artmag logo
  109


Cover Theme
Νίκος Βατόπουλος: "Στην Ελλάδα έχουμε αντιφάσεις σε όλες μας τις εκδηλώσεις."
Η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» & ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος παρουσιάζουν την Ομαδική Ιστορική Εικαστική έκθεση ζωγραφικής/γλυπτικής/φωτογραφίας «Γεώργιος Α»Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τον θάνατο του Γεωργίου Α΄ εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ομαδική εικαστική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών με θέμα το ιστορικό αποτύπωμα του μακροβιότερου βασιλιά της νεότερης Ελλάδας.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος κομμάτι της Ιστορίας μας
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 30 εκατομμύρια βιβλία | Μία ψηφιακή βιβλιοθήκη
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ: Η πολιτική λειτουργία της τέχνης
ΦΟΡΕΙΣ: Νίκος Βατόπουλος: "Στην Ελλάδα έχουμε αντιφάσεις σε όλες μας τις εκδηλώσεις."
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Στην εποχή του μεταμοντερνισμού
ΚΙΝΗΜΑΤΑ: Καταστασιακοί (Μέρος Α')
ΠΡΟΣΩΠΑ: Μπος, Ιερώνυμος - Hieronymus Bosch
TED ( Ομιλίες )
-
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δεκεμβρίου 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο»
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δεκεμβρίου 2013 στον «Ελληνικό Κόσμο». Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω) και τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: MatChivers - Art Professionals in Athens Residency
Το έργο "Roots," του Chivers, σε σύνθεση του μουσικού Γιώργου Συμεωνίδη και της χορογράφου Ίρις Κάραγιαν, θα εγκαινιάσει και το πρόγραμμα PublicScapes: Σύγχρονη Τέχνη και Επιμελητικές Πρακτικές στο Δημόσιο Χώρο που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του Residency στην Πλατεία Μοναστηρακίου στις 23 Νοεμβρίου 2013.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Διαλέξεις Ιστορίας Θεάτρου - Δήμος Πειραιά
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις – παρουσιάσεις που οργανώνει το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά με θεματικό άξονα το θέατρο.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Βραδιά Λόγου και Μουσικής @ Myro Gallery
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 21.00 σε μια βραδυά Λόγου και Μουσικής, υπό τον τίτλο "Δύο κυρίες, ένας κύριος και ένα πιάνο", αφιερωμένη στην ποίηση στην ποίηση των Μάτση Χατζηλαζάρου, Κικής Δημουλά και Χάρη Βλαβιανού.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Περιστερίου
Το Α' Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Περιστερίου, σε συνεργασία με «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ CINEMA» και το elamazi.gr ξεκινάει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013. Ο Δήμος Περιστερίου δίνει την υπόσχεση ότι στην διάρκεια του τριημέρου «θα γίνει χαμός»!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Στο Μουσείο Γουναροπούλου έκθεση με τίτλο "Από τη Φρουτοπία στο νησί των Πυροτεχνημάτων"
Έκθεση στο Μουσείο Γουναροπούλου με τίτλο "Από τη Φρουτοπία στο νησί των Πυροτεχνημάτων" από τις 21 Νοεμβρίου 2013 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014 και θα πλαισιωθεί με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά. Το πρόγραμμα μέχρι τη λήξη της έκθεσης θα ανακοινωθεί και αυτό σύντομα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Τιμώντας τη ζωή και το έργο του Κ.Π. Καβάφη
Το Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) και ο Σύλλογος Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων παρουσιάζουν την εκδήλωση με τίτλο: «Τιμώντας τη ζωή και το έργο του Κ.Π. Καβάφη».
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κ.Π.Καβάφης @ μέρες_του_2013
Ο Καβάφης στην Αθήνα του 2013! Πάνω από εκατόν είκοσι χρόνια μετά το πρώτο του ταξίδι το καλοκαίρι του 1901, ο ποιητής επισκέπτεται ξανά την ελληνική πρωτεύουσα για τρεις μέρες, στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. "Οικοδεσπότης" του μεγάλου Αλεξανδρινού το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Στο τριήμερο κ.π.καβάφης@μέρες_του_2013 γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και εκπρόσωποι της νέας γενιάς προσεγγίζουν την ποίηση του Καβάφη μέσα από τις παραστατικές και εικαστικές τέχνες, τον κινηματογράφο και την λογοτεχνία:
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Τα παιδιά πάνε σινεμά
Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου, «Τα παιδιά πάνε σινεμά», επιστρέφει για 3η χρονιά στον Cine Παράδεισο από τις 12 Οκτωβρίου 2013 μέχρι τις 4 Μαΐου 2014, στο Cine Παράδεισος.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Διημερίδα για τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική προσφορά: «Χαρίζω απλόχερα, νιώθω θετικά»
«Χαρίζω απλόχερα, νιώθω θετικά» είναι ο τίτλος της διημερίδας για τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική προσφορά, που διοργανώνει η ΧΑΝΘ σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Αυλαία και στο κεντρικό κτίριο της.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το δίκτυο εθελοντών του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού (5/12)
