artmag logo
  113


Cover Theme
Η Αθήνα ζητά πίσω την ομορφιά της!
  Έχουμε μπει και επίσημα σε προεκλογική αυτοδιοικητική ατμόσφαιρα και είναι χρήσιμο, νομίζω, να ακούγονται γνώμες για το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του επόμενου δημάρχου, όποιος και αν είναι αυτός, για την πόλη της Αθήνας.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Η Αθήνα ζητά πίσω την ομορφιά της!
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ: Η Γενιά του Εγώ
1000 ΛΕΞΕΙΣ: Ζωγραφίζοντας τρισδιάστατα ψάρια!
-
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Τρία διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα έκφρασης μέσα από την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής
ΚΙΝΗΜΑΤΑ: Ρώσικος Φορμαλισμός (Α' μέρος)
ΠΡΟΣΩΠΑ: Σοφία Δατσέρη: Μια γνήσια επίγονος της "Γενιάς του 1930"
TED ( Ομιλίες )
TED: Ο Γκόλαν Λέβιν κάνει τέχνη που σας κοιτάζει!
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 7 Μέρες. 21 Μπάντες. Όλες οι εκφάνσεις του post ήχου σε ένα φεστιβάλ.
Σκεφτόμασταν καιρό τώρα να στήσουμε ένα mini-fest που να στηρίζει τον ήχο που...στηρίζουμε πολύ έντονα ως six d.o.g.s τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή τον Post ήχο με την ευρεία έννοια του.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Μάγισσες και κόρες»
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού "διέλευσις" φιλοξενεί και οργανώνει στο χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών. Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:00 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:00. Αφηγήτρια η Σύλβια Βενιζελέα.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Aφιέρωμα στο νέο ιταλικό κινηματογράφο: FERIE D’AGOSTO
Aφιέρωμα στο νέο ιταλικό κινηματογράφο: FERIE D’AGOSTO. 24 Φεβρουαρίου 2014 / 19.00 στο Auditorium Iταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Νέοι Πρωταγωνιστές και νέοι Ορίζοντες της σύγχρονης ιταλικής αρχιτεκτονικής στην Αθήνα: GALANTINO, LATINA, CAPPAI & SEGANTINI
Μετά τους ετήσιους κύκλους διαλέξεων αρχιτεκτόνων από τη Σκανδιναβία, τις γερμανόφωνες χώρες και την Ισπανία, τον προσεχή Νοέμβριο εγκαινιάζεται ο κύκλος διαλέξεων Ιταλών αρχιτεκτόνων, οργανωμένος από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (Hellenic Institute of Architecture).
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 'Από τη Γη στη Σελήνη'
Το Politheatro φιλοξενεί την πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους 'Από τη Γη στη Σελήνη'. Η ταινία θα προβάλλεται στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος κάθε Δευτέρα και Τρίτη για όλο το μήνα Φεβρουάριο 2014.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Milady's Dinner-Video Dance
Η video dance ταινία μικρού μήκους "Milady's Dinner", μία συμπαραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος και της artcut production θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:00 ως ταινία έναρξης στο 4ο Athens Video Dance Project, θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μέθοδος Tomatis - "Η διαδρομή του αυτιού από τη μήτρα στην τρίτη ηλικία"
O πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί την επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας κα Τόνυ Ευαγγελοπούλου, για µια ομιλία αφιερωμένη στη θεραπευτική μέθοδο Tomatis. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:00.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Εύα Σικελιανού, το ιδανικό μιας ζωής και η Δελφική Ιδέα»
O πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί την Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Αθανασιάδου, σε μια διάλεξη αφιερωμένη στην Εύα Σικελιανού. Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:30 και με είσοδο ελεύθερη.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον Κεραμεικό
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των διοργανώσεων των δύο προηγούμενων ετών, η 3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2014 και πάλι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον Κεραμεικό.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Aπόκριες στον «Ελληνικό Κόσμο»!
Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 ο «Ελληνικός Κόσμος» «ντύνεται» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ολοήμερο ξεφάντωμα με μουσική, παιχνίδια και αποκριάτικα εργαστήρια.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ιστορίες Καρδιάς»
«Ιστορίες Καρδιάς», μουσικο-θεατρική παράσταση με την Τζένη Δριβάλα στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις» το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στις 20.30.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ο Πελεκάνος»
Το αριστούργημα του August Strindberg, «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» σε σκηνοθεσία Φένιας Αποστόλου με την ομάδα Lydia Lithos Dancetheatre, μεταφέρεται από την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 στο Από Μηχανής Θέατρο, κάθε Τρίτη στις 19:00 και Τετάρτη στις 21:30.
