2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Κύκλος Ποιητών προσκαλεί όλους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. Τo 2012 ιδρύθηκε στην Ελλάδα ο Κύκλος Ποιητών, η πρώτη λέσχη ποιητών στην Ελλάδα, ένας από τους στόχους του οποίου είναι η διαρκής και δημόσια επικοινωνία της ποίησης με το κοινό. Δεύτερος μεγάλος στόχος του η οργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

Φέτος πραγματοποιείται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, με συμμετοχή της Dream Τeam της παγκόσμιας ποίησης, 50 ποιητές από 21 χώρες από όλες της ηπείρους, μεταξύ των οποίων οι: Νάνος Βαλαωρίτης, Τίτος Πατρίκιος, Κική Δημουλά, Ευγένιος Αρανίτσης, Γιάννης Δάλλας, Δήμητρα Χριστοδούλου, Κώστας Στεργιόπουλος κι από ξένους οι: Άδωνις, Κάρολυν Φορσέ, Ρικάρντο Αρέγκι, Γκέρχαρντ Φάλκνερ και Φερνάντο Ρεντόν.

Kατά την εβδομάδα αυτή, μέσω δεκαπέντε εκδηλώσεων (αναγνώσεις, ημερίδα, μουσική, εικαστικά κ.α.) η Ποίηση θα πάει παντού: σε Πολιτιστικά Κέντρα Δήμων του Λεκανοπεδίου, σε καφέ, σε γκαλερί, σε πλατείες, και σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η ποίηση θα συναντήσει τον απλό άνθρωπο στην καθημερινότητά του για να του πει ότι είναι εκεί, στους δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς, σηματοδοτώντας την αντίληψη ότι υπάρχει «για να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι».

Πληροφορίες εκδήλωσης
  • Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών / Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα , +30 2107282333
  • Έναρξη Φεστιβάλ - Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30 / Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, ενώ η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 18:00.
  • Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: +30210 3623792 ή ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Είσοδος ελεύθερη