artmag logo
  122


Cover Theme
Φεμινιστική τέχνη | Το έργο δύο γυναικών σε άμεσο διάλογο
Στην πορεία της ιστορίας της τέχνης, ο ρόλος της γυναίκας, φαίνεται περισσότερο μέσα από τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις των ανδρών καλλιτεχνών. Συχνά, οι γυναίκες καλλιτέχνες, δεν φαίνεται να διαγράφονται σε κανένα σημείο της ιστορίας μέχρι και τον 20ο αιώνα και κυρίως έως τη δεκαετία του 1960. Σήμερα, ο ρόλος της γυναίκας, τόσο στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο όσο και μέσα στα στενότερα όρια του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι είναι περισσότερο καθορισμένος, ενώ τα έργα των γυναικών καλλιτεχνών κάνουν πλέον την εμφάνισή τους στις εικαστικές εκθέσεις και στα μεγάλα μουσεία και κέντρα τέχνης όσο συχνά και τα έργα των ανδρών καλλιτεχνών.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Αλμπέρ Καμύ: «Ο καλλιτέχνης επί το έργον»
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ: Van Gogh:Επιστημονική Ανάλυση Έργου.
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ: Άδοξο Τέλος. Άδοξοι θάνατοι ένδοξων λογοτεχνών.
-
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Φεμινιστική τέχνη | Το έργο δύο γυναικών σε άμεσο διάλογο
ΠΡΟΣΩΠΑ: Λουκάς Βενετούλιας
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ: Dario Argento - Ο Ιταλός Μάστορας του Μακάβριου
TED ( Ομιλίες )
TED: O David Carson μιλάει για τον σχεδιασμό, την ανακάλυψη και το χιούμορ
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΚΕΤ - Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου έως Δεκεμβρίου 2014
Το πρόγραμμα του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων ξεκινάει από 24 Σεπτεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας «Ιστορίες για Αγρίους»
Η πιο ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία των τελευταίων χρόνων «ανοίγει» το επετειακό 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας! «Ιστορίες για Αγρίους» (Relatos Selvajes) του Νταμιάν Σιφρόν.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου 2014
Πρόγραμμα Προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από την Πέμπτη 10 έως την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014. Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φιλοξενεί στη χειμερινή αίθουσα Α την Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 1o Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία
Το Studio 4 παρουσιάζει το 1o Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης (Public Art Festival) με τη θεματική ενότητα Πολυμορφία (Multiformity), από 27 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
Στο φετινό επετειακό 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, συμμετέχουν 11 ταινίες από Αμερική, Ευρώπη και Λατινική Αμερική, με τις περισσότερες να έχουν ήδη διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως. Από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Who's got the Groove!!!
Το Athens Big Bang Festival έχει την τιμή και χαρά να παρουσιάζει και να υποστηρίζει το WHO'S GOT THE GROOVE, τον πρώτο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό χορού Street Style στην Ελλάδα! Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το Cirque du Soleil βγαίνει στο δρόμο!
Το Cirque du Soleil βγαίνει στο δρόμο! Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:00μ.μ. οι καλλιτέχνες του Quidam θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας για να παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους ζωντάνα το νούμερο "Banquine".
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Θα ρίξουμε πίσω σας τη θάλασσα @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Θα ρίξουμε πίσω σας τη θάλασσα, μια ταινία των Anouck Mangeat, Noémi Aubry, Clément Juillard και Jeanne Gomas. Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 στις 20:00 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: GreenWave Festival
Μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή στήνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. To GreenWave Festival πραγματοποιείται από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Θέατρο Κήπου).
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Open Day Προπαρασκευαστικών Μαθημάτων Ελευθέρου & Γραμμικού Σχεδίου
Open Day Προπαρασκευαστικών Μαθημάτων Ελευθέρου & Γραμμικού Σχεδίου την Πέμπτη 18 Σεπτέμβριου 2014 από τις 6:00 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Μιλάμε ελληνικά!»
«Μιλάμε ελληνικά!». Δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας για μελλοντικούς σπουδαστές δημοσιογραφίας. Λόγω μεγάλης συμμετοχής, τα Μαθήματα μεταφέρονται στις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Βραδιές του Σεπτέμβρη στο μοναδικό σκηνικό της «Αποβάθρας» του Τρένου
Βραδιές του Σεπτέμβρη στο μοναδικό σκηνικό της «Αποβάθρας» του Τρένου την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.30 μ.μ. με τους Βασίλης Γισδάκης & Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.30 μ.μ. Swing Party με τους Patrick & Natasha.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Ταξίδεψε με την... Τέχνη. Η Τέχνη επιβιβάζεται στο... τρένο και ταξιδεύει μαζί σας!
Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους επιβάτες του τρένου, που θα ταξιδέψουν στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αθήνα, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2014. Η πολιτιστική συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε με την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: The Greek Play Project
Μια πρωτοβουλία για το ελληνικό θεατρικό έργο! Το The Greek Play Project Project είναι μια δυναμική πλατφόρμα προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μεγάλη εκδήλωση στην Τεχνόπολη για τα 20 χρόνια SOS Ιατροί
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τα 20 χρόνια SOS Ιατροί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Περισσότεροι από 2000 Αθηναίοι χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί με τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα πανηγυριού.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Συζήτηση: Ιστορία Μηδέν
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου 'Ιστορία Μηδέν' του Στέφανου Τσιβόπουλου, ο καλλιτέχνης συζητά για το έργο του με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου 'Νύχτες Πρεμιέρας' και για τη σχέση των εικαστικών με τον κινηματογράφο. Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18:30.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Street Food and Tunes: Brooklyn vol.2 @ 42 bar
Το' πε και το' κανε ο Βασίλης Σπόρος! Από το πολυαγαπημένο Mama Roux ταξίδεψε στο Smorgasburg market (ΝΥ) για να μας φέρει όχι μόνο τα καλύτερα αλλά και όσα περισσότερα από αυτά μπορεί! Δεύτερη βραδιά λοιπόν στις 24/09/14 αφιερωμένη στην πολυπολιτισμική κουζίνα του Brooklyn με ένα ανατολίτικο twist!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Φεστιβάλ Τεχνών Open September 3 στον Πολυχώρο Vault
Ο Πολυχώρος VAULT σε συνεργασία με το THEATROVICTORIA διοργανώνουν το 3ο OPEN SEPTEMBER, από 23 – 28 Σεπτεμβρίου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Προβολή του ντοκιμαντέρ EXCISION στις Νύχτες Πρεμιέρας
Το ντοκιμαντέρ EXCISION, σε σκηνοθεσία της Βικτωρίας Βελλοπούλου, θα προβληθεί στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός).
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δωρεάν Καλλιτεχνικά Μαθήματα γνωριμίας για παιδιά και εφήβους
Οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ανοίγουν τις πόρτες τους και σας καλούν, μικρούς αλλά και πιο μεγάλους, σε μια ημέρα ανοιχτών (δωρεάν) μαθημάτων! Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Ένα παιδί μετράει 20 χρόνια!
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, κλείνει τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Και θα τα γιορτάσει... παιχνιδιάρικα με δράσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.
ΘΕΑΤΡΟ: «Caveman»
Ο Γιώργος Παρτσαλάκης παίρνει τη σκυτάλη του Caveman κι έρχεται από 6 Νοεμβρίου 2014 στο θέατρο CORONET να σας συστήσει τη δική του εκδοχή.
ΘΕΑΤΡΟ: «Μου Λες Αλήθεια;»
Στο Θέατρο Κάππα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η μεγάλη επιτυχία του Σπύρου Παπαδόπουλου, «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» του Florian Zeller. Προγραμματισμένη πρεμιέρα τέλη Οκτωβρίου.
ΘΕΑΤΡΟ: Capo d' Istria
Η παράσταση «Capo d'Istria», λόγω της μεγάλης καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας που γνώρισε τον Απρίλιο του 2014 στο Beton7, μεταφέρεται στο «104» από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
ΘΕΑΤΡΟ: Πολυχώρος Mabrida - Παραστάσεις και Εργαστήρια Κουκλοθέατρου
Ένας μοναδικός - για τα ελληνικά δεδομένα - χώρος δημιουργήθηκε στο Κορωπί, ο Πολυχώρος MABRIDA, από την οικογένεια Σοφιανού, τους πρώτους διδάξαντες κουκλοπαίχτες στην Ελλάδα.
ΘΕΑΤΡΟ: Cirque du Soleil, «Quidam»
Σε 12 ημέρες ακριβώς το ένα και μοναδικό "Τσίρκο του Ήλιου" επιστρέφει στην πόλη μας με μία νέα υπερπαραγωγή, το φαντασμαγορικό Quidam. Ένα Cirque du Soleil όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ, σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία. Από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ο.Α.Κ.Α. και 30 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014 στην Θεσσαλονίκη.
