Αχαρνής του Αριστοφάνη

Αχαρνής του Αριστοφάνη Αχαρνής του Αριστοφάνη

Η Φιλοθέατον παρουσιάζει την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη Αχαρνής την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ηρώδειο στις 21:00. Πρόκειται για την μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του καλοκαιριού, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τόλμησε μια τεράστια περιοδεία παρά το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν όμως συγκινητική, χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα χειροκρότησαν τους συντελεστές για το τόλμημά τους και μιλούσαν με ενθουσιασμό για την παράσταση που ύμνησαν κοινό και κριτικοί.
Οι Αχαρνής ήταν η παράσταση που για πρώτη φορά στα χρονικά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους και σε όλες η Επίδαυρος ήταν κατάμεστη.

Την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ηρώδειο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους Αχαρνής ουσιαστικά στον πραγματικό τους χώρο, λίγα μέτρα μακριά από την Αρχαία Αγορά, εκεί που ο Δικαιόπολις παίρνει τον λόγο και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία.

Η παράσταση «ΑΧΑΡΝΗΣ» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Λίγα λόγια για το έργο :
Ο Γιάννης Κακλέας, απρόβλεπτος πάντα, συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους.

“Οι Αχαρνής το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου αυτού σατιρικού ποιητή: Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν την συνείδηση των πολιτών και πάνω απ΄ όλα την αντίθεση του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.
Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.
Κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία και.... το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!!!”

Γιάννης Κακλέας
Σκηνοθέτης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

  • Σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας
  • Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
  • Κοστούμια: Εύα Νάθενα
  • Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
  • Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη
  • Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ
  • Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου
  • Γραφιστικός σχεδιασμός: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων :
Όλγα Παυλάτου
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ ΑΕ

Πληροφορίες
Αχαρνής
του Αριστοφάνη

ΗΡΩΔΕΙΟ
Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK : https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%82-2015-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1/383613918497732?ref=bookmarks

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Προπώληση εισιτηρίων :
Ηλεκτρονική προπώληση :
http://www.viva.gr/tickets/theater/kalokairini-periodeia/axarnis-aristofani/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΑΧΑΡΝΗΣ

Πέμπτη 27/8 Μαραθώνας Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου
Παρασκευή 28/8 Λαύριο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Σάββατο 29/8
Κυριακή 30/8 Πειραιάς Βεάκειο Θεατρο
Δευτέρα 31/8 Πετρούπολη Θέατρο Πέτρας
Τρίτη 1/9 Παπάγου Κηποθέατρο
Τετάρτη 2/9 Παπάγου Κηποθέατρο
Πέμπτη 3/9 Ηλιούπολη Αμφιθέατρο Άλσους Δ. Κιντής
Παρασκευή 4/9 Ηλιούπολη Αμφιθέατρο Άλσους Δ. Κιντής
Σάββατο 5/9 Ελευσίνα φεστιβάλ Αισχύλεια
Κυριακή 6/9 Ηρώδειο
Δευτέρα 7/9 Ηρώδειο
Τρίτη 8/9
Τετάρτη 9/9 Νέα Σμύρνη Άλσος Νέας Σμύρνης
Πέμπτη 10/9 Νέα Σμύρνη Άλσος Νέας Σμύρνης
Παρασκευή 11/9 Βριλήσσια Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη"
Σάββατο 12/9 Αιγάλεω Δημοτικό Θέατρο "Αλέξης Μινωτής"
Κυριακή 13/9 Νίκαια Κατράκειο
Δευτέρα 14/9 Γαλάτσι Άλσος Γαλατσίου
Τρίτη 15/9
Τετάρτη 16/9
Πέμπτη 17/9 Βύρωνας Θέατρο Βράχων
Παρασκευή 18/9 Βυρώνας Θέατρο Βράχων
Σάββατο 19/9
Κυριακή 20/9

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης

1 σχόλιο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια