«Η τρυφερή σου μολότωφ» του Γκουστάβο Οτ

Αφίσα, «Η τρυφερή σου μολότωφ» Αφίσα, «Η τρυφερή σου μολότωφ»

Η παράσταση «Η τρυφερή σου μολότωφ» του Γκουστάβο Οτ, θα δοθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 9.00μμ στο θεατρικό εργαστήρι Πρέβεζας (Κάστρο Αγίου Ανδρέα).

Πρεμιέρα για το Politheatro το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.15μμ στο θέατρο Πολυθέαμα με το βραβευμένο έργο του συγγραφέα Γκουστάβο Οτ 'Η τρυφερή σου μολότωφ'.

Τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 6 , το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
Και το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9.15μμ στον Αρλεκίνο (Κουγγίου – Κιάφας 22) στην Ηγουμενίτσα.

Το βραβευμένο με το διεθνές βραβείο Ricardo Lopez Aranda (Ισπανια, 2003) επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα σαιζόν στο κοινό των Ιωαννίνων ο θίασος του Politheatro.
Πρόκειται για μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στα όρια κωμωδίας και δράματος.
Ένα θεατρικό έργο που μιλά για τη σύγχρονη πραγματικότητα, την αποξένωση, την αγωνία για επιτυχία και καταξίωση, τον έρποντα φασισμό, την υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις, την τυραννία του χρήματος, το φάντασμα της βίας, την άγνοια, το φόβο και την έλλειψη ταυτότητας.

"Η Τρυφερή σου μολότωφ' του Γκουστάβο Οτ είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον θεατρικό έργο που έχει ανεβάσει η θεατρική εταιρία τα τελευταία χρόνια"

Ηπειρωτικός Αγών

Η Παράσταση της Χρονιάς!
"Η τρυφερή σου μολότωφ" με πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Γκόγκο και την Όλγα Παππά!
Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αλήθειας και ψεύδους!

Νέοι Αγώνες

Ο Γκουστάβο Οτ με όπλο του την ειρωνία και το χιούμορ μιλά για όλα, μέσα από ένα έργο το οποίο τον ώθησε σε μια νέα εποχή δραματουργικής γραφής.

Στην εποχή της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης, φαίνεται ότι πραγματοποιείται ένα από τα όνειρα των παλιών ολοκληρωτικών καθεστώτων : η πλήρης εξάλειψη των διαφορών μεταξύτων ανθρώπων και η μετατροπή τους σε τυφλή αγέλη. Το ζευγάρι του Gustavo Ott ζει σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής αλλά θα μπορούσε εξίσου να ζει στο Παρίσι, στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη. Ο Ντανιέλ, επιτυχημένος δικηγόρος και η Βικτόρια παρουσιάστρια ειδήσεων στην τηλεόραση, έχουν τόσο πολύ εθιστεί στο ψέμα που και οι ίδιοι πια δεν το ξεχωρίζουν από την αλήθεια.

Τι ακριβώς είναι 'Η τρυφερή σου μολότωφ';
Είναι ένα 'κοκτέιλ' θεμάτων με συνεχείς ανατροπές που πρόκειται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή!
Πόσο αντέχεις να μάθεις αυτό που σου κρύβει ο άλλος , αλλά και κατά πόσο μπορείς να ξεχωρίσεις το ίδιο το ψέμα απ'την αλήθεια, όταν το παρελθόν σου χτυπά ξαφνικά την πόρτα κάνοντας το παρόν σου να καταρρέει ;

Ένα επιτυχημένο ζευγάρι, ένα καταχωνιασμένο παρελθόν, ένα κλωνισμένο παρόν και ένα επίπλαστο μέλλον.
Έτσι είναι 'Η τρυφερή σου μολότωφ'. Ένα παιχνίδι κατόπτρων όπου ο θεατής βλέπει σιγά σιγά να εμφανίζεται στη σκηνή και το δικό του πρόσωπο.
Αυτό είναι το μήνυμα!

Λίγα λόγια για τον Γκουστάβο Οτ

Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα (Καράκας, 1963). Άρχισε να γράφει για το θέατρο από τα φοιτητικά του χρόνια και σπούδασε τη θεατρική γραφή στο Λονδίνο με δασκάλους όπως ο Χάρολντ Πίντερ. Έχει γράψει συνολικά 33 θεατρικά έργα ενώ παραστάσεις των έργων του ανεβαίνουν με επιτυχία σε πολλές χώρες της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας. Το 1992 ίδρυσε στο Καράκας το θέατρο San Martin του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης μέχρι σήμερα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του θεάτρου του Οτ είναι η έκπληξη που επιφυλάσσει το τέλος. «Οι τελευταίες σελίδες δεν είναι οι τελευταίες στιγμές, αντιθέτως είναι όλες οι στιγμές μαζί. Η ένταση στις τελευταίες σελίδες μιας αγάπης, μιας πρόκλησης, μιας φιλίας. Αλλά ταυτόχρονα και οι τελευταίες σελίδες της αξιοπρέπειας ή της βίας, οι τελευταίες σελίδες της τυχαιότητας.»
Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα εξής βραβεία: Διεθνές Βραβείο Δραματουργίας Tirso de Molina (Ισπανία, 1998) Διεθνές Βραβείο Ricardo López Aranda (Ισπανία, 2003) Β΄Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σύγχρονης Δημιουργίας και Ανανεωτικής Δραματουργίας του ΙNΑΕΜ στο Καράκας το 2006Β΄ Βραβείο Δραματουργίας του Torreperogil (Ισπανία, 2007) Το 2002-2003 επελέγη ως συμμετέχων στο πρόγραμμα "New Works Now!" του Public Theater της Νέας Υόρκηςκαθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Δραματουργίας La Mousson d' été στη Γαλλία και La Mousson à Paris στην Κομεντί Φρανσαίζ.

  • Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
  • Μετάφραση: Σταμάτης Πολενάκης
  • Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου
  • Σχεδιασμός & Εκτέλεση Φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
  • Φωτογραφίες : Χρήστος Γκλίβας
  • Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Στεφανίδη
  • Γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Στα ηχογραφημένα κομμάτια ακούγονται οι φωνές των: Abdo Khasan, Σεμέλη Παπαοικονόμου, Δημήτρης Κάλλος, Βαιος Πανουργιάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Όλγα Παππά
Θοδωρής Γκόγκος

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
­- Συνέντευξη του σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόγκου στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κάπο για το ένθετο Πολιτιστικές διαδρομές Ηπείρου που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Νέοι Αγώνες
http://www.neoiagones.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5516:politheatro-q---q&catid=25:2013-01-06-15-46-54&Itemid=70
­- Κριτική του δημοσιογράφου Γιώργου Τσαντίκου στην εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών
http://www.agon.gr/news/120/ARTICLE/28046/2014-11-27.html

Πληροφορίες
«Η τρυφερή σου μολότωφ»
του Γκουστάβο Οτ

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, και Κυριακή στις 9,15΄μμ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους με επίδειξη της κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.politheatro.blogspot.com

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων

Όλγα Παππά, Θοδωρής Γκόγκος