΤΡΟ: Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ
Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ μια θεατρική διασκευή βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, στις 21:30, μια ειδική παράσταση για την αλληλεγγύη.
ΘΕΑΤΡΟ: Big Baby του Frank Moher
"Big Baby" του Frank Moher από 2 Νοεμβρίου 2014. Το θεατρικό σχήμα ομάΔα , φέρνει στη σκηνή του «θεάτρου Κάτω απ' τη Γέφυρα» ένα παράξενο, μεγάλο μωρό.
ΘΕΑΤΡΟ: «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς
Το θέατρο Άνεσις ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το αριστουργηματικό έργο θρύλο του Τένεσι Ουίλιαμς «ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ», που θα κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Πάρτυ με την Εύα»
Η θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» παρουσιάζουν στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις» το βραβευμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού έργο του Λεωνίδα Τσίπη «Πάρτυ με την Εύα», σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου. Από την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στις 21:00 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
ΘΕΑΤΡΟ: Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει
Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει, σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, επιστρέφει στο Θέατρο Ολύμπια από τις 7 Νοεμβρίου 2014 και για 38 παραστάσεις έως τις 8 Μαρτίου 2015.
ΘΕΑΤΡΟ: «Τολμάς;» του Χάρη Χιώτη
Η Θεατρική Ομάδα Repente με αφορμή την ταινία "Aγάπα με αν τολμάς" του Yann Samuell ,παρουσιάζουν από Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Μεταξουργείο την νέα τους παράσταση με τίτλο: «Τολμάς;» του Χάρη Χιώτη.
ΘΕΑΤΡΟ: Ζέβρα Πυτζάμα
Η Ζέβρα πυτζάμα καλπάζει ακάθεκτη! Η σπουδαία παιδική παράσταση της Μαριανίνας Κριεζή και της Άννας Παναγιωτοπούλου, έρχεται στο Θέατρο Badminton κάθε Κυριακή από 2 Νοεμβρίου 2014 και για σχολικές πρωινές παραστάσεις από τις 5 Νοεµβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός... άστρα
Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός... άστρα από την Ομάδα Horses in my Dreams και για 10 παραστάσεις, από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2014 και κάθε Παρασκευή στις 21:00 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Strange Fruit
Η γνωστή Σοπράνο avant-garde Συνθέτις και Πιανίστρια Μαρίκα Κλαμπατσέα, θα παρουσιάσει το νέο έργο της με τον τίτλο "STRANGE FRUIT". Η συναυλία αυτή, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη στις 17 Οκτώβρη 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Οργανική Μουσική, Αχιλλέας Περσίδης - Γιάννης Ζευγόλης
Οργανική Μουσική από τους Αχιλλέα Περσίδη και Γιάννη Ζευγόλη την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στις 22:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Τραγούδια μου, Εσείς!"
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις», συνεχίζοντας τις μουσικές του εκδηλώσεις, φιλοξενεί τη Μαρούλα Κασκαβέλη, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο και καλό λαϊκό τραγούδι, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στις 22:00, συντροφιά με τον Βασίλη Χατζηλούκα στην κιθάρα και τον Γιώργο Ίτσα στο πιάνο.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ανάσες - Μουσικοί Κόσμοι
Tο Goethe-Institut Thessaloniki και η United World παρουσιάζουν την τέταρτη συναυλία της σειράς «ΑΝΑΣΕΣ». Μαζί με τους τέσσερις σπουδαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, Φλώρο Φλωρίδη, Ευγένιο Βούλγαρη, Σαβίνα Γιαννάτου και Σπήλιο Καστάνη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου 2014, ώρα 21.00 στην αίθουσα συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης».
