artmag logo
  117


Cover Theme
Ρωμαίος & Ιουλιέτα
Η Elva Productions παρουσιάζει στην Ελλάδα το αριστούργημα του κλασικού μπαλέτου «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» από το Classical Russian Ballet of Moscow σε μουσική Sergei Prokofiev και χορογραφία Leonid Lavrovsky. Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 21:00, στην Πάτρα, την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 20:30 στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στις 20:30, στην Αθήνα.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΔΙΚΟ ΣΑΣ!: Marcel Duchamp:Τα προκλητικά “ready mades” ενός δαιμόνιου καλλιτέχνη στο πιο ανατρεπτικό κίνημα αντιτέχνης!
-
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Βασικές έννοιες στο σχέδιο και τη ζωγραφική
ΠΡΟΣΩΠΑ: Χρύσα Βαρδέα
TED ( Ομιλίες )
TED: Η Εϊμυ Ταν για τη δημιουργικότητα.
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό»
Προβολή και συζήτηση πάνω στο ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Κράββαρη που καταγράφει τη δημιουργία ενός υπαίθριου γλυπτικού πάρκου στο χωριό Ελληνικό της Ηπείρου από τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη και τους συνεργάτες του. Την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στις 15:00, στο ΚΕΤ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Φτιάξτο μόνος σου - Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στις 5 και στις 13 Απριλίου 2014 στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» σειρά χρήσιμων εργαστηρίων -όπως συντήρησης ποδηλάτων και μεταποίησης παλιών ρούχων- στο πλαίσιο της βέλτιστης πρακτικής στον τομέα του σεβασμού του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Φεστιβάλ Γραφιστικής Toolkit Startup
Ένα δεκαήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στη γραφιστική, το Toolkit Startup, συνδιοργανώνουν η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και η δράση του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», Made in Thessaloniki #3: workshops, εκθέσεις, διαγωνισμοί, μετακλήσεις, ομιλίες, δημιουργικές συναντήσεις και παραγωγή έργων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 13 Απριλίου 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Dialogue in the Dark
Από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 (παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού), ξεκίνησε στο θέατρο Badminton η υπέροχη περιπέτεια του «Dialogue in the Dark» - «Δείτε» με άλλα μάτια, και θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Προβολή του «Odessa… Odessa!» από την ομάδα Docutrance
Την Τρίτη 8 Απριλίου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance, με την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου, προβάλει το ντοκιμαντέρ «Odessa... Odessa!» του Michale Boganim. Η ταινία είναι ένα ποιητικό νοσταλγικό ταξίδι από την Ουκρανία στην Νέα Υόρκη και στο Ισραήλ, που περιγράφει τις περιπλανήσεις, τις ελπίδες και τις ψευδαισθήσεις της εξαφανιζόμενης εβραϊκής κοινότητας της Οδησσού.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το 4o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel
Το 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 3 έως τις 9 Απριλίου 2014, κάθε βράδυ στις 20:00, στον Κινηματογράφο Παλλάς, θα απολαύσουμε μικρές αφηγήσεις, μεγάλες ιστορίες, περιπέτειες, κινούμενα σχέδια, μιούζικαλ, φαντασία, ντοκυμαντέρ, γυρισμένα ερασιτεχνικά ή σε υψηλή ανάλυση, εκλεπτυσμένες παραγωγές ή συναισθηματικές αποτυπώσεις.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εκπτώσεις και παρουσίαση Willy Ronis στο Athens House of Photography
Το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 το The Athens House of Photography είναι ο προορισμός για όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας, θα γίνει ομιλία/παρουσίαση με θέμα το έργο του Willy Ronis.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 3ο Bazaar βιβλίου Αρχείου Θεάτρου Άλφα!
Το Θέατρο ΑΛΦΑ υποδέχεται την άνοιξη του 2014 με το 3ο Bazaar βιβλίου στον «Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού», που έπειτα από την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων καθώς και από τη ζήτηση του κοινού, επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με μεγαλύτερη διάρκεια και πιο εμπλουτισμένο.
ΘΕΑΤΡΟ: «Καβάφης Επέστρεφε»
Οι ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ παρουσιάζουν την παράσταση «ΚΑΒΑΦΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ», μια φιλόδοξη παραγωγή με αφορμή το έτος Καβάφη, από το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Studio Κυψέλης.
ΘΕΑΤΡΟ: Ρωμαίος & Ιουλιέτα
Η Elva Productions παρουσιάζει στην Ελλάδα το αριστούργημα του κλασικού μπαλέτου «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» από το Classical Russian Ballet of Moscow σε μουσική Sergei Prokofiev και χορογραφία Leonid Lavrovsky. Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 21:00, στην Πάτρα, την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 20:30 στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στις 20:30, στην Αθήνα.