ΘΕΑΤΡΟ: Ανοιχτή Πρόβα Νέων Χορογράφων του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Έξι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν τις υψηλής αισθητικής νέες χορογραφίες τους για δύο μοναδικές βραδιές στο Θέατρο Ολύμπια, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.00.
ΘΕΑΤΡΟ: Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ
Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ μια θεατρική διασκευή βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2014 και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:30 στον Πολυχώρο του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων.
ΘΕΑΤΡΟ: Ανεπίδεκτη διόρθωσης
Η παράσταση Ανεπίδεκτη διόρθωσης θα παίζεται από Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2014 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 12 παραστάσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου.
ΘΕΑΤΡΟ: «Κατάθεση Ψυχής»
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιαστεί ο βραβευμένος μονόλογος της Βασιλείας Δημηνίδου «ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ» από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για 9 μόνο παραστάσεις.
ΘΕΑΤΡΟ: Ποιητές των δρόμων @ Vault
H παράσταση "Οι ποιητές των δρόμων" θα γίνει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στο φουαγιέ του Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Βοτανικού ¨Κάτω από τις Γραμμές"!
ΘΕΑΤΡΟ: «Βασιλιάς Ληρ» Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Από το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και κάθε Σάββατο στις 8.30μμ και κάθε Κυριακή στις 7.30μμ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά επιτυχίας το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ».
ΘΕΑΤΡΟ: 4o Greece Tango Day
To Greece Tango Day είναι ένας μη κερδοσκοπικός θεσμός, που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να έρθουν σε επαφή με τον χορό της Αργεντινής, το τάνγκο. Το Σάββατο και την Κυριακή 27&28 Σεπτεμβρίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία με την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου στους Δελφούς
Όσοι τυχεροί βρεθούν στον ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, θα απολαύσουν μια μοναδική συναυλία στους Δελφούς συντροφιά με την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου!
ΜΟΥΣΙΚΗ: Tarja live in Greece!
Η σημαντικότερη εκπρόσωπος της σύγχρονης Φιλανδικής μουσικής η Tarja Turunen, θα βρεθεί στην Ελλάδα για δυο εμφανίσεις. Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στο club Gagarin 205 της Αθήνας και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στο Principal club Theater της Θεσσαλονίκης.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Φίλιππος Πλιάτσικας & Prague Philharmonic Orchestra
Φίλιππος Πλιάτσικας & Prague Philharmonic Orchestra στο Ηρώδειο το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Λεωνίδας Καβάκος & Yuja Wang
Δύο από τους πλέον χαρισματικούς καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και η κινεζικής καταγωγής πιανίστα Γιούτζα Ουάνγκ παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 τον κύκλο με τις τρεις θρυλικές Σονάτες του Γιοχάννες Μπραμς.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Universe217 / "Ease" Release Show @ Trianon
Οι Universe217, ένα από τα γνωστότερα και πλέον δραστήρια groups της αθηναϊκής σκηνής, παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο E.P. τους, "Ease", σε μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας).
ΜΟΥΣΙΚΗ: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20.30 η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει συναυλία στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με θέμα «Μουσικοί και Ποιητικοί Διάλογοι». Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με 80 νέους μουσικούς
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμπράττει με 80 νέους μουσικούς. Το ίδιο αναλόγιο θα μοιραστούν οι επαγγελματίες μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και 80 νέοι από 8 έως 20 ετών σε μια ξεχωριστή συναυλία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Ζγούρα.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι Nouvelle Vague ζωντανά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!
Οι Nouvelle Vague, μία από τις πλέον αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μαγικές Χριστουγεννιάτικες βραδιές, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα)! Στα φωνητικά, η αυθεντική τραγουδίστρια του σχήματος, Melanie Pain, μαζί με την αισθαντική Liset Alea!
ΜΟΥΣΙΚΗ: Το jazz κουαρτέτο, Lula's Quartet στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου!
Το jazz κουαρτέτο, Lula's Quartet, θα μας χαρίσει μια απολαυστική βραδιά με jazz standards του 30', του 40' και του 50' την Πέμπτη 25/9 στις 9μμ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Τελευταίες βραδιές του Σεπτέμβρη στο μοναδικό σκηνικό της «Αποβάθρας» του Τρένου
Τελευταίες βραδιές του Σεπτέμβρη στο μοναδικό σκηνικό της «Αποβάθρας» του Τρένου. Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.30 μ.μ. οι Γιώργος Νικητόπουλος, Θάνος Λέκκας & Κωνσταντίνος Ρεπάνης "Είκοσι χρόνια με ρωτάς..." και Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.30 μ.μ. η Μόρφω Τσαϊρέλη "Ο γύρος του κόσμου σε 30 τραγούδια".
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία Γαλλικής Όπερας
Μια μοναδική συναυλία στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην οδό Σίνα 31, θα δώσουν Mονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσική Παράσταση "Nomad waltz & tango" by Marios Strofalis trio
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις», στο ξεκίνημα των μουσικών του εκδηλώσεων, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 22:00, φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο συνθέτη Μάριο Στρόφαλη και το trio του, στην μουσική παράσταση "Nomad Waltz and Tango".
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: MHTyHR/RHyTHM - Μια περφόρμανς του Φραντσέσκο Κιάις, η τρίτη από τον κύκλο Ελπίδα/Λεπίδα
Το Beton7 παρουσιάζει την περφόρμανς MHTyHR/RHyTHM από τον Francesco Kiais. Η περφόρμανς MHTyHR/RHyTHM εισάγεται ως η τρίτη θεματική εικόνα στο πλαίσιο του κύκλου "ΕΛΠΙΔΑ / ΛΕΠΙΔΑ". Διάρκεια έκθεσης από 23 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Φωτογραφίας ''Μαύρο Βελούδο''
Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του εργαστηρίου Φωτογραφίας, Λάιος της Θήβας, με τίτλο: ''μαύρο βελούδο''. Από 17 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Τζένη Λυκουρέζου - "MATERA η γη των βράχων" @ Booze Cooperativa
Το Booze Cooperativa, [Κολοκοτρώνη 57, (ΜΕΤΡΟ Συντάγματος ή Μοναστηρακίου)], παρουσιάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 20.30, το φωτογραφικό λεύκωμα της φωτογράφου Τζένης Λυκουρέζου, με τίτλο "Matera η γη των βράχων", από τον εκδοτικό οίκο ΔΕΣΜΟΣ. Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Μία ξεχωριστή εικαστική προσέγγιση του φυσικού τοπίου στο αεροδρόμιο της Αθήνας
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με αφορμή τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων (Athens Video Art Festival), φιλοξενεί στον εκθεσιακό χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», μια μοναδική έκθεση πολυμέσων και σύγχρονης περιβαλλοντικής αφύπνισης, με τίτλο: «Feel Free to Feel Green» (3 Σεπτεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2014).
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση φωτογραφίας «Παίζοντας κρυφτό!»
Έκθεση φωτογραφίας «Παίζοντας κρυφτό!» από τους σπουδαστές art + design του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014 στον IANO.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Τομέα Art & Design
Έκθεση Τομέα Art & Design από 1 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2014. Από τις 10:30 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ. στο Ι.ΙΕΚ D.O.M.I.. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση κατασκευών «Robot»
Το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σας προσκαλεί στην έκθεση κατασκευών με θέμα : «ROBOT» του εικαστικού Γιάννη Δενδρινού. Διάρκεια έκθεσης από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 έως τις 10 Οκτωβρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Eτήσια έκθεση Watermedia International Thessaloniki @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery σε συνεργασία με μία επιτροπή προσωπικοτήτων και καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας στον χώρο της υδατογραφίας, εγκαθιδρύει από φέτος την ετήσια έκθεση Watermedia International Thessaloniki, με στόχο την εξοικείωση του Ελληνικού φιλότεχνου κοινού με τις διεθνείς τάσεις και τα σύγχρονα κινήματα στην Υδατογραφία.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εγκαίνια του Project της Δήμητρας Μπαϊρακτάρη στον χώρο “Myrό Κόγχη"
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει μοναδικά έργα της εικαστικού Δήμητρας Μπαϊρακτάρη και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια του ατομικού της Project στον χώρο μας "Myrό Κόγχη" την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σαλπιγκίδη στο Myrό Project Room
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Γιώργου Σαλπιγκίδη, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ. Την επιμέλεια υπογράφει ο διευθυντής της Myrό Gallery Πάρης Καπράλος.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Axis Mundi στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.00, εγκαινιάζεται η εικαστική ομαδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Axis Mundi" στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ομαδική έκθεση εικαστικών από την ARTTHIRA
Η ARTTHIRA, η ανοιχτή κοινότητα καλιτεχνών της Σαντορίνης, στην οποία συμμετέχουν 35 εικαστικοί, διοργανώνει από τις 18/09 έως τις 30/09 την πρώτη ομαδική της έκθεση με θέμα "Σαντορίνη του Σήμερα", στο Οινοποιείο Βενετσάνου, Μεγαλοχώρι Σαντορίνης.