ΜΟΥΣΙΚΗ: The Walking Hats
The Walking Hats. Χορεύοντας στους ρυθμούς της τζαζ την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 στις 21.30 στο Half Note.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Jacques Morelenbaum CelloSambaTrio, feat. Paula Morelenbaum
Jacques και Paula Morelenbaum: δυο μεγάλοι βραζιλιάνοι καλλιτέχνες σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον θρυλικό μάγο της bossa nova, Antonio Carlos Jobim. Jacques Morelenbaum Cello Samba Trio και Paula Morelenbaum. Στο Half Note Jazz Club 10 έως 13 Οκτωβρίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία με έργα για βιολί και βιολοντσέλο
Στην Αίθουσα συναυλιών La Divina του ATHENAEUM θα βρεθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στις 20.00, η Ελένη Παπαδοπούλου και ο Δημήτρης Πολυζωίδης, παρουσιάζοντας μια συναυλία με έργα για βιολί και βιολοντσέλο.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Κρινιώ Νικολάου - Μουσικός περίπατος στις οθόνες
Η Κρινιώ Νικολάου έρχεται να αγκαλιάσει το κοινό του Half Note, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στις 21.30, σε ένα δικό της πρόγραμμα με τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Ταξίδι στον Νότο»
Μια ξεχωριστή βραδιά μας υπόσχονται η Αγγελική Κοκκίνη στo τραγούδι και ο Χρήστος Σπυράκης στην κιθάρα, σε ένα γοητευτικό ρεπερτόριο τραγουδιών από την Λατινική Αμερική. Φιλοξενούμενος ο κιθαρίστας Χρήστος Δημητρακόπουλος. Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 22:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Αισθηματική Ηλικία"
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 20:00, στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο Πειραιώς) την Αισθηματική Ηλικία με τον εξαιρετικό νέο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Omikron Project, «Αυτοσχεδιασμοί σε jazz μονοπάτια»
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τους Omikron Project από την Ολλανδία, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 21:30. Οι Omikron είναι ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα. Η βασική ιδέα είναι ο αυτοσχεδιασμός πάνω στην Jazz.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Ο Μαυρίκιος ερμηνεύει Πλέσσα"
"Ο Μαυρίκιος ερμηνεύει Πλέσσα" Μία συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στις 20.30 στον Φιλολογικό Σύλλογο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ρεσιτάλ πιάνου του Fiorenzo Pascalucci
SUONO ITALIANO. Στα πλαίσια του Κύκλου συναυλιών SUONO ITALIANO. Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19:00. Auditorium Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πατησίων 47. Είσοδος ελεύθερη.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία για τα 100 χρόνια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30, σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μια εορταστική συναυλία για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του μοναδικού κρατικού ωδείου της Ελλάδας.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Gazi Comedy Club στο 104
Μετά από 26 sold-out εμφανίσεις στην κεντρική σκηνή του 104, η Κατερίνα Βρανά, το κορίτσι θαύμα της βρετανικής stand up σκηνής αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση του μοναδικού comedy club στην Ελλάδα που θα έχει μόνιμη στέγη στο '104': το Gazi Comedy Club. Από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 9.00 μμ μιάμιση ώρα, έξι κωμικοί, ένα μικρόφωνο!
ΜΟΥΣΙΚΗ: Lamento
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει τη συναυλία με τίτλο: Lamento, την Πέμπτη 30/10/2014 και ώρα 20:30.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Zoe Tiganouria presents..: "Inner Sound"
Η Ζωή Τηγανούρια μας παρουσιάζει το απόσταγμα των εμπειριών της από την πολυετή πορεία της ως σολίστ του ακορντεόν αλλά και ως μουσικοσυνθέτις, σε μία μουσική παράσταση για ανθρώπους με γούστο και ποιότητα. Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 στις 21:30 στο Half Note.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Πετρολούκας Χαλκιάς - Κλαρίνο με ψυχή!
