Reβetien Live@Ειλισσός

Αφίσα, Reβetien Live@Ειλισσός Αφίσα, Reβetien Live@Ειλισσός

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μανώλη Χιώτη από την αγαπημένη μουσική παρέα των Rebetien στον Ειλισσό το Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014 στις 9:30μμ.

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει τον «Πασατέμπο» και ποιος δεν έχει χορέψει στον τσαχπίνικο ρυθμό του «Περασμένες μου αγάπες»... Ο Μανώλης Χιώτης συνθέτης, δεξιοτέχνης των εγχόρδων, καινοτόμος άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά για το ελληνικό τραγούδι. Τα τραγούδια του, από τα πρώτα της καριέρας του έως τα τελευταία αγαπήθηκαν από τους συγχρόνους του αλλά και από τις επόμενες γενιές μέσα από τους δίσκους του γραμμοφώνου, από τις ελληνικές ταινίες και τις άπειρες επανεκτελέσεις έως και σήμερα! Είναι τα τραγούδια που μας μεταφέρουν την κομψότητα την ευγένεια και την αυθεντικότητα μιας μακρινής εποχής και αποτελούν διαχρονικές αξίες για τον σύγχρονο ακροατή. Ένα μαγικό ταξίδι που μας μεταφέρει στις γειτονιές της παλιάς Αθήνας και του Πειραιά, στα μεράκια, στα παθήματα, στις ευαισθησίες των καθημερινών ανθρώπων τις εποχής. Ένα αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη που δίδαξε και θα διδάσκει τους μουσικούς που προσεγγίζουν το ελληνικό και όχι μόνο ρεπερτόριο μέσα από την τεχνική δεινότητα και την αισθητική του στην μουσική έκφραση! Οι Ρεμπετιέν επιλέγουν να σας παρουσιάσουν μερικά από τα πρώτα τραγούδια του σε μια μουσική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Λίγα λόγια για τους Rebetien

Το μουσικό συγκρότημα Rebetien αποτελεί μια παρέα νέων μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και δικές τους συνθέσεις.

Η διάθεση για πειραματισμό στη σύνθεση και στην ενορχήστρωση σημαδεύει μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση των ήδη γνωστών ακουσμάτων. Το μεγάλο φάσμα του ρεπερτορίου και η εκφραστική δεινότητα των μουσικών είναι ικανά να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ατμοσφαιρικό και νοσταλγικό έως άκρως δυναμικό και διασκεδαστικό.
Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους της Αθήνας και της ελληνικής επαρχίας.

  • Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι
  • Αυγερινή Γάτση: ακορντεόν, τραγούδι
  • Γιάννης Ζαρίας: βιολί
  • Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, τραγούδι
  • Κώστας Τσαρούχης: κοντραμπάσο

Περισσότερες πληροφορίες
http://www.rebetien-music.com/
https://www.facebook.com/rebetienband

«στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια»

Πληροφορίες
Reβetien
Live@Ειλισσός
Αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη

Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014 στις 9:30μμ
κάθε Σάββατο στον Μικροχώρο Τέχνης «Ειλισσός»
ένα live για όσους αγαπούν και ... ακούν τη μουσική !

Είσοδος 10 ευρώ Μειωμένο 7 ευρώ Προσφέρεται κρασί
Κρατήσεις 210 9214248 - 6944 301678 -
www.eilissos.gr
www.facebook.com/eilissos
www.youtube.com/eilissos

Μικροχώρος Τέχνης «Ειλισσός»
Αγλαονίκης 3 κ Βουλιαγμένης 40, Αθήνα
(Μετρό Ακρόπολη η Συγγρού-Φίξ)