Φεστιβάλ Αισχύλειων 2015

Αιμιλία Μπουρίτη Αιμιλία Μπουρίτη

Η Ελευσίνα, ένας τόπος που τον χαρακτηρίζει μία σημαντική αρχαία ιστορία, ταυτόχρονα σηματοδοτεί και τη βιομηχανική πορεία της χώρας τον τελευταίο αιώνα. Το εικαστικό έργο “Έλευση | χώρος χρόνος ενέργεια” ερευνά τη σχέση του σώματος με το βιομηχανικό τοπίο της Ελευσίνας.

Το σώμα τοποθετείται ως παλλόμενο πεδίο στους βιομηχανικούς χώρους, (Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ελευσίνας, Παλαιά Λατομεία Ελευσίνας, Παλαιό Καρνάγιο, Ελληνικά Πετρέλαια Α. Ε. βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ελευσίνας - πρώην Πετρόλα).

Με μέτρο το ανθρώπινο σώμα, τη μνήμη και το βίωμα, καταγράφει την αρχιτεκτονική, τη δυναμική και την ιστορία τους.
Το σώμα κινείται μέσα στους χώρους δημιουργώντας ένα καινούργιο περιβάλλον, στο οποίο ο άνθρωπος συναντά το βιομηχανικό χώρο, συνυπάρχουν και αναδημιουργούν ένα καινούργιο πεδίο πραγματικότητας.
Το εικαστικό έργο χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης, την κίνηση του σώματος, την site specific art, την performance, την εγκατάσταση, την κινούμενη εικόνα και τη φωτογραφία.

  • Ιδέα, εικαστικό έργο και performance: Αιμιλία Μπουρίτη
  • Κατασκευή κουστουμιού: Ντομινίκ Ντελκός
  • Μεταλλική κατασκευή: Δημήτρης Μπουρίτσας
  • Βίντεο (κάμερα, μοντάζ): Πάνος Βιττωράκης
  • Φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη, Μαρία Αθανασοπούλου και Δήμητρα Τσάμη

Πληροφορίες
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ 2015
Αιμιλία Μπουρίτη

Έλευση | Χώρος Χρόνος Ενέργεια
Το σώμα στο βιομηχανικό τοπίο της Ελευσίνας
6 - 18 /09 /2015

Εγκαίνια εικαστικού έργου & performance
Κυριακή 6/9, ώρα 20.30

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης 19.00 – 23.00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αιμιλία Μπουρίτη είναι χορογράφος και εικαστική καλλιτέχνης. Σπούδασε “Performance και visual art ”με μεταπτυχιακές σπουδές στην “Performance” στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Brighton.
Το έργο της συνδυάζει την performance και την εικαστική εγκατάσταση, καθώς δρα σε τοπικά προσδιορισμένους χώρους (site specific performance). Διδάσκει περιοδικά στο Πανεπιστήμιο Fontys της Ολλανδίας, από το 2009 διδάσκει στο Τμήμα «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διεξάγει σεμινάρια με αντικείμενο την Performance στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Το έργο της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: ELIA Vienna, Διεθνές Φεστιβάλ Βαρσοβίας, Grand Parade Brighton, Πάτρα 2006 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Special event στη διεθνή εικαστική έκθεση «A Thousand Doors» Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, TEBEX, Placebo cooperation wien Athen Cheap Art, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Φεστιβάλ Αισχυλείων, Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων κ.ά.
Συμμετείχε επίσημα στο Ιαπωνικό Πρόγραμμα “2005 EU-Japan Year of People-to-People Exchanges”.

Έκθεση εικόνων

Παλαιό ΚαρνάγιοΑ.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ελευσίνας