Πετρολούκας Χαλκιάς, ο σπουδαίος μουσικός/αυτοσχεδιαστής της δημοτικής μας παράδοσης επανερχέται στο Half Note από την Παρασκευή 24 έως την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, για να μας απογειώσει και πάλι με το μαγικό του κλαρίνο, έχοντας πάντα στο πλάι του τον Αντώνη Κυρίτση.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Tribute to the mystic»
Η Σοφία Νοητή μαζί με τον Απόστολο Λεβεντόπουλο παρουσιάζουν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις ένα εκτενές αφιέρωμα στον Τζεφ Μπάκλεϋ, τον μοναδικό τραγουδιστή – κιθαρίστα – συνθέτη - ποιητή της ροκ μουσικής.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Η Κατερίνα Κουρεντζή [email protected]Ειλισσός
Η Κατερίνα Κουρεντζή θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν στα bistrot του κόσμου από καλλιτέχνες διάσημους ή μη, κάθε εθνικότητας. Το Σάββατο 25 Οκτώβρη 2014 στις 9:30μμ στον Ειλισσό.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη με την Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης"
Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» επιστρέφει στον ΙΑΝΟ με ένα αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη. Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στις 21:30.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Η Μαρία Κηλαηδόνη και οι Goodfellas στη μουσική σκηνή του Nixon Bar
Κάθε Κυριακή βράδυ στις 20:00 στη μουσική σκηνή του Nixon Bar η Μαρία Κηλαηδόνη παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό live, μαζί με το συγκρότημα Goodfellas.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "The Jazz Express"
Με αφετηρία την πολυπολιτισμική και πολυφυλετική Νέα Ορλεάνη της δεκαετίας του '20, το Jazz Express αναχωρεί από 8 Νοεμβρίου 2014 και κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ., ταξιδεύοντας μας στην ιστορία των μπλουζ και της τζαζ.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Paris-Istanbul"
"Paris-Istanbul", μουσικά τοπία πάνω στις ράγες του Orient Express από 14 Νοεμβρίου 2014. Η Ευρώπη των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα με μουσικές στάσεις από τη Δύση ως την Ανατολή.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Duetto per caso»
Tο "Duetto per caso" είναι η τυχαία, αλλά ευτυχής, συνάντηση της vocalist Βίκυς Στούμπου και του κιθαριστή Τάσου Γκαραβέλου. Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, ώρα 22:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Βικτωρία Ταγκούλη και Χρίστος Θεοδώρου
Η Βικτωρία Ταγκούλη και ο Χρίστος Θεοδώρου εμφανίζονται την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και για μία Τετάρτη κάθε μήνα, στο Σταύρο του Νότου Club.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μουσείο Μπενάκη
Ο πολιτιστικός φορέας Λιτρίβι και οι εκδόσεις του «Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι» σάς καλούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) στη συναυλία/παρουσίαση της πρώτης εκδοτικής δουλειάς του φορέα: Το βιβλίο/cd με τίτλο «Αισθηματική Ηλικία» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, με ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία του Κώστα Μαντζώρου στο Open C.A.S.E. 303
Το 1st A.S.E. Project – Open Line / Ανοιχτή Γραμμή με έμπνευση την ομώνυμη εικαστική έκθεση και τους «κεραυνούς» του Κωστή (Τριανταφύλλου), διερευνά λιγότερο γνωστές πτυχές του φυσικού αυτού φαινομένου στη ζωή, την τέχνη, την επιστήμη, την τεχνολογία και τη φιλοσοφία. Μετά τη μουσική συναυλία του Μαρίνου Κουτσομιχάλη, τη σκυτάλη παίρνει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 ο Κώστας Μαντζώρος και η συναυλία Σιωπές: Μουσική για Μαγνητοταινία.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Διοργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης για την τραγουδοποιό Πένυ Σκάρου
Μια ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και υποστήριξης διοργανώνεται για την τραγουδοποιό Πένυ Σκάρου η οποία πριν λίγους μήνες τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Η συναυλία με τίτλο "Η Πένυ Σκάρου και οι φίλοι της" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 στο Βοτανικό στις 7:00 μ.μ με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Τέτη Κασιώνη [email protected]Ειλισσός
Κάθε Σάββατο στον Μικροχώρο Τέχνης «Ειλισσός», ένα live για όσους αγαπούν και ... ακούν τη μουσική ! Στο πλαίσιο του φεστιβάλ "στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια" έρχεται στον Ειλισσό η Τέτη Κασιώνη ''Σ'ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΥΡΑΝΟΥ". Το Σάββατο 1η Νοέμβρη 2014 στις 9:30μμ.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ερμηνεύει τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη στο Μέγαρο Μουσικής!
