Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το Κέντρο Δημιουργικού ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και Ηλείας, διοργανώνουν Μαθητικό φεστιβάλ ταινιών - ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που θα διεξαχθεί σε πόλεις των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ηλείας.

Είναι μία πρώτη απόπειρα και προπομπός για την διοργάνωση ενός διαγωνιστικού φεστιβάλ μαθητικών ταινιών της ευρύτερης περιοχής Πελοποννήσου που θα ξεκινήσει επίσημα από την επόμενη σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθητικές ταινίες μαθητών της πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Μεσσηνία, Ηλεία, Αργολίδα και Λακωνία. Επίσης θα προβληθούν και συγκεκριμένες μαθητικές ταινίες που βραβεύτηκαν φέτος στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Λάρισας ενώ στα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ Ηλιόσποροι του Αντώνη Τολάκη παρουσία του σκηνοθέτη που θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές.
Στην Ηλεία σε ειδική ζώνη προβάλλεται το σύνολο της μαθητικής παραγωγής από όλα τα σχολεία της περιοχής και οι προβολές θα συνεχιστούν και με τη νέα σχολική περίοδο σε απομακρυσμένα από αστικά κέντρα σχολεία.

Στην διοργάνωση συνεργάζεται και η ΚΕΑΔΥΜ που ανέλαβε το πρόγραμμα του Δήμου Μεσσήνης.

Για φέτος οι προβολές θα γίνουν στις παρακάτω πόλεις:

Καλαμάτα Αμφιθέατρο Κουμουνδούρος 2 Ιουνίου
Πύλος ( Ινστιτούτο Νέστορος) 2 Ιουνίου
Μεθώνη Πολιτιστικό Κέντρο 3 Ιουνίου
Χώρα Κινηματογράφος ΡΕΞ 4 Ιουνίου
Αριστομένης Δημοτικό Σχολείο 3 Ιουνίου
Μεσσήνη 1ο Δημοτικό 3 Ιουνίου, 2ο & 3ο Δημοτικό 4 Ιουνίου
Βαλύρα 4 Ιουνίου
Νομός Ηλείας
Αμαλιάδα , Cine Cinema 2 Ιουνίου
Αρχαία Ολυμπία , 4 Ιουνίου
Νομός Λακωνίας
Σπάρτη Πνευματικό Κέντρο , 3 Ιουνίου
Καστόρι 4 Ιουνίου
Ξηροκάμπι 5 Ιουνίου

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε Μεσσηνία και Λακωνία δύο δίωρα 9-11, 11-13.
Το πρόγραμμα στην Ηλεία χωρίζεται σε τρία μονόωρα 9-10, 10.30-11.30 και 12.50-13.00.

Οι ταινίες επιλέχτηκαν βάσει της θεματικής τους προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε δάσκαλους και μαθητές να αναπτύξουν τις σκέψεις τους πάνω σε καθημερινά προβλήματα και καταστάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Street Art Festival 1ο Avaton International Comedy Festival »