artmag logo
  119


Cover Theme
«Τα Παιδιά Πάνε cinema»
Το τέταρτο φεστιβάλ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο Κατράκειο Θέατρο από τη Δευτέρα 16 έως την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014!

περισσότερα >>
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Οι προβολείς ξανά στην έπαυλη του Ιόλα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ: Οι 3 νικητές του 4ου Διαγωνισμού Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» γράφουν για την έμπνευση
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ: Βασίλης Λύκος: «Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς μουσικούς με πηγαίο ταλέντο.»
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ: Κατερίνα Χαδουλού: «Η street art είναι "η ευχάριστη έκπληξη" των πόλεων»
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Πριν από την ιστορία. Η τέχνη στη Νεολιθική εποχή
ΠΡΟΣΩΠΑ: Δημήτρης Γαλάνης
ΠΡΟΣΩΠΑ: Χαλς Φρανς - Frans Hals (Μέρος Β')
TED ( Ομιλίες )
-
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σώμα και φωνή, εργαστήριο φωνής @ ΚΕΤ με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη
Σώμα και φωνή, ένα διήμερο εργαστήριο φωνής και αναπνοής με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 13:00- 17:00.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 4ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»
Η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ ανοίγει και φέτος την καλοκαιρινή της σεζόν με τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» από τις 30 Μαΐου έως και τις 8 Ιουνίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: "Gioco all' italiana": Ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων & πολιτισμού για την Ιταλία
Ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων & πολιτισμού για την Ιταλία. Οι μαθητές και μαθήτριες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μπαίνουν στο παιχνίδι!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Floral
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στο Floral από την Τρίτη 20/5 έως και το Σάββατο 31/5/2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Φεστιβάλ για Κωμικούς και Ετοιμόλογους
Περισσότεροι από 150 φοιτητές πανεπιστημίων από 12 χώρες θα πάρουν μέρος στο μουσικό-θεατρικό φεστιβάλ που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και το Κέντρο Υποστήριξης Νεολαίας «ΑΙΓΑΙΟ», από τις 20 ως τις 26 Μαΐου 2014 στη Θεσσαλονίκη και στην παραλία Κατερίνης.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 6ο Photometria Festival στα Ιωάννινα τον Ιούνιο 2014
Το Photometria Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 6η χρονιά σε 7 πόλεις της Ελλάδας από τις 4-15 Ιουνίου 2014 στα Ιωάννινα και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εβδομάδα δράσης των νέων σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014
Εβδομάδα δράσης με τίτλο «Οι νέοι καλλιεργούν για τα δικαιώματά τους», που διοργανώνει η ομάδα της «Αντιγόνης» σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δημοπρασία έργων τέχνης ανερχόμενων νέων ελλήνων δημιουργών @ Myrό Antiques House
Την δυνατότητα να ξεκινήσετε μια συλλογή ή, εφόσον είστε συλλέκτης, να την εμπλουτίσετε με έργα των καλύτερων γνωστών ή ανερχόμενων ανερχόμενων νέων ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών, σας δίνει το Myrό Antiques House την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στις 19.00 στην 38η τακτική δημοπρασία του που λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μουσικό Προαύλιο στο Badminton 2014
Το καλοκαίρι του 2014 είναι το πέμπτο κατά σειρά που το θέατρο Badminton βγάζει τραπεζάκια έξω. Ο αύλειος χώρος από τις 16 Ιουνίου 2014, του μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές. Αυτή τη φορά με μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην
Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην που διοργανώνεται την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 στα πλαίσια της Παγκόσµιας Ηµέρας Επιζώντων Καρκίνου στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Τα Παιδιά Πάνε cinema»
Το τέταρτο φεστιβάλ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο Κατράκειο Θέατρο από τη Δευτέρα 16 έως την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κλακέτα STORY
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης για τα Πνευματικά Δικαιώματα Τεχνικών Κινηματογράφου Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, παρουσιάζουν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 21:00, στον Κινηματογράφο του ΙΜΚ, την ταινία Κλακέτα STORY, ένα ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου για την παλαίμαχο του ελληνικού κινηματογράφου Δέσποινα Κοντογιώργου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κλακέτα STORY
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης για τα Πνευματικά Δικαιώματα Τεχνικών Κινηματογράφου Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, παρουσιάζουν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 21:00, στον Κινηματογράφο του ΙΜΚ, την ταινία Κλακέτα STORY, ένα ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου για την παλαίμαχο του ελληνικού κινηματογράφου Δέσποινα Κοντογιώργου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κλακέτα STORY