Είκοσι χρόνια μετά το «αντίο» της Μελίνας και σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης παράστασης στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού στις 10 Ιουλίου, τα τραγούδια της Μελίνας θα πουν για δυο ακόμα βραδιές την ιστορία της. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντάει ξανά τη Μελίνα Μερκούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 & 8 Νοεμβρίου με μια αγκαλιά τραγούδια, γεμάτη συγκίνηση και αγάπη.Τα τραγούδια της Μελίνας.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: "Ιστορία - Ειρωνεία", Από τις συλλογές του Μουσείου Βορρέ
Στην έκθεση "Ιστορία - Ειρωνεία" που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Βορρέ στις 20 Οκτωβρίου 2014, ο Μάνος Στεφανίδης επιλέγει από τις συλλογές του Μουσείου και επαναπροτείνει εκείνα τα έργα που έχουν γράψει ιστορία.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η πρώτη online Ελληνική ηλεκτρονική δημοπρασία Τέχνης & Αντίκας @ Myrό Antiques House
Το Myrό Antiques House περνάει στην ψηφιακή εποχή εγκαινιάζοντας την πρώτη Ελληνική ηλεκτρονική δημοπρασία Αντίκας, Τέχνης και αντικειμένων, μέσω της πλατφόρμας www.myroauctions.gr που δημιούργησε σε συμφωνία με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του Οίκου.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Γυναίκες Εικαστικοί 1960-1980 και η συμβολή τους στην ελληνική πρωτοπορία @ Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset εγκαινιάζει την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 μετά τις 7.00 μ.μ. την έκθεση Γυναίκες εικαστικοί 1960-1980. Η συμβολή τους στην ελληνική πρωτοπορία.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Φωτογραφία της σχολής Focus στο Βooze Cooperativa
Στις 18 Οκτωβρίου η σχολή φωτογραφίας FOCUS παρουσιάζει στον τόπο εφαρμοσμένης αισθητικής BOOZE COOPERATIVA, τις φωτογραφικές εργασίες των σπουδαστών της χρονιάς που πέρασε.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Griffin στο Art Professionals In Athens Residency
πρώτη ατομική έκθεση του Αμερικάνου καλλιτέχνη Griffin "INNERVORTEXTA" απο τις 6 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, σε επιμέλεια Σωζήτας Γκουντούνα, βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του καλλιτέχνη και επιχειρεί να ανιχνεύσει τα κριτήρια και τη δομή της "υποκειμενικής αλήθειας" με βάση την αισθητηριακή αντίληψη.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο Intimacy Unfolding @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την φιλοξενία του κοινού project του γνωστού ρουμάνου γλύπτη Ciprian Hopirtean και της συντρόφου του στην ζωή (αλλά όχι στην τέχνη) Ελληνίδας χαράκτριας Κριστιάννας Ηλιοπούλου, και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης του την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση του Δημήτρη Χιωτόπουλου στην Φλωρεντία
Η ατομική έκθεση του Δημήτρη Χιωτόπουλου θα παρουσιαστεί από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου στη γκαλερί La Corte Arte Contemporanea της Rosanna Tempestini Frizzi.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του»
Έκθεση με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Συνέχιση εκθέσεων Μore or Less και Like New!