ΘΕΑΤΡΟ: Cats
Υποδεχτείτε το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς! Το Cats, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber στις 26 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2014 στο Θέατρο Badminton και στις 12 Φεβρουαρίου έως 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
ΘΕΑΤΡΟ: "Ερωτικές Ιστορίες του Αραβικού κόσμου"
"Ερωτικές Ιστορίες του Αραβικού κόσμου" Μουσική Παράσταση, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 21:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΘΕΑΤΡΟ: Priscilla Η Βασίλισσα της Ερήμου!
Απευθείας από το West End και το Broadway, η παγκόσμια επιτυχία PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT- THE MUSICAL (ΠΡΙΣΙΛΑ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ) έρχεται στο Θέατρο Badminton από 30 Απριλίου 2014.
ΘΕΑΤΡΟ: «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» του Λουίτζι Πιραντέλλο
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του πρωτοπόρου Σικελού θεατρικού συγγραφέα και διανοούμενου Λουίτζι Πιραντέλλο, το «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.
ΘΕΑΤΡΟ: 'Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι'
Το Politheatro φιλοξενεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 και για δύο παραστάσεις, το πρωί στις 11:30πμ και το απογευμα στις 6:00μμ το θέατρο σκιών του Δημήτρη Καραμαγκιόλα, το έργο 'Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι'.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Ταξιδεύοντας στα πλήκτρα»
«Ταξιδεύοντας στα πλήκτρα». Ένα μουσικό ταξίδι με τα ηχοχρώματα του πιάνου και του ακορντεόν στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις» την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 22:00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Spanish Poets in New York"
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τίτλο "Spanish Poets in New York" με την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Lina Orfanos και τον τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι Πέμπτες της Νέας Ιταλικής μουσικής
Τέσσερις μηνιαίες συναντήσεις με παρουσιάσεις, βίντεο, σχολιασμένες ακροάσεις και ζωντανές εκτελέσεις με την επιμέλεια του Riccardo Vaglini στο Auditorium Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Dee Dee Bridgewater
Η Dee Dee Bridgewater των Grammy δίνει το χρώμα της Jazz στον Άγιο Βαλεντίνο στο Gazarte στις 14 Φεβρουαρίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Καινούριο Φιλί»
Η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης συναντιούνται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και θα είναι εκεί κάθε Δευτέρα, για λίγες παραστάσεις, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του δίσκου «Καινούργιο Φιλί».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Natalie Williams - Soul Family
Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Natalie Williams παρουσιάζει το project με τίτλο Soul Family - Αφιέρωμα στη Motown, στο Gazarte στις 21 Φεβρουαρίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Imam Baildi
Φέτος το χειμώνα, οι Imam Baildi επιστρέφουν στη σκηνή του PassPort, ξεκινώντας την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 και για 4 συνολικά παραστάσεις.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσικές... αργά στο Τρένο
Μουσικές... αργά στο Τρένο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ» την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 με τη Les Trois Femmes και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 με τους Κατερίνα Σκρέκη και Πέτρο Καρπαθάκη.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Dub Inc - Rude Boy Story @ Floral
Οι Dub Inc εμφανίζονται ζωντανά στην Αθήνα ενώ η ιστορία της διάσημης κολεκτίβας παρουσιάζεται στην μεγάλη οθόνη! Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 α' προβολή στο Floral.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Dub Inc - "Paradise" Tour 2014
"Paradise" Tour 2014. Περιμένουμε με ανυπομονησία τους Dub Inc στην Ελλάδα μετά από 3 χρόνια! Για αυθεντική live εμπειρία γαλλο-αλγερινού hip hop και υπόγειας dub. Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου 2014, στο Gagarin!
ΜΟΥΣΙΚΗ: CODE RED-Live @ RockWood
Κόκκινος συναγερμός θα χτυπήσει στo κέντρο των Αθηνών!!!!Μας ζήτησαν να αναλάβουμε την κατεδάφιση του RockWood! Challenge Accepted!!! Mission Possible or Impossible αυτό θα είναι βάση της δικής σας συμμετοχής...Εμείς, θα είμαστε εκεί.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Περασμένες μου αγάπες»
«Περασμένες μου αγάπες» μια μουσική παράσταση στο BOOZE COOPERATIVA (bar), την Πέμπτη 13/02/2014 και την Τετάρτη 19/02/2014 στις 21.00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Κλασσικός χειμώνας με μια φωνή, ένα βιολί και ένα πιάνο"
O πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τις Λίλιαν Τσατσαρώνη - μεσόφωνο, Luminita Macavei - βιολί και Δήμητρα Κακάκη - πιάνο, για ένα χειμωνιάτικο βράδυ, με υπέροχες μελωδίες από το κλασσικό ρεπερτόριο. Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στις 21:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ο Kyklos με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε Astor Piazzolla
Ο Kyklos με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε Astor Piazzolla. Μια συνάντηση των κορυφαίων σολίστ με τη μοναδική ερμηνεύτρια και το nuevo tango την 1η Μαρτίου 2014 στις 21:00 στο Gazarte.
