«Τραγούδια γυμνά»

Δόμνα Κουντούρη Δόμνα Κουντούρη

Η Δόμνα Κουντούρη συναντά για πρώτη φορά τη σολίστ κλασικής κιθάρας Ρενάτα Χρυσού στη σκηνή του πολυχώρου πολιτισμού «διέλευσις», παρουσιάζοντας «Τραγούδια γυμνά», την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στις 22:00, που συστήνονται από την αρχή έτσι όπως γεννήθηκαν ...

Σ' ένα σαλόνι, με μια κιθάρα και μια φωνή. Ανάμεσα σε ήδη "μεγαλωμένα" τραγούδια και κάποια άλλα που μεγαλώσαμε μαζί τους.

 

Συντελεστές:

  • Δόμνα Κουντούρη: τραγούδι
  • Ρενάτα Χρυσού: κιθάρα

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΔΟΜΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
«Τραγούδια γυμνά»

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, ώρα 22:00
Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 7€

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr
Κρατήσεις θέσεων
Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά στο 210 8613739.
*Ο χώρος κλιματίζεται
**Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Βιογραφικά μουσικών

Δόμνα Κουντούρη

Γεννήθηκε το 1979 στη Νέα Κούταλη, Λήμνου
Από μικρή ηλικία έδειξε αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι, συμμετέχοντας σε σχολικές και δημοτικές χορωδίες, ενώ είναι αυτοδίδακτη μουσικός και παίζει κιθάρα και πιάνο.
1996-99 Σπούδασε ηχοληψία και παραγωγή στη δισκογραφία στο κέντρο εντατικών σεμιναρίων ήχου Μ.Ι.Α του Άκη Γκολφίδη.
1996-99 Εργάστηκε ως βοηθός ηχολήπτη. Παράλληλα, δούλευε σε διάφορες μουσικές σκηνές και ρεμπέτικα σχήματα, ενώ έκανε φωνητικά σε μουσικές παραγωγές και διαφημιστικές καμπάνιες.
1998 Γνωρίζει το Θοδωρή Κατεμίδη, μέλος του συγκροτήματος OBERON#, και μαζί με το Γιώργη Σακελλαρίου, ετοιμάζουν μια δισκογραφική δουλειά, η οποία κυκλοφορεί από τη Virgin το 2000 με τίτλο "01".
1999 Εμφανίζεται στο Σταυρό του Νότου. Εκείνη την εποχή της προτείνεται από το Γιώργο Χατζηνάσιο να συμμετάσχει στο soundtrack της ταινίας "Πάμπτωχοι Α.Ε". Το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει λέγεται "Παράθυρο με θέα".
2004-5 Γίνεται δεκτή στην τηλεοπτική Μουσική Ακαδημία του ΑΝΤ1, Fame Story 3, όπου ξεχωρίζει τόσο για τις φωνητικές της δυνατότητες όσο για το δυναμικό χαρακτήρα της.
2005 Συμμετέχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με το σχήμα Fame Story Live.
2005 Ερμηνεύει 3 τραγούδια στο cd "Καφέ του έρωτα" σε στίχους Χάρη Ρώμα.
2006 Ερμηνεύει και το τραγούδι των τίτλων, στο OST "Στον ήλιο του Αιγαίου" σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Aρη Δαβαράκη.
2006 Ολοκληρώνει την ηχογράφηση της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς που κυκλοφορεί από τη Heaven σε παραγωγή Κώστα Καλημέρη τον Σεπτέμβριο, ενώ έχει ξεκινήσει μια 2006
2006 (καλοκαίρι) Σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα στο πλάι του Δημήτρη Μπάση.
2