«Οι Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο

«Οι Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο «Οι Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο

Το Θέατρο Εξ Αρχής θα παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, από το Σάββατο 25 Οκτώβριου 2014 και για 20 μόνο παραστάσεις το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ (LES CHAISES) σε σκηνοθεσία Ντίνου Σπυρόπουλου.

Το θέμα, όπως έγραψε ο ίδιος ο Ιονέσκο, είναι το...τίποτα. Και οι καρέκλες -το κενό, το τίποτα- δίνουν τη χαριστική βολή στο γέρικο ζευγάρι, που έζησε μέσα στο κενό και δεν υπήρξε παρά τίποτα. Ο Μάριος Πλωρίτης θα γράψει ότι το θέατρο του Ιονέσκο δεν οδηγεί, διαπιστώνει. Διαπιστώνει την ηθική χρεωκοπία μιας κοινωνίας, την αγωνία ενός κόσμου που έφτασε στο αδιέξοδο και δεν μπορεί πια ούτε με τον εαυτό του να συνεννοηθεί. Κατά βάθος γυρίζει σε ένα θέμα πανάρχαιο: τη μοναξιά.

Υπόθεση: Ένας ηλικιωμένος θυρωρός, ενός ακατοίκητου πύργου σε ένα ερημικό νησί, θέλει να μεταδώσει ένα βαρυσήμαντο μήνυμα στην ανθρωπότητα. Θέλει να μεταδώσει μαζί με την επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του τις εμπειρίες και τις γνώσεις που του άφησε η μακρόχρονη ζωή του. Καθώς εκείνος δεν είναι σπουδαίος ομιλητής, έχει καλέσει έναν επαγγελματία. Οι καλεσμένοι έρχονται, η σκηνή γεμίζει με καρέκλες. Άδειες καρέκλες καθώς οι καλεσμένοι είναι αόρατοι για τους θεατές. Οι μόνοι ορατοί πάνω στη σκηνή είναι το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Το τέλος του έργου είναι αναπάντεχο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
  • Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Ντίνος Σπυρόπουλος
  • Σκηνικό – Κοστούμια: Κοσμάς Πανωρίδης
  • Χορογραφίες – κίνηση : Δέσποινα Χουζούρη
  • Βοηθός Σκηνοθέτης: Βίβιαν Σπυροπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Τσακάλου – Κώστας Ζέκος

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
«ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ»
του Ευγένιου Ιονέσκο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ
Μειωμένο: 5 ευρώ (ανεργίας, ΑΜΕΑ)

Θέατρο Εξ Αρχής
www.exarhis.gr
Εμμανουήλ Μπενάκη & Δερβενίων 46 – Εξάρχεια
τηλ. 210-3822661