artmag logo
  104


Cover Theme
4ος Διαγωνισμός Διηγήματος “ΛόγωΤέχνης 2013”
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού Artspot διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» (http://logotexnis.artspot.gr), που έχει επιτύχει να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ελληνικός λογοτεχνικός διαγωνισμός. Ο φετινός 4ος διαγωνισμός «ΛόγωΤέχνης 2013» πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εκδόσεων Μεταίχμιο και είναι αφιερωμένος στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του.

περισσότερα >>
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: O τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η εθνική μας οφθαλμαπάτη...
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Η νέα ελληνική σκηνοθεσία δείχνει τον δρόμο
-
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ: Η αρχιτεκτονική στη ζωγραφική του Pieter Saenredam.
ΚΙΝΗΜΑΤΑ: Το κίνημα του Νεοπλαστικισμού (De Stijl)
ΠΡΟΣΩΠΑ: Αλέξης Ακριθάκης
TED ( Ομιλίες )
TED: Σέα Χέμπρεϊ: Πώς έγινα εκατό καλλιτέχνες
Προτάσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 1ο Διεθνές Jazz Festival στην Κοζάνη @ Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
Ο «Σύλλογος Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη» και ο Δήμος Κοζάνης, διοργανώνουν για πρώτη φορά διεθνές τζαζ φεστιβάλ στις 4, 5 , 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κοζάνη, με συναυλίες, σεμινάρια και jam session, με στόχο την κατοχύρωση του φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
Το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα διεξαχθεί φέτος 1-10 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων καθώς και του MAD TV και MAD RADIO.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Συμμετοχή της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας στο 24ο Φεστιβάλ Τουρισμού της πόλης Σαγκάη στην Κίνα
Τη συμμετοχή της στο 24ο φεστιβάλ Τουρισμού που θα διεξαχθεί στην πόλη Σαγκάη της Κίνας εξασφάλισε η "Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας". Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διάστημα 12-25 Σεπτεμβρίου 2013 και η Ακαδημία θα συμμετάσχει με το τμήμα ενηλίκων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Stomp
STOMP. Όσες φορές και να τους δεις, ποτέ δεν είναι αρκετές!!! Οι βασιλιάδες του ρυθμού έρχονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα στο ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON 24 με 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2 με 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Φύσις 2013
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου ως εταίρος της Vereinigung für genreverbindende Kunstprojekte e.V. προσκαλεί εσάς και τους φίλους σας στις εξής εκδηλώσεις, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Βραχείες λίστες για τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2013
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το Goethe-Institut Athen και το Instituto Cervantes de Atenas απονέμουν για μία ακόμη χρονιά τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2013, ενώ από το 2014 ο κύκλος των Βραβείων διευρύνεται με την συμμετοχή του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 2ο Cycladic Late Night
Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το 2ο Cycladic Late Night στους χώρους του Μεταξουργείου στο πλαίσιο του ReMap4.
ΘΕΑΤΡΟ: Ισμήνη & Καλυψώ
Ισμήνη & Καλυψώ, το νέο έργο της Έφης Μεράβογλου θα παίζεται για κάθε Κυριακή από 20 Οκτώβρη 2013, στο Θέατρο Θεμέλιο.
ΘΕΑΤΡΟ: «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει...»
«Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει...», την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας. Της περιοδείας ηγείται η Κάρμεν Ρουγγέρη.
ΘΕΑΤΡΟ: «Δώσε στο μύθο φωνή»
«Δώσε στο μύθο φωνή», πρόκειται μία μαραθώνια ανάγνωση των Ομηρικών Ύμνων με την συμμετοχή 50-100 αναγνώστες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας.
ΘΕΑΤΡΟ: Μήδεια
Το φετινό καλοκαίρι, σε ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο πολύπλευρο καλλιτέχνη Μέντη Μποσταντζόγλου παρουσιάζουμε τη ΜΗΔΕΙΑ του Μπόστ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας.
ΘΕΑΤΡΟ: «Το Θέατρο ξανά-πηγαίνει στο Σχολείο»
«Το Θέατρο ξανά-πηγαίνει στο Σχολείο», η συνέχεια της συνεργασίας του Φεστιβάλ των ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ, με το Ελληνικό Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους. Την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.
