Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα - Σπίτι της Κύπρου και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, διοργανώνει από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου 2014 την «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα».

 

Η φετινή είναι η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του θεσμού της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», η οποία έχει ως στόχο την παρουσίαση και προώθηση της κυπριακής θεατρικής γραφής στην Ελλάδα. Η διοργάνωση περιλαμβάνει και φέτος ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση παραστάσεων κυπριακών θεατρικών έργων από θεατρικά σχήματα της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» θα παρουσιαστούν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Θέατρο, τρεις παραγωγές κυπριακών θεατρικών έργων.

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, η θεατρική ομάδα ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ θα παρουσιάσει το έργο Εν κινήσει του νεαρού συγγραφέα Γιώργου Κλεάνθους, σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου, σκηνικά Λάκη Γενεθλή, μουσική Δημήτρη Σπύρου, σχεδιασμό φωτισμού Δήμου Κλεάνθους, με τους ηθοποιούς Ανδρέα Βασιλείου, Γιώργο Κυριάκου και Δημήτρη Σπύρου.
Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, με την παράσταση του έργου του Κώστα Μαννούρη, Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!, παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, σκηνικά-κοστούμια του Γιώργου Χιώτη, σχεδιασμό φωτισμών του Σταύρου Τάρταρη, video art του Παναγιώτη Μηνά, με την Αννίτα Σαντοριναίου να ερμηνεύει επί σκηνής το ρόλο της Φιλομήλας.

Πληροφορίες για την Προπώληση εισιτηρίων:

● Ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), τηλ. 210 3418579, Δευ. - Παρ. 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

● Με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης www.mcf.gr

● Εκδοτήρια της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου),

Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 - 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 - 20:00, Σαβ. 10:00 - 14:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό │ 5€ μειωμένο


Το μειωμένο εισιτήριο περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: Μαθητές/ Σπουδαστές/ Φοιτητές (+ Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Εξωτερικού)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΤΟΕ & ΟΙΕΛΕ/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 ετών.

Έναρξη παραστάσεων στις 9:00μ.μ.
Πληροφορίες τηλ.: 210 3734934, Σπίτι της Κύπρου