ΘΕΑΤΡΟ: «Δε Φοβάμαι. Δεν Ελπίζω. Είμαι...»
Η παράσταση «ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ...», μετά τη μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια της εβδομάδας Μνήμης και Τιμής για το Νίκο Καζαντζάκη που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, θα παρουσιαστεί από τη Δευτέρα 28 Απριλίου έως την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 10 μόνο παραστάσεις, στον Πολυχώρο VAULT.
ΘΕΑΤΡΟ: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Δημήτρης Παπαϊωάννου, έρχεται για πρώτη φορά στη Στέγη, με τη νέα πολυαναμενόμενη δουλειά του. Από 23 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2014 στις 20:30, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών - Ίδρυμα Ωνάση.
ΘΕΑΤΡΟ: «Σωτήριον Πάθος»
Ο πολυχώρος πολιτισμού ''διέλευσις'' φιλοξενεί την θεατρική ομάδα «Φως» και τους συνεργάτες της σε ένα παραστασιακό δρώμενο θρηνητικού χαρακτήρα, με τίτλο «Σωτήριον Πάθος». Την Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου2014, στις 22:15.
ΘΕΑΤΡΟ: «Έρως: Η ενθύμησις ενός διαλόγου»
Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» παρατείνονται μετά το Πάσχα και για κάθε Τετάρτη στις 21:00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, οι παραστάσεις του έργου «ΕΡΩΣ: Η ενθύμησις ενός διαλόγου».
ΘΕΑΤΡΟ: «Κόλχαας»
Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» παρατείνονται μετά το Πάσχα και για κάθε Τρίτη στις 21:00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, οι παραστάσεις του έργου «ΚΟΛΧΑΑΣ» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, σε σκηνοθεσία και απόδοση Νίκου Αλεξίου.
ΘΕΑΤΡΟ: "Σοράχ, ο μάγος"
Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» παρατείνονται μετά το Πάσχα, και για κάθε Κυριακή στις 21.00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, οι παραστάσεις του έργου "Σοράχ, ο μάγος" του Λεωνίδα Τσίπη.
ΘΕΑΤΡΟ: «Caveman»
Επτά χρόνια μεγάλης επιτυχίας για τον «CAVEMAN» δεν είναι αρκετά! Οι παραστάσεις στο θέατρο CORONET συνεχίζονται και μετά το Πάσχα, από την Παρασκευή 25 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 11 Μαΐου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Πνιγμονή»
Στον Πολυχώρο Vault συνεχίζονται και μετά το Πάσχα, λόγω μεγάλης επιτυχίας, οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Πνιγμονή» σε κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά από την Παρασκευή 25 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Μου λες αλήθεια;»
Στο Θέατρο Κάππα συνεχίζονται, λόγω πολύ μεγάλης επιτυχίας, οι παραστάσεις του έργου «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» από την Τετάρτη 23 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 11 Μαΐου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Δύο γυναίκες χορεύουν»
Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΙΛΙΣΙΑ – ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ παρατείνονται μετά το Πάσχα, λόγω μεγάλης επιτυχίας και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η παράσταση ''Δύο γυναίκες χορεύουν'' του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ.
ΘΕΑΤΡΟ: Αυτόχειρες Παρθένοι του Jeffrey Eugenides
Η ομάδα L.en.teTheatreCom (Les Enfants Terribles) παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, από 4 έως 19 Mαΐου 2014, για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μια θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Jeffrey Eugenides Αυτόχειρες Παρθένοι (The Virgin Suicides).