ΘΕΑΤΡΟ: Δον Κιχώτης
Ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται και πάλι στην Ελλάδα, με τους 70 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ, στο Θέατρο Badminton, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2013 και παρουσιάζει την δική του εκδοχή στο εκπληκτικό μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους «Δον Κιχώτης».
ΘΕΑΤΡΟ: Η Λίμνη των Κύκνων
Ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται και πάλι στην Ελλάδα με τους 70 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ, στο Θέατρο Badminton, στις 15, 18, 19 kai 20 Οκτωβρίου 2013 και παρουσιάζει την τρυφερή διασκευή του για το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων».
ΘΕΑΤΡΟ: «Δεσποινίς Τζούλια» του August Strindberg από την ομάδα χορού flamenco ARROYO NUEVO
Η ομάδα χορού flamenco ARROYO NUEVO παρουσιάζει από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και για 40 παραστάσεις το έργο του August Strindberg, «Δεσποινίς Τζούλια», σε χορογραφία και σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα.
ΘΕΑΤΡΟ: Αναμονή για τη Νύχτα / Waiting for night
Αναμονή για τη Νύχτα - "Waiting for night". Η ομάδα Oper(O) παρουσιάζει τη δική της σύγχρονη όπερα σε μια εικαστική, πολυμεσική παράσταση. Μόνο για τρεις παραστάσεις 26-28-29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 μμ.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Jean-Michel Pilc & Petros Klampanis
Από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα, Jean-Michel Pilc & Petros Klampanis CONTEXTUAL duet, για μία μοναδική εμφάνιση στον ΙΑΝΟ, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:30.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ελένη Τσαλιγοπούλου
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30, στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Παντελής Θαλασσινός
Ο Παντελής Θαλασσινός μαζί με την Νανά Μπινοπούλου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30, στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Φθινόπωρο στην «Αποβάθρα» του Τρένου στο Ρουφ...
Το Τρένο στο Ρουφ επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην «Αποβάθρα» του σιδηροδρομικού σταθμού και συνεχίζει τις επιτυχημένες υπαίθριες καλλιτεχνικές του δράσεις προσφέροντάς μας βραδιές γεμάτες ήχους.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Opening Party “One Man's Noise, Ell Sol & Crazy Fiends”
Το ΚΕΤ ξεκινάει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου τη νέα καλλιτεχνική σεζόν και γιορτάζει τον πρώτο χρόνο πετυχημένης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα με ένα opening party με είσοδο ελέυθερη για το κοινό! Συναυλία των Δημήτρη Αθανασόπουλου με το πρότζεκτ One Man's Noise (Αθήνα) και Ell Sol (Βαρκελώνη) με τραγούδια, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς. Μετά από ένα ακουστικό σετ, οι μουσικοί μάς καλούν να φτιάξουμε εμείς, με αυτοσχέδιες λούπες, τη μουσική της βραδιάς και το πάρτι απογειώνεται...
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Λίζη Καλλιγά
Έκθεση με τίτλο "Ελευσίνα 1994 - 2013 Σκοτεινά Νερά", της Λίζης Καλλιγά από 01 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος».