Οι θεματικές ομαδικές εκθέσεις More or Less και Like New!, που ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2014 στο Μουσείο Μπενάκη.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Παρουσίαση Έκθεσης Nightshot και Δράσης Open Gallery #2
Tο Studio 4 σε συνεργασία με το Ρομάντσο, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Νightshot σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία. Από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: «Αθήνα. Το πνεύμα του '60: Μια πρωτεύουσα αλλάζει»
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University, παρουσιάζουν την έκθεση «Αθήνα. Το πνεύμα του '60: Μια πρωτεύουσα αλλάζει». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στις 20:30, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση του γλύπτη Κώστα Καρακίτσου @ Myro Gallery
Με ιδιαίτερη χαρά, η Myrό Gallery παρουσιάζει έκθεση με γλυπτά του γνωστού κεραμίστα Κώστα Καρακίτσου στον χώρο της Myrό Κόγχη, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Aτομική έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στην a.antonopoulou.art
Οι κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της γλώσσας βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας στην νέα ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη, συνεχίζοντας μια προβληματική που εμφανίζεται στην δουλειά του από το 1997 με το εμβληματικό πια έργο του «Black Box» με το οποίο βραβεύεται στην 47η Biennale της Βενετίας. H έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 19:00 - 22:00 , στην a.antonopoulou.art
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εγκαίνια έκθεσης του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery έχει την χαρά να σας προσκαλεί στα εγκαίνια της παρουσίασης έργων μικρού σχήματος του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση του Αποστόλη Ιτσκούδη @ Myro Gallery
Η Myrό Gallery έχει την χαρά να σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Αποστόλη Ιτσκούδη με τίτλο "Καθημερινές Ιστορίες" την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση και δημοπρασία έργων νέων Ελλήνων εικαστικών στο ΜΜΣΤ
Το Myrό Antiques House βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην πρώτη evening sale δημοπρασία που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λ. Εγνατίας 154 εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης), με έργα νέων και πολλά υποσχόμενων Ελλήνων εικαστικών.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Idun Storrud & Viktoria Darila στην Chili Art Gallery
Η έκθεση της Idun Lisbet Storrud και της Βικτώριας Νταρίλα θα ξεκινήσει με τα εγκαίνιά της να πραγματοποιούνται την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 7.30μμ και να διαρκεί έως και την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» από το Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας Λεωνίδας Κανελλόπουλος
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Αφιέρωμα «Αναφορά στον Ηλία Καζάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει την τιμή να παρουσιάσει ένα μεγάλο αναδρομικό αφιέρωμα στον Ηλία Καζάν με τίτλο «Αναφορά στον Ηλία Καζάν», από τις 9-19 Οκτωβρίου το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη τη φιλμογραφία του σπουδαίου σκηνοθέτη.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ανοιχτή παρουσίαση (δωρεάν) Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας με τον Kenny MacLellan
Ανοιχτή Παρουσίαση (δωρεάν)την Πέμπτη 16/10/14, ώρα 6:30-8:30 μ.μ. για τον Κύκλο Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας με τον διεθνούς φήμης Kenny MacLellan στο New York Acting Studio Conservatory of Dramatic Arts.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Διοργάνωση ημερίδας από το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση – ημερίδα διοργανώνει το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου. Η ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 18.00 στη Μονή Λαζαριστών έχει θέμα «Νέες προοπτικές στη διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ – Ένα σχεδίασμα για κινηματογραφικές προβολές στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών».
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Διαλέξεις Ιστορίας της Τέχνης στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει, για έκτη συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης για το ευρύ κοινό, από 1 Νοεμβρίου 2014 έως 21 Μαρτίου 2015.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Η πόλη (δεν) είναι ένα δέντρο. Νέα πρότυπα αστικού χώρου
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής στα πλαίσια του ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ διοργανώνει τη διάλεξη του CINO ZUCCHI με τίτλο Η ΠΟΛΗ (ΔΕΝ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ. ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Παρουσιάζει ο αρχιτέκτων Ανδρέας Γιακουμακάτος
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Λογοτεχνία και εκδόσεις της ιταλόφωνης Ελβετίας
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΟΦΩΝΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GroundZero Διάλεξη της Καθ. Paola Gilardi (Πανεπιστήμιο Ζυρίχης).
Eπικαιρότητα
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών
Casting / Audition
^ Αρχή