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης για τα Πνευματικά Δικαιώματα Τεχνικών Κινηματογράφου Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, παρουσιάζουν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 21:00, στον Κινηματογράφο του ΙΜΚ, την ταινία Κλακέτα STORY, ένα ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου για την παλαίμαχο του ελληνικού κινηματογράφου Δέσποινα Κοντογιώργου.
ΘΕΑΤΡΟ: «Δε Φοβάμαι. Δεν Ελπίζω. Είμαι...»
Η παράσταση «ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ...», μετά τη μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια της εβδομάδας Μνήμης και Τιμής για το Νίκο Καζαντζάκη που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, θα παρουσιαστεί από τη Δευτέρα 28 Απριλίου έως την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 10 μόνο παραστάσεις, στον Πολυχώρο VAULT.
ΘΕΑΤΡΟ: «Δύο γυναίκες χορεύουν»
Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΙΛΙΣΙΑ – ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ παρατείνονται μετά το Πάσχα, λόγω μεγάλης επιτυχίας και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η παράσταση ''Δύο γυναίκες χορεύουν'' του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ.
ΘΕΑΤΡΟ: «Περασμένες μου αγάπες»
Η μουσική παράσταση «Περασμένες μου αγάπες» ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του El Convento Del' Arte την Τετάρτη 21 & την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: Ο Μέγας Ανατολικός του Ανδρέα Εμπειρίκου
Ο Μέγας Ανατολικός του Ανδρέα Εμπειρίκου στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Θεατρική διασκευή βασισμένη στο μυθιστόρημα του Α. Εμπειρίκου μόνο για 5 παραστάσεις. Την Δευτέρα 26 και Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, Κυριακή 1η, Δευτέρα 2, και Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στις 21.30.
ΘΕΑΤΡΟ: Priscilla, Η Βασίλισσα της Ερήμου
Κατευθείαν από το West End και το Broadway, η παγκόσμια επιτυχία PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT-THE MUSICAL (ΠΡΙΣΙΛΑ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ) έρχεται στο Θέατρο Badminton από της 6 Μαΐου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Η ζωή μου στη τέχνη»
Η κωμωδία «Η ζωή μου στη τέχνη» του Άγγλου συγγραφέα Andrew Cowie (Άντριου Κάουι) ανεβαίνει από την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9:15 μμ, στο Θέατρο Αργώ, μεταφρασμένη από τον Σωτήρη Νικόλαο Κάσσο και σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά.
ΘΕΑΤΡΟ: Alexandros Iolas
Μετά την επιτυχία στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης η Θεατρική Παράσταση «ALEXANDROS IOLAS» θα παρουσιαστεί από τις 29 Μαΐου 2014 έως και 1 Ιουνίου, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στην κατεστραμμένη Βίλλα του Αλέξανδρου Ιόλα.
ΘΕΑΤΡΟ: 'Άνευ ουσίας και σημασίας;'
Το εργαστήριo θεατρικής έκφρασης του Politheatro παρουσιάζει το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, την Κυριακή 1 και την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.15μμ την παράσταση με τίτλο 'Άνευ ουσίας και σημασίας;' σε σκηνοθεσία της Γιάννας Κούλα.
ΘΕΑΤΡΟ: Delirium
Το χοροθέατρο aleajactaest παρουσιάζει την παράσταση Delirium την Κυριακή 15 Ιουνίου και την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
ΘΕΑΤΡΟ: Κατάδικός μου
Η Ελένη Ράντου και ο «KATAΔΙΚΟΣ ΜΟΥ», θα περιοδεύσει στα φεστιβάλ όλης της χώρας ξεκινώντας από τα Γιάννενα την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Almodovar Project"
"Almodovar Project". Αφιερωματικό μουσικό ταξίδι στις ταινίες του Almodovar, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 9.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Χυτήριο.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Σπύρος Γραμμένος Φουλ Μπαντ"
"Σπύρος Γραμμένος Φουλ Μπαντ", το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 και ώρα 9.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Χυτήριο.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσική βραδιά «Στων τραγουδιών τη γύρη»
Ο Λάζαρος Σαµαράς και η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, µας ταξιδεύουν "Στων τραγουδιών τη γύρη". Την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, ώρα 21:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: "O Σπύρος Μοσχόπουλος μας ταξιδεύει στο tango του Αstor Piazzolla.."
O Σπύρος Μοσχόπουλος μας ταξιδεύει στο tango του Αstor Piazzolla, το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, στις 21:30 στο Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ρεσιτάλ βιολοντσέλου
Τo KYKLOS ENSEMBLE, εγκαινιάζει μια νέα ενότητα με την ονομασία «Ο KYKLOS με τα έγχορδα». Στις 31 Μάιου 2014, στην Αίθουσα Δοκιμών KYKLOS του Ωδείου Αθηνών, υπό τη μορφή ενός Ρεσιτάλ βιολοντσέλου.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Διοργάνωση συναυλίας Debate στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014
Πρόκειται για τη συναυλία «DEBATE – μουσικές συνομιλίες με συντονιστή το ακορντεόν», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 (21.00), στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 – 93).
ΜΟΥΣΙΚΗ: Jazz event: "May I have my Jazz please?" στο Κέντρο Μουσικής