ΜΟΥΣΙΚΗ: Είσαι ένα ατελείωτο άσμα: Μελωδίες και Άριες από την εποχή του Μεγάλου Πολέμου
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει τη συναυλία: ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΣΜΑ * Μελωδίες και Άριες από την εποχή του Μεγάλου Πολέμου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Pink Martini
Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge- jazz σκηνής παγκοσμίως, θα είναι και πάλι κοντά μας τον Μάιο, για μια μοναδική συναυλία στο Γκάζι Live, το Σάββατο 17/5/2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Ασύμβατο Έαρ», Γιώργος Θεοδωρακάκος
«Ασύμβατο Έαρ». Ο Γιώργος Θεοδωρακάκος την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στις 21:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Lady Gaga's artRAVE: the Artpop Ball
Το Lady Gaga's artRAVE: the ARTPOP Ball θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Η συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ολυμπιακό Στάδιο.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Tonino Carotone - Acoustic Live Show
Tonino Carotone - Acoustic Live Show. Το όνομά του ηχεί ιταλικό... Αλλά ο ίδιος είναι Βάσκος. Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στις 21.00, στο Μπούφο - café – salami bar.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσική βραδιά «Εγχόρδων λέξεις»
Μουσική βραδιά «Εγχόρδων λέξεις». Δύο κλασσικά έγχορδα δημιουργούν το μουσικό χώρο. Το Σάββατο 25 Απριλίου 2014 στις 22:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ακουστική συναυλία - Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) & Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) @ΚΕΤ
Ακουστική συναυλία με τους Σοφία Λαμπροπούλου στο κανονάκι και τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα στο ΚΕΤ το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 21:00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "From Tony Bennett to Michael Buble"
"From Tony Bennett to Michael Buble". O Kevin Fitzsimmons συναντά το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή στις 2 Μαΐου 2014 στο Gazarte.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ακουστική συναυλία Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο) & Ελένη Μπράτσου (σοπράνο) @ ΚΕΤ
Ατμοσφαιρικό ταξίδι στην Ευρώπη της Αναγέννησης και του Μπαρόκ: την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 21:00, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, η Ελένη Μπράτσου (σοπράνο) και η Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο) παρουσιάζουν συνθέσεις του 16ου και του 17ου αιώνα.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσική Συνάντηση Τζιχάν Τούρκογλου - Νίκος Παραουλάκης
Μουσική Συνάντηση των Τζιχάν Τούρκογλου και Νίκου Παραουλάκη, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 22:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: 4o Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 διοργανώνει το 4o Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στις 9, 11, 12 και 13 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων "ντύνουν" μουσικά την πόλη!
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θέλοντας να δώσει μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του σε δύο υπαίθριες συναυλίες με έργα W.A. Mozart, F. Mendelssohn, A. Vivaldi, F. Schubert, G. Fauré, «ντύνοντας» μ' αυτόν τον τρόπο μουσικά το αστικό τοπίο.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ρεσιτάλ για δύο πιάνο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Την Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, το σύνολο Piano Duo Specchio, παρουσιάζει στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ένα μουσικό ρεσιτάλ για 2 πιάνο. Οι σολίστ Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη και Τζένη Σουλκούκη θα ερμηνεύσουν έργα των J. S. Bach, A. Arensky & S. Rachmaninoff.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Just Dance live @ Rockwood Live Stage
Οι JUST DANCE έρχονται την Παρασκευή 2 Μαίου 2014, στο Rockwood Live Stage.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Η Τραγουδίστρια και η Φωνή της»
Η Αλέξια Βασιλείου παρουσιάζει τη συναυλία «η Τραγουδίστρια και η Φωνή της» την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 στις 19:30, στο θέατρο της Unesco στο Παρίσι, και φέρνει στην UNESCO την πράξη και την τέχνη του Αυτοσχεδιασμού.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής παρουσιάζει έργα του Μίκη Θεοδωράκη
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου στις 20.00 στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Lara Eidi Band, «The Lara Collective»
Lara Eidi Band, «The Lara Collective». Η Λάρα Έιντι, ο Σταύρος Παργινός και ο Γιώτης Παρασκευαΐδης παρουσιάζουν στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 21:00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη
Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη, βραδιά ρεμπέτικης και σμυρναίικης μουσικής. «Μάθε τέχνη κι άστηνε...». Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 στις 22:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού "διέλευσις".
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο
Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο - 400 χρόνια από το θάνατό του. Τα έργα θα εκτεθούν θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2014 και είναι της εικαστικής ομάδας "Μεταμορφώσεις".
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση «Η Κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης & Νέα ψηφιακή ταινία στη «Θόλο» «Επιστροφή στη Σελήνη... για πάντα!» του Βραβείου GOOGLE LUNAR X
Έκθεση «Η Κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης & Νέα ψηφιακή ταινία στη «Θόλο» «Επιστροφή στη Σελήνη... για πάντα!» του Βραβείου GOOGLE LUNAR X. Σε συνεργασία του «Ελληνικού Κόσμου» με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Μακεδονία. Χαρτογραφία και Ιστορία, 15ος - 18ος αιώνας
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση Μακεδονία. Χαρτογραφία και Ιστορία, 15ος - 18ος αιώνας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή 11 Απριλίου – 13 Ιουλίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Μιλάνο: «Κλιμτ. Στις ρίζες ενός μύθου»
Έκθεση με τίτλο «Κλιμτ. Στις ρίζες ενός μύθου» (Klimt. Alle origini di un mito. Διοργάνωση: Österreichische Galerie Belvedere - Palazzo Reale - Milano.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Τέχνη, η γλώσσα της χαράς
Το ισότιμο δικαίωμα όλων στην τέχνη αναδεικνύει η καλλιτεχνική δράση που οργανώνεται σε συνεργασία του Jubilo Project και της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 (16.00 – 18.00) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός της ΔΕΘ).