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Νίκος Ναυρίδης
Νίκος Ναυρίδης, ".....Try again. Fail agail. Fail better". Από από 01 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου 2013, στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ομαδική Έκθεση Καλλιτεχνών «Το σώμα ως Τόπος Παρουσίας και Απουσίας»
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών «Το σώμα ως Τόπος Παρουσίας και Απουσίας» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, από 3 έως 12 Σεπτεμβρίου.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Art21 - 100 Artists Σύγχρονες Εικαστικές Συναντήσεις στην Αθήνα
O αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art21 σε συνεργασία με το Hellenic American College και την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τη σειρά προβολών Art21 - 100 Artists αφιερωμένη στη διεθνή, σύγχρονη εικαστική σκηνή.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εγκαίνια έκθεσης "Homo Universalis Revisited"- ReMap4
Στο πλαίσιο του ReMap4, του διεθνούς προγράμματος σύγχρονης τέχνης, που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου παρουσιάζεται η έκθεση "Homo Universalis Revisited" από τις 8 εώς τις 30 Σεπτεμβρίου στην οδό Ιάσονος 47 στον 4ο όροφο.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Δημήτρης Λάμπρου "Story as a Dream"
Η ατομική έκθεση του Δημήτρη Λάμπρου κατά τη διάρκεια του Remap 4 είναι μια ανεξάρτητη επιμέλεια, την οποία επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Πέτρος Κοσμάς 8-30 Σεπτεμβρίου στον Κεραμεικό Λεωνίδου 15 (Ημιόροφος).Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολυεπίπεδη και χαοτική.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Heavy Northern Light Heino, Johnasson, Laurikainen & Pullinen 4 Φινλανδοί καλλιτέχνες
Η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην Chili Art Gallery είναι μία φιλόδοξη προσπάθεια μίας ομάδας καλλιτεχνών να διαμορφώσουν το συλλογικό εικαστικό πρόσωπο της Ευρώπης. Η αρχική σύνδεση με την ομάδα των 4 Φινλανδών καλλιτεχνών που παρουσιάζουν τη δουλειά τους εδώ στην Αθήνα , ως τέταρτο σταθμό της μετακινούμενης αυτής έκθεσης, ήταν η πρόσκληση που έκαναν σε Έλληνες καλλιτέχνες να εκθέσουν για τρεις εβδομάδες την δουλειά τους στην Kεντρική Bιβλιοθήκη της πόλης Hameenlinna απ' όπου και προέρχονται οι 4 χαράκτες.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εγκαίνια ατομικής έκθεσης του Απόστολου Κοτούλα
Η Myrό Gallery ανοίγει την εκθεσιακή περίοδο 2013 -'14 με την ατομική έκθεση του ζωγράφου Απόστολου Κοτούλα στην Κεντρική Αίθουσα του χώρου της, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20.00.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: 4η Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Σε ένα τεράστιο εργαστήριο με έργα σύγχρονης τέχνης, απ' όλο τον κόσμο, θα μετατραπεί η Θεσσαλονίκη,από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ως τις 31 Ιανουαρίου 2014, με γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it Νew ΙΙ».
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Ο Πλανήτης σε χρειάζεται! Ζήσε στο 2050»: H έκθεση συνεχίζεται στον "Ελληνικό Κόσμο" μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.
Mέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η έκθεση «Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται! Ζήσε στο 2050» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και έχει δεχτεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Κατερίνα Πάντου: Έκθεση ζωγραφικής "ΧΡΩΜΑΠΑΤΗ ΙΙΙ"
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις», στο άνοιγμα της νέας σεζόν, φιλοξενεί την 3η ατομική έκθεση ζωγραφικής της ταλαντούχου Κατερίνας Πάντου, από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013!
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εικαστική εγκατάσταση του Γιάννη Μανικάτη
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της εγκατάστασης του νεαρού εικαστικού δημιουργού Γιάννη Μανικάτη με τίτλο "Μια παρτίδα σκάκι" την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20.00.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Myrό Project Room: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Περδίκη
Η Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Σοφίας Περδίκη στον χώρο της Project Room, τα εγκαίνια της οποίας θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Η καλιτέχνις θα παρουσιάσει νέα σειρά έργων της. Η έκθεση θα καταλήξει στις 19 Οκτωβρίου 2013.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: "Το Μπαρόκ και ο Καραβάτζο" στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη
Σεμινάριο ανοιχτό για το κοινό, με θέμα "Το Μπαρόκ και ο Καραβάτζο", διοργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ρούντολφ Πράιμεσμπεργκερ, ομότιμο καθηγητή στο Freie Universitat του Βερολίνου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Εβδομάδα Δωρεάν Ανοιχτών Μαθημάτων @ Studio Seli Kanou
H δωρεάν ανοιχτή εβδομάδα μαθημάτων στο STUDIO SELI KANOU θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου!
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Δωρεάν μαθήματα Ρωσικής γλώσσας
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσφέρει μαθήματα ρωσικής γλώσσας!
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: New York Acting Studio - Πρόγραμμα 2013-14
To New York Acting Studio προσφέρει σε δύο (2) νικητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ: Ένα μηνιαίο πρόγραμμα υποκριτικής θεάτρου, διάρκειας 12 ωρών τον Νοέμβριο 2013. Η κλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει στην fan page του Artmagazine στο Facebook.
Eπικαιρότητα
^ Αρχή
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών
Διαγωνισμοί
Casting / Audition
Kερδίστε προσκλήσεις!
^ Αρχή