Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 12:55

Διεθνής βράβευση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Γράφτηκε από τον 

Το Σάββατο 9 Απριλίου, η Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebastián / Donostia της Ισπανίας, βράβευσε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδια «με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα».

Στο κείμενο της βράβευσης αναφέρεται: «Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το Μουσείο, το οποίο προβάλλει ως κεντρική ιδέα τη γένεση και εξέλιξη της Πόλεως (πόλις - κράτος), εξερευνώντας τη σημασία της Τεγέας και του εξέχοντος Αρχαιολογικού χώρου του ιερού της Αλέας Αθηνάς.

Το Μουσείο, στην καρδιά της αρχαίας Αρκαδίας, μυεί τον επισκέπτη στο επίκεντρο της μουσειολογικής του προσέγγισης, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής αισθητικής. Εισάγει με αυτόν τον τρόπο μια συνεκτική ερμηνευτική στρατηγική. Η δε αφήγηση χαρακτηρίζεται απο τη σαφήνεια της δομής της».

Tegea Museum 29

Το βραβείο παρέλαβαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδιας, Δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου Οικονομοπούλου και ο υπεύθυνος αρχαιολόγος του έργου της Επανέκθεσης, κ. Γρηγόρης Θ. Γρηγορακάκης.

Tegea Museum 16

Έκθεση εικόνων


Όμηρος Δ. Τσάπαλος

Είμαι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισα τους σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Επικοινωνίας και των Cultural Industries στο London School of Economics με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Επόμενο βήμα μου η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο ζήτημα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Ασχολούμαι συστηματικά είτε μέσω αρθρογραφίας, είτε μέσω επιστημονικών εργασιών με ζητήματα πολιτιστικής διπλωματίας και διαχείρισης πολιτιστικών πόρων. Κάτοχος Αριστείου Πολιτικών Επιστημών.