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση του Μιχαήλ Ρωμανού για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα!
Ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης... προετοιμάζει μία ολοκληρωμένη ενότητα έργων του, με αποκλειστικό σκοπό την παρουσίαση τους όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις !!!
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση της Γεωργίας Τρούλη @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery φιλοξενεί τη νέα σειρά έργων της ζωγράφου και γνωστής ποιήτριας Γεωργίας Τρούλη με τίτλο "Διήθηση σε Γραμμική 1" στον χώρο του Πωλητηρίου της. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εικαστικός Διάλογος Giorgie Cpajak & Κωνσταντίνου Παλιάν @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery φιλοξενεί στην κεντρική αίθουσα της έναν διάλογο μεταξύ του γνωστού έλληνα ζωγράφου Κωνσταντίνου Παλιάν και του διεθνώς διακεκριμένου σέρβου γλύπτη Giorgie Cpajak, με τίτλο "ΣΥΝΕΚΘΕΣΙΣ. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Αναδρομική έκθεση Χαρακτικής του Παναγιώτη Τέτση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Αναδρομική έκθεση χαρακτικής- του γνωστού ζωγράφου-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ ''Χαλκογραφίες''στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από 3 Απριλίου-30 Μαΐου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση φωτογραφίας του Κυριάκου Κόκκου στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία
Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία παρουσιάζει την ατομική έκθεση του μέλους της, Κυριάκου Κόκκου, με τίτλο: ''Σπουδή στο Πορτρέτο'.'Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της ΕΦΕ από 13 Απριλίου 2014 μέχρι 11 Μαΐου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση Πηνελόπης Βολτέρρα @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση της Πηνελόπης Βολτέρρας, στο Myrό Project Room. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Nevin Aladağ - Borderline
Το κέντρο τέχνης Art Space Pythagorion στην Σάμο, παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Nevin Aladağ. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014 και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 και ώρα 8 μμ, με την παρουσία της καλλιτέχνιδος.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η παλαιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει ένα δίπτυχο φωτογραφικό πανόραμα 150 χρόνων: την, τεκμηριωμένα, παλαιότερη μέχρι στιγμής φωτογραφία της Θεσσαλονίκης, καθώς και την πολυσχιδή ιστορία της.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος - 400 χρόνια από τον θάνατο του!
Έκθεσης ζωγράφων που εμπνέονται από το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου Τα έργα θα εκτεθούν θα εκτεθούν στο φουαγιέ του {Πολιτιστικού Κέντρου από τις 10 έως τις 14 Απριλίου και είναι της εικαστικής ομάδας "Μεταμορφώσεις".
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ομαδική έκθεση «Μυστικός Δείπνος»
Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» η ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Μυστικός Δείπνος» και θα διαρκέσει έως 3 Μαΐου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση – αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά
Το Σάββατο 15 Μαρτίου, αφού πέρασε από το Αβγατηγανιστάν, το Πιπερού, το Κουφέιτ και τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών, το καράβι με τον Αχυρούλη το σκιάχτρο, τον Τουρτούρι τον χιονάνθρωπο, τον Ρούνι Ρούνι το ύπουλο, κακό γουρούνι, το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή και όλη την παρέα, έφτασε στον προορισμό του και με συγκίνηση αποχαιρετίσαμε στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου την έκθεση
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ματάλα
H ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ματάλα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ θα ανοίξει τις πύλες της την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 στις 21:00 στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας , Ζεφύρου 2.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Μικρές ουτοπίες: Ιταλική αρχιτεκτονική της τρίτης χιλιετίας μεταξύ ιστορίας, έρευνας και καινοτομίας
ο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Μουσείο ΜΑΧΧΙ της Ρώμης διοργανώνει την έκθεση: «ΜΙΚΡΕΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ».
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου, στήν Άνδρο!
Το Πολιτιστικό Καφενείο και Χώρος Τέχνης «Θέμελος» στο Μπατσί της Άνδρου διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου, Ομότιμου καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 6 μ.μ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: «Εγχειρίδιο Μολυ-βίων»
Στις 29 Απριλίου 2014 & στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τέχνης «ena» των kaplanon.galleries εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση της Κατερίνας Χαδουλού με τίτλο «Εγχειρίδιο Μολ