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 το δίκτυο εθελοντών του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού (5/12).
ΘΕΑΤΡΟ: Τα Κύματα της Βιρτζίνια Γουλφ
«Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ ανανεώνουν το ραντεβού τους με το θεατρόφιλο κοινό στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ για άλλες δεκαπέντε παραστάσεις από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 έως την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013.
ΘΕΑΤΡΟ: Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Θες να είσαι Εσύ;
Φέτος, το θέατρο ΑΛΜΑ έχει τη χαρά να παρουσιάζει την παιδική-διαδραστική παράσταση '' Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων: Θες να είσαι εσύ; '' , η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Από τις 24 Νοεμβρίου 2013 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.
ΘΕΑΤΡΟ: Η ιστορία του στρατιώτη
O KYKLOS κάνει πρεμιέρα στο θέατρο: «Η ιστορία του στρατιώτη» - Ι. Στραβίνσκι/Σ. Φ. Ραμύζ από 1 έως 10 Δεκεμβρίου 2013 στην Αίθουσα δοκιμών του KYKLOS ENSEMBLE στο Ισόγειο του Ωδείου Αθηνών.
ΘΕΑΤΡΟ: Παραμύθια για παιδιά και για ενήλικες
Το Politheatro φιλοξενεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 την Ανθή Θάνου που θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια για παιδιά και για ενήλικες πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από τον Παναγιώτη Κούλελη.
ΘΕΑΤΡΟ: «Kill the-M-all»
«Kill the-M-all», μια multi-media παράσταση της Κατερίνας Παπαδάκη στο θέατρο ΠΚ. Η παράσταση, που κατάφερε πέρσι να καθηλώσει εκατοντάδες θεατές, επιστρέφει στο θέατρο ΠΚ από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ο μαγικός κόσμος της Αμελή»
Η δημιουργική ομάδα Ονειροποιοί παρουσιάζει το Θεατρικό-Παραμυθό-Παιχνίδι «Ο μαγικός κόσμος της Αμελή-ή» στο ANTart, από τις 10 Νοεμβρίου 2013 και κάθε Κυριακή.
ΘΕΑΤΡΟ: «Το Τρένο των Νεφών»
Η μεταφορά στο θέατρο του γνωστού μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου "Το Τρένο των Νεφών" σε σκηνοθεσία Tατιάνας Λύγαρη, κάνει πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου 2013, στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ σε μια παράσταση πέντε διαφορετικών σκηνοθετικών προτάσεων, πέντε διαφορετικών σκηνικών χώρων, με 11 ηθοποιούς και μόνο για 50 θεατές κάθε βράδυ.
ΘΕΑΤΡΟ: Ακάλεστος
Στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το έργο του Στέφανου Κακαβούλη, «Ακάλεστος».
ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη
Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη, βραδιά ρεμπέτικης και σμυρναίικης μουσικής. «Μάθε τέχνη κι άστηνε...». Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στις 22:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού "διέλευσις".
ΜΟΥΣΙΚΗ: Junior Original Concert για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται το Junior Original Concert, με τη συμμετοχή 24 παιδιών ηλικίας από 8 έως 11 ετών, τα οποία φοιτούν σήμερα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στα συστήματα Junior Music Course και Junior Extension Course, αλλά και σε τάξεις πιάνου.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση της Γιαννακάκη Μαρίας @ γκαλερί TinT
Η γκαλερί ΤinT παρουσιάζει από τις 30 Noεμβρίου 2013 ως τις 4 Ιανουαρίου 2014 την καινούργια ενότητα έργων της Μαρίας Γιαννακάκη.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Κατασκευαστικές και Εικαστικές Διαδρομές στο Χρόνο: από την τέχνη στην εκπαίδευση
Η τέχνη διαμεσολαβώντας μεταξύ του φαντασιακού του παιδιού, του εκπαιδευτικού και του γνωστικού αντικειμένου διδασκαλίας οικοδομεί γέφυρες, που επιτρέπουν στο παιδί αφενός να εκφράσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, αφετέρου να αφομοιώσει όσα το κοινωνικό περιβάλλον επιχειρεί να διδάξει.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Γιάννης Δενδρινός - Αστροναύτης
Εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος η ατομική έκθεση γλυπτικής -κατασκευών του Γιάννη Δενδρινού την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00 με τίτλο «Αστροναύτης».
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση της Πέγκυ Κλιάφα με τίτλο Pharmakon στην Kappatos Gallery
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, εγκαινιάζει την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ώρα 8μμ-11μμ, την έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα, Pharmakon.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η Libera παρουσιάζει την έκθεση Tempus Fugit της Εύας Καρύδη
Η LIBERA οργάνωση σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού με χαρά σας παρουσιάζει την έκθεση TEMPUS FUGIT της Εύα Καρύδη μια ομαδική έκθεση για το σχέδιο Adrion Art υπό την εποπτεία του οργανισμού για την Ευρωμεσογειακή πολιτιστική κληρονομιά. Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Πρώην Ωδείο της Αγίας Αννης στην οδό Libertini 1, Lecce (Ιταλία).
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση ζωγραφικής «Αγιον Όρος» του Κωνσταντίνου Κερεστετζή στην Αίθουσα Τέχνης Γαβράς.
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στην Αίθουσα Τέχνης Γαβράς θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής «Αγιον Όρος», του Κωνσταντίνου Κερεστετζή.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εγκαίνια "Από Τη Φρουτοπία Στο Νησί Των Πυροτεχνημάτων"
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ζωγράφου και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Μουσείου Γουναρόπουλου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον αγαπημένο παραμυθά μικρών και μεγάλων, του πρόσφερε ως συμβολικό δώρο μεταξοτυπία του έργου Ειδύλλιο του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου (G. Gounaro).
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εγκαίνια ατομικής έκθεσης του Κωνσταντίνου Μεννή "Ευτοπία" @ Myro Gallery
Η Myrό Gallery εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Κωνσταντίνου Μεννή στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 και σας προσκαλεί σε μία συνάντηση γνωριμίας με τον ζωγράφο και τα έργα του.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου Andre Kertesz με σύγχρονους Ούγγρους δημιουργούς
Ένας από τους πιο σπουδαίους φωτογράφους στην ιστορία της τέχνης, ο Andre Kertesz πρόκειται να παρουσιαστεί στο μοναστηριακού τύπου Long Room Πικερμίου σε συνδυασμό με σύγχρονους ούγγρους φωτογράφους της νεώτερης γενιάς. Για πρώτη φορά θα εκτεθεί στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος της πρώιμης φωτογραφικής δουλειάς του (1910-1924)
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών - ΚΘΒΕ
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας διοργανώνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18.30 Θεατρικό Αναλόγιο με δωρεάν είσοδο, βασισμένο σε συνέντευξη της Βάσως Κατράκη στον τεχνοκριτικό Τώνη Σπητέρη. Τη μεγάλη ελληνίδα χαράκτρια Βάσω Κατράκη ενσαρκώνει η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Έφη Δρόσου και τον τεχνοκριτικό Τώνη Σπητέρη, ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Θανάσης Ρέστας.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Σεμινάριο «Βγάλτε τις μάσκες»
Σεμινάριο «Βγάλτε τις μάσκες», 2ος Χρόνος. Ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι ο Χώρος Τέχνης 92 Art. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Βιωματική Μέθοδος «Συναισθηματική Διαλεκτική»
Ο Στέλιος Καλαθάς, μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο θέατρο και στη θεατρική εκπαίδευση, ανέπτυξε μια μοναδική βιωματική μέθοδο, τη «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ», που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων και την αυτοέκφραση μέσα από κώδικες υποκριτικής.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ημερίδα για το έργο του Δημοσθένη Κοκκινίδη
Ο Δημοσθένης Κοκκινίδης γεννήθηκε το 1929 στον Πειραιά. Φοίτησε για δυο χρόνια στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή (1950-1952). Εγκατέλειψε όμως τις σπουδές στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. για να φοιτήσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές το Γιάννη Μόραλη και το Σπύρο Παπαλουκά (1952 – 1958).
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Εκδήλωση - συζήτηση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Βάσω Κυριάκη: Διαδρομή» και με αφορμή το ιστορικό πλαίσιο δράσης της εν λόγω καλλιτέχνιδας σε καλλιτεχνικές συλλογικότητες,το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης διοργανώνει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:30, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Καλλιτεχνικές συλλογικότητες: καλλιτεχνική συνύπαρξη και κοινωνική δράση "τότε" και "τώρα"».
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Σεμινάριο T.J. Clark: “Η Γκερνίκα του Πικάσο” και “Η δοκιμασία της Δύσης”.
Η E.E.I.T έχει τη χαρά να φιλοξενεί το βρετανό ιστορικό τέχνης Timothy James Clark, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϋ και μία από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες της ιστορίας της τέχνης διεθνώς.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Επί τόπου: 2ο Τριήμερο Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού στη Μουσική
Μετά την μεγάλη επιτυχία του "1ου Διημέρου Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού στη Μουσική" τον Απρίλιο, που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό μουσικών και ακροατών, ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης διοργανώνει το "2ο Τριήμερο Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού στη Μουσική" στις 6, 7, και 8 Δεκεμβρίου 2013, στην Αίθουσα Δοκιμών Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» (πρώην κινηματογράφος Παλλάς), Λεωφόρος Νίκης 73.
Eπικαιρότητα
^ Αρχή
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών

-

Διαγωνισμοί
Casting / Audition

-

Kερδίστε προσκλήσεις!
-
^ Αρχή