Η πρώτη online Ελληνική ηλεκτρονική δημοπρασία Τέχνης & Αντίκας @ Myrό Antiques House

Το Myrό Antiques House περνάει στην ψηφιακή εποχή εγκαινιάζοντας την πρώτη Ελληνική ηλεκτρονική δημοπρασία Αντίκας, Τέχνης και αντικειμένων, μέσω της πλατφόρμας www.myroauctions.gr που δημιούργησε σε συμφωνία με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του Οίκου.

Το Myrό Antiques House είναι ο πρώτος Ελληνικός οίκος Estate Sale δημοπρασιών που διαθέτει και ηλεκτρονική δημοπρασία, παράλληλα με την Inhouse "φυσική" δημοπρασία του. Σε συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα, ο Οίκος διατηρεί στις εγκαταστάσεις του τα αντικείμενα που δημοπρατεί τα οποία βρίσκονται στην δική του σφαίρα ευθύνης, παρέχοντας την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει φυσική πρόσβαση στα δημοπρατώμενα αντικείμενα. Στην πρώτη δημοπρασία του ο Οίκος διαθέτει αντικείμενα και έργα τέχνης που ανήκουν και σε δικές του συλλογές, προκειμένου να διαμορφώσει σημαντικές ευκαιρίες σε αξίες χαμηλότερες από το ένα εκατοστό της πραγματικής, για να επιβραβεύσει όσους σπεύσουν να εγγραφούν.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του Οίκου είναι εντελώς ανεξάρτητες από την Inhouse διμηνιαία τακτική δημοπρασία, ή δημοπρασίες που αναλαμβάνει σε συνεργασία με άλλους φορείς και ιδιώτες. Παρόλα αυτά, πλέον, η τακτική διμηνιαία Inhouse δημοπρασία του Οίκου θα προβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς και για την Inhouse δημοπρασία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Με αυτόν τον τρόπο στις δημοπρασίες του Οίκου μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε από οπουδήποτε στον κόσμο. Η εγγραφή γίνεται σε απλά βήματα και οι πληρωμές εκκαθαρίζονται με απόλυτη ασφάλεια μέσω πιστωτικών καρτών, ή μέσω της διεθνούς πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal. Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες έχουν διάρκεια δύο εβδομάδες μέχρι την κατάληξη τους. Οι περισσότερες είναι γενικές δημοπρασίες, με την έννοια ότι δεν επικεντρώνονται σε ένα είδος αντικείμενου αλλά συμπεριλαμβάνουν "βαριές" αντίκες, έπιπλα, διακοσμητικά, σύγχρονη και κλασσική τέχνη, χαρακτικά, βιβλία, κ.α., ενώ άλλες θα είναι θεματικές κατά είδος, περίοδο ή συλλογή.

DSC 2221

Αν κάποιος θα ήθελε να διαθέσει αντικείμενα μέσω κάποιας από τις δημοπρασίες μπορεί να στείλει φωτογραφίες τους για μια πρώτη εκτίμηση, ενώ άπτεται της διακριτικής ευχέρειας του δημοπράτη το να προτείνει κατά πόσον αυτά θα διατεθούν μέσω της ηλεκτρονικής ή της φυσικής δημοπρασίας, και αντικείμενο συμφωνίας με τον πωλητή.

DSC 2246

"Εγκαινιάζουμε σήμερα μία νέα δραστηριότητα η οποία βασίζεται σε εγκαθιδρυμένες δημοπρατικές πρακτικές των μεγαλύτερων Διεθνών Οίκων Δημοπρασιών. Μέσα από την πλατφόρμα www.myroauctions.gr φιλοδοξούμε όχι μόνο να επεκτείνουμε το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, αλλά επίσης να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της αγοράς της Αντίκας και της Τέχνης στην Ελλάδα, και να εξοικειώσουμε το κοινό με δημοπρατικές πρακτικές κυρίαρχες παγκοσμίως, που είναι ελάχιστα γνωστές και αξιοποιήσιμες στην Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Σταύρος Μυρωνίδης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Myrό Antiques House.

Σχετικά με το Myrό Antiques House

O Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη το 1996 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το 2009 μεταφέρθηκε σε εκτεταμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Ο Οίκος εφαρμόζει διεθνείς πρακτικές στις δημοπρασίες του τόσο στις φυσικές όσο και στις ηλεκτρονικές, και αποτελεί σημείο εκκίνησης μίας σειράς από πολιτιστικές δραστηριότητες, αποτελώντας έδρα και εφαλτήριο για το Myrό Group of Culture. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η πλατφόρμα προβολής & συνεργασίας για την σύγχρονη Γλυπτική σε Ελληνικό Μάρμαρο Greek Marble Initiative με τα διεθνή συμπόσια που οργανώνει, ο πολυχώρος σύγχρονης Τέχνης Myrό Gallery (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), Πινακοθήκη, ειδικές εκδόσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο στην διεύθυνση http://artsandauctions.gr.