«Ο Γλάρος..» του Α. Τσέχωφ

Ο πολυχώρος «Βυρσοδεψείο» στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών του δραστηριοτήτων υποδέχεται στις 22 Νοέμβρη 2012 για κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και μέχρι τις 23 Δεκέμβρη, ώρα έναρξης 20.00, την «ομάδα 7»  με την παράσταση «Ο Γλάρος..» του Α. Τσέχωφ, σε ιδέα και σκηνοθεσία του Β. Παπαδάκη.

 Mία ταινία σε εξέλιξη από την ομάδα 7

«Ο Γλάρος..»

Ένα πλατό γυρισμάτων. Ένας ιδανικός σκηνικός χώρος για το ανέβασμα του «Γλάρου». Ο χώρος των ηθοποιών, της τέχνης, του έρωτα, του ονείρου και των ψευδαισθήσεων. Ο Τσέχωφ μιλάει για την επανάσταση και τον συμβιβασμό, τις φοβίες και την ανάγκη φυγής από την πραγματικότητα. Κάτι καταρρέει και κάτι άλλο αναδύεται. Ένας κόσμος σε μεταβατικό στάδιο. Εμείς ίσως, που προσπαθούμε να κρατήσουμε ενα «γλάρο» ζωντανό τη στιγμή που κάποιος Τρέπλιεφ τον πυροβόλησε.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή,Μαρία Παπαδοπούλου.
Κιν/κή Σκηνοθεσία: ΒαγγέληςΠαπαδάκης,Ελένη Κορακάκη Σκηνικά-Κουστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Βοηθός Σκηνογράφου: Νίκη Ψυχογιού και Νεφέλη Στείρου
Σχεδιασμός Φωτισμού-Φωτογραφία: Γιώργος Ζαφειριού
Εικονοληψία: Αντώνης Παύλου και Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Παίζουν: Γιώργος Ανδράκης, Ελεάννα Αποστολάκη, Νίκος Γεωργίου, Σοφία Λιάκου, Βίκυ Μαστρογιάννη, Ιωάννα Μιχαλά, Λένα Μπαμπασάκη, Μιχάλης Παναγόπουλος, Μάνος Παπαδάς, Μαρία Παπαδοπούλου, Γεράσιμος Παύλου, Δημήτρης Πρωτογεράκης, Γιάννης Τζέμης.
Μουσική : Θάνος Κοσμίδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Τζένη Μαυρικάκη

Πολυχώρος Τέχνης «Βυρσοδεψείο»
Ορφέως 174, Βοτανικός
τηλ. 210 3453203
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Για κράτηση θέσεων 6944-512872 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ομάδα 7

Η ομάδα 7 δημιουργήθηκε από τους ηθοποιούς Βίκυ Μαστρογιάννη και Βαγγέλη Παπαδάκη . Πήρε το όνομά της από τον αριθμό των θανάσιμων αμαρτημάτων, τα οποία και αποτελεσαν το θέμα της πρωτης της παράστασης, που παρουσίασε το 2003 στην Πειραματική σκηνή
του Εθνικού Θεάτρου.
Από το 2006 λειτουργεί ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Στην πορεία, η ομάδα διευρύνθηκε με την συμμετοχή των ηθοποιών Αλκιβιάδη Ζούπα,Μιχάλη Γεωργίου, Τζωρτζίνα Κακκουδάκη, Ελεάνα Αποστολάκη, Νίκο Γεωργίου, Ξένια καλατζή και Σοφία Λιάκου ενώ κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί και με αρκετούς άλλους ηθοποιούς.

Η ομάδα 7 δεν διαθέτει μόνιμη θεατρική στέγη και δεν έχει επιχορηγηθεί ποτέ. Με βασικό άξονα την έρευνα, η ομάδα πειραματίζεται με μορφές θεατρικής έκφρασης,μέσα από την χρήση κλασσικών μεθόδων και τεχνικών,( υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεατρου, θεάτρου της επινόησης, θεάτρου δρόμου κλπ )

Η λειτουργεια των κειμενων μεσα στις παραστασεις μας, αποτελει αντικειμενο ερευνας, εξισου σημαντικο, με την εννοια τηςσυγχρονης δραματουργειας ,κυριωςστο επιπεδο της αναζητησης, του τι μπορει να αποτελεσει κειμενο παραστασης, ( ενα αρθρο, μια προσωπικη ιστορια, αποσπασματα θεατρικων ή λογοτεχνικων εργων,κλπ) , και πως αυτη η συνθεση μπορει να απαντησει στην μονιμη αναγκη του κοινου να ακουσει και να δει, μια .... ιστορια.

Βασικη μας αξια και επιθυμια,ειναι ο συλλογικος χαραχτηρας στηδημιουργικη διαδικασια διαφορετκων ως και αντιθετων, αισθητικων, μέσα από την προσωπική έκφραση του καθε συντελεστη ,νεου ή παλαιοτερου συνεργατη.
Η συμπραξη επισης συντελεστων ή ολοκληρων ομαδων που θα μπορουσαν να λειτουργησουν 'αυτοτελως' σε τομεις μιας παραγωγης μας, πχ.Φωτα, σκηνικα, μουσικη κλπ, καταθετοντας την δικη τους αισθητικη, με κοινο στοχο το 'παντρεμα μας' σε μια εννοιαια παρασταση, ειναι ένα επιπλέον ζητούμενο της πορειας μας.
Τέλος, σημαντικό στοιχείο στηνέρευνα μας, είναι ο ρόλος του θεάτρου – και ο δικός μας κατα συνέπεια- στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, και η αλληλεπίδρασή τους, όπως και το είδος της σχέσης και παρουσίας που μπορούμε να έχουμε στην διεθνή σκηνή.

Η ομάδα πιστεύει βαθειά οτι κατι καινούργιο και συναρπαστικό θα γεννηθεί στους καιρούς που ζούμε, Ελπίζουμε να είμαστε μέρος του.

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Οι Κλήρωσεις θα γίνονται:
Για Τετάρτη: Κάθε Δευτέρα μεσημέρι
Για Πέμπτη: Κάθε Τρίτη μεσημέρι
Για Παρασκευή: Κάθε Τετάρτη μεσημέρι
Για Σάββατο: Κάθε Πέμπτη μεσημέρι
Για Κυριακη: Κάθε Παρασκευή μεσημέρι

 

Η παράσταση πήρε παράταση για άλλη μία βδομάδα για τις 26,27,28,29 και 30/12.

Οι κληρώσεις θα γίνουν όπως οι παραπάνω!

196 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • ID:4419 vana Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 10:42 δημοσιεύθηκε από vana

    καλημερα θα ηθελα πολυ να δω την παρασταση αυτη! :-))

  • ID:2856 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 17:48 δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

    Πολύ καλό !

  • ID:2836 ΔΗΜΗΤΡΑ Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 19:44 δημοσιεύθηκε από ΔΗΜΗΤΡΑ

    μία πρόσκληση για 29 ή 30 θα ήθελα πολύ

  • ID:2784 elena Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 11:11 δημοσιεύθηκε από elena

    Θα ήθελα πολύ να το δω..

  • ID:2783 elena Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 11:11 δημοσιεύθηκε από elena

    Θα ήθελα πολύ να το δω..