Ο Σύλλογος "Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής" με την στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού - Τουρισμού Δήμου Θεσ/νίκης, οργανώνει την Πέμπτη 22 Μαΐου, μία jazz βραδιά στο Κέντρο Μουσικής (αίθουσα εκδηλώσεων - ισόγειο) στην Κουντουριώτου 17 (λιμάνι).
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσικό Αφιέρωμα "Almodovar project" @ Πολυχώρο Χυτήριο
Αφιερωματικό μουσικό ταξίδι στις ταινίες του Almodovar με γενικό τίτλο "Almodovar Project"θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαΐου & Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Χυτήριο.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία «West meets East» στο Αλατζά Ιμαρέτ που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014
Ήχοι αναγεννησιακής, μπαρόκ, κλασικής, σύγχρονης και κινηματογραφικής μουσικής θα συνδυαστούν στη συναυλία «West meets East» που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τη Δευτέρα 26 Μαϊου 2014 στις 19:30 στο Αλατζά Ιμαρέτ.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία με μουσική από την εποχή των Σταυροφοριών στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
Την Τρίτη 27 Μαϊου 2014 στις 20:30 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ φιλοξενεί συναυλία με τίτλο «Cricifigat», με μουσική από την εποχή των Σταυροφοριών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Κούντουρα.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσική Παράσταση "Duo για 3"
"Duo για 3". Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τον Σπύρο Σουλαδάκη, τη Luminita Macavei και τον Σταύρο Παργινό και σας προσκαλεί σε μια συναυλία την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις 21:30.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Σταύρος Ξαρχάκος «Μάνα μου Ελλάς»
Ο Σταύρος Ξαρχάκος, θα παρουσιάσει την καλοκαιρινή περίοδο 2014 στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας μία συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς». Στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στις 21.00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Piaf" του Δημήτρη Μαλισσόβα
Το θέατρο Badminton παρουσιάζει την παράσταση "Piaf" του Δημήτρη Μαλισσόβα την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στις 21.00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μέρες Ραδιοφώνου
Μέρες Ραδιοφώνου. Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου θα σας κρατήσει συντροφιά τις ξάστερες νύχτες του καλοκαιριού στο θερινό Προαύλο του Badminton, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "In a Sentimental Spring Mood the Pathway to Summer!"
Την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:30 στην αίθουσα «Κωστή Παλαμά» του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους φλαουτίστες, Ελλάς Χαλκιά και Αντώνη Γιαμβριά και την πιανίστα Κατερίνα Καραμπάτσα, σε μια μουσικoποιητική περιπλάνηση με τίτλο "In a Sentimental Spring Mood the Pathway to Summer!".
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Στέφανος Τσιβόπουλος, Ιστορία Μηδέν
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου Ιστορία Μηδέν (History Zero). Από 23.05 έως 28.09.2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Performance με τίτλο "Παρ-Ενέργεια" στη Myrό Gallery
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 στις 20.00 να παρακολουθήσετε την performance με τίτλο "Παρ-Ενέργεια", μουσικό κινητική θεατρική παράσταση χωρίς σκηνή.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση της Γαλλίδας video artist, Marie Voignier με τίτλο "ένα ένα"
Η Πολιτιστική Εταιρεία Εικαστικής Παρέμβασης και ο Γεράσιμος Καππάτος παρουσιάζουν την έκθεση ένα ένα της Γαλλίδας video artist, Marie Voignier, με τίτλο "ένα ένα", από τις 22.5 έως 28.6.2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση του Mark Hadjipateras
Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, το Φουγάρο εγκαινιάζει τη FOUGARO THE GALLERY Nafplion με μια μεγάλη ατομική έκθεση του γνωστού εικαστικού Mark Hadjipateras. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: «Ζωγράφισα το μέλλον μου: από τη συλλογή έργων τέχνης υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών»
Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 στον Εκθεσιακό Χώρου του Ιδρύματος της Βουλής εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ζωγράφισα το μέλλον μου: από τη συλλογή έργων τέχνης υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών».
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Φλωρεντία: «Τζάκσον Πόλοκ. Η φούρια της φιγούρας»
Η Φλωρεντία - για πρώτη φορά - απονέμει φόρο τιμής στον Τζ. Πόλοκ (1912 -1956) – τον αμερικανό καλλιτέχνη που κατέρριψε τους εικαστικούς κανόνες της εποχής του και εξάλειψε τα τελευταία «ψήγματα» της αναγεννησιακής προοπτικής- αφιερώνοντάς του μία έκθεση αποτελούμενη από 16 πίνακες.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Παπαργύρη
Η Αίθουσα Τέχνης «ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5» παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαργύρη. Η ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαργύρη θα διαρκέσει από 3/6 έως 28/6/2014.
Eπικαιρότητα
^ Αρχή
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών
Διαγωνισμοί

-

Casting / Audition

-

Kερδίστε προσκλήσεις!
-
^ Αρχή