ΜΟΥΣΙΚΗ: O Kyklos με τα Concertini του Νίκου Σκαλκώτα
O Kyklos με τα Concertini του Νίκο Σκαλκώτα, στις 6 και 7 Μαρτίου 2014 στις 20.30, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Edith the show
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατό της, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 28, 29 & 30 Μαρτίου 2014. Τη φωνή της 'Edith Piaf' ερμηνεύει η Jil Aigrot.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Διπλές Γλωσσίδες - Συναυλία μουσικής δωματίου
Συνδυασμός ξύλινων πνευστών με διπλή γλωσσίδα, πρωταγωνιστεί στη δεύτερη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις 20.30, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Συναυλία του Βαγγέλη Στεφανόπουλου και των Singularity Project στο gazArte
Με αφορμή την αναμενόμενη κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ η πεντάδα του "Singularity project" μαζί με τον Βαγγέλη Στεφανόπουλο - που είναι ο υπεύθυνος για τις πρωτότυπες συνθέσεις που πλαισιώνουν τους αυτοσχεδιασμούς του γκρουπ - έρχονται στη σκηνή του gazArte στις 16 Φεβρουαρίου 2014.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός «ΜΙΑ ΣΟΥΙΤΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»
Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:30, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, έξι ερμηνευτές o Πάνος Λινάκης (τσέμπαλο), Αναστασία Μηλιώρη (μπαρόκ βιολί), Ζαχαρίας Ταρπάγκος (φλάουτο τραβέρσο), Αγγέλικα Παπανικολάου (πιάνο), Τάνια Σικελιανού (βιολί), Αμαλία Κουντούρη και Αντώνης Γιαμβριάς (φλάουτο).
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Φωτογραφίας - Βήματα & Πρόσωπα στο Block33
Το photoglobe seminars σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης κατά σειρά ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο "Βήματα και πρόσωπα", που θα λάβει χώρα στον πολυχώρο πολιτισμού Block33, στις 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Οι Pirandello. Η οικογένεια και η εποχή της μέσα από εικόνες
Η έκθεση «Οι Pirandello» που έχουν επιμεληθεί οι Enzo Zappulla και Sarah Zappulla Muscarà και προωθείται από το Ινστιτούτο Ιστορίας του Σικελικού Θεάματος, είναι ένα συναρπαστικό, πρωτόγνωρο εικονογραφικό ταξίδι στην ιστορία μιας από τις πιο πολύπαθες και πολυσύνθετες οικογένειες μεταξύ δέκατου ένατου και εικοστού αιώνα, η οποία διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στο παγκόσμιο πολιτιστικό προσκήνιο.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Κατερίνα Ζαχαροπούλου: "Ρωτώντας" - Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ρωτώντας» στους χώρους του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset, που συλλέγει, ταξινομεί και διαθέτει προς έρευνα αρχεία που αφορούν στην τέχνη στην Ελλάδα από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα έως στις μέρες μας.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ατομική έκθεση του ζωγράφου Σωκράτη Γιοσμά @ Myrό Gallery
H Myrό Gallery είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του γνωστού ζωγράφου Σωκράτη Γιοσμά στην Κύρια Αίθουσα της την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 το βράδυ.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η γκαλερί Επτά παρουσιάζει τη νέα δουλειά της εικαστικού Λιάνας Μαρκάκη.
Η γκαλερί Επτά παρουσιάζει τη νέα δουλειά της εικαστικού Λιάνας Μαρκάκη από 3-22 Φεβρουαρίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση Φωτογραφίας στο Βιβλιοπωλείο – Πολυχώρο Ars Nocturna
Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Γοτθική Αθήνα από 13 - 26 Φεβρουαρίου στο Βιβλιοπωλείο - Πολυχώρο Ars Nocturna.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση ζωγραφικής του Σίμη Γκατένιο @ Myrό Gallery
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να φιλοξενεί τη νέα σειρά έργων του Θεσσαλονικιού ζωγράφου Σίμη Γκατένιο με τίτλο "Virus" στο Project Room της και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 20.00.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση έργων που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό "I heart Caprice"
Τα Caprice Παπαδοπούλου και η M art Manolioudakis προσκαλούν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου τους φίλους της τέχνης και των Caprice στα εγκαίνια μιας ξεχωριστής έκθεσης εικαστικών με πηγή έμπνευσης τα Caprice.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: «Λεονάρντο ντα Βίντσι: O Άνθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυΐα»
Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα την έκθεση «Λεονάρντο ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυΐα» στον «Ελληνικό Κόσμο», ενώ μετά από αιτήματα του κοινού η έκθεση θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τις 16 Μαρτίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: «Τα Παράλογα» ατομική έκθεση του Μίλτου Κοτσώνη
Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» η ατομική έκθεση του Μίλτου Κοτσώνη με τίτλο «τα παράλογα». Διάρκεια Έκθεσης έως το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Oι νέοι της Αθήνας μέσα από το φακό της Πορτογαλίδας φωτογράφου Pauliana Valente Pimentel @ Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και η Galeria das Salgadeiras (Λισσαβώνα) παρουσιάζουν, από 14 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», την έκθεση φωτογραφίας και προβολή video Οι Νέοι της Αθήνας – Youth of Athens της Πορτογαλίδας φωτογράφου Pauliana Valente Pimentel σε επιμέλεια της Ana Matos.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: «Heaven on Earth?»
Το πρόγραμμα «HEAVEN ON EARTH?» συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με τη δημιουργία του θεατρικού έργου και ένα σεμινάριο στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2014 από την Βάνα Πεφάνη στην Κων/πολη, στην ομάδα χορού SIMYA ARTS.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: «Σκεπτόμενοι το Θεό μετά το Άουσβιτς »
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του εβραϊκού Ολοκαυτώματος διοργανώνει μία Διάλεξη με ομιλητή τον καθηγητή Stefano Bindi με θέμα: «Σκεπτόμενοι το Θεό μετά το Άουσβιτς » (Μια περιήγηση στην εβραϊκή φιλοσοφία του 20ού αιώνα).
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ελλάδα - Ιταλία. Διάλογοι μεταξύ δύο πολιτισμών: Έλληνες Ζωγράφοι στην Ιταλία – Ιταλοί Ζωγράφοι στην Ελλάδα (16ος -19ος αι.)
Κύκλος συναντήσεων σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Μελετών Ιονίου με θέμα το έργο Ελλήνων ζωγράφων που δραστηριοποιήθηκαν σε πόλεις της Ιταλίας, καθώς και Ιταλών ζωγράφων που άσκησαν την τέχνη τους στην Ελλάδα.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ολοκαύτωμα και γραφή: Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση μέσα από το έργο του Ίμρε Κέρτες
Ο Ίμρε Κέρτες, νομπελίστας συγγραφέας, επιζών του Άουσβιτς, γράφει για το ολοκαύτωμα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο που είναι αυτός της μυθοπλασίας και όχι της μαρτυρίας. «Το ολοκαύτωμα αποτελεί μια παγκόσμια εμπειρία η οποία έχει επιπτώσεις στον πολιτισμό μας και ως τέτοια την έχουμε απωθήσει με τον ίδιο τρόπο που απωθούμε το τραύμα», υποστηρίζει ο Κέρτες καθιστώντας το έργο του εξαιρετικά επίκαιρο.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Aπό τη Μήδεια του Ευριπίδη και του Σενέκα στη Μήδεια του Dario Fo και της Franca Rame
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ FRANCA RAME - Διάλεξη της Καθηγήτριας Στέλλας Πριόβολου "Από τη Μήδεια του Ευριπίδη και του Σενέκα στη Μήδεια του Dario Fo και της Franca Rame"
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Master Class στο Φαγκότο με τους Alexei Tkachuk και Γεώργιο Φαρούγγια
To KYKLOS ENSEMBLE εκπαιδεύει: Master Class στο Φαγκότο με τους Alexei Tkachuk και Γεώργιο Φαρούγγια. Προετοιμασία για ακρόαση σε ορχήστρα (probespiel training) & κατασκευή καλαμιών. Από τις 20 έως 24 Φεβρουαρίου 2014 στην Αίθουσα δοκιμών του KYKLOS στο Ωδείο Αθηνών.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Το Ισπανικό Στοιχείο σε επαφή με άλλους πολιτισμούς / Κύκλος διαλέξεων στο Abanico
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στο Abanico με Ομιλήτρια την Σύλβα Πάντου,πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Ισπανιστών, με τίτλο «Μνήμες της φωτιάς. Η σύγκρουση δύο πολιτισμών, του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού».
ΒΙΒΛΙΟ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ Ι Ύλη και εγκέφαλος
Μία μελέτη που επιχειρεί να προσεγγίσει ορισμένα θέματα που θα προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους ασχολούνται με το παιδί, μια επαρκή βάση για την κατανόηση των μηχανισμών της μάθησης, της μνήμης, των συγκινήσεων και της συμπεριφοράς γενικότερα.
Eπικαιρότητα
^ Αρχή
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών