Σαμοθράκη: 1η Γιορτή των Νερών

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εφήβων (30 παιδιά και 20 έφηβοι) πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή των νερών στη Σαμοθράκη από τις 7-28 Αυγούστου 2015.


Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εργαστήρια θεάτρου και δημιουργικής γραφής, παιχνίδια γνωριμίας- επικοινωνίας, ασκήσεις σωματικής έκφρασης, αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες έγραψαν κείμενα και ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από τα λογοτεχνικά έργα. “Ελιά στο πέλαγος» της Φ. Φραγκούλη “Κβάζαρ” της Ε. Λαμπρέλλη “Η σιωπή του νερού” Ζ. Σαραμάγκου. Το πρόγραμμα έκλεισε με ανοιχτή θεατρική δράση στην Πηγή της Καμάρας στη Χώρα Σαμοθράκης.

 

Την 1η Γιορτή των Νερών επιμελήθηκε και υλοποίησε η συμπατριώτισσα μας Εκπαιδευτικός Θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια, η οποία σε συνέχεια και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια, πρόσφερε για άλλη μια φορά με χαρά και ανιδιοτέλεια την γνώση και την εμπειρία της στα παιδιά του νησιού. Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός της δράσης ανήκει στην Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού κα Ε.Βάβουρα.

Ο Δήμος Σαμοθράκης φιλοδοξεί να θεσμοθετήσει την Γιορτή των Νερών εμπλουτίζοντας την και με άλλες δράσεις στοχεύοντας στην ανάδειξη του νερού ως ένα από τα ισχυρά στοιχεία ταυτότητας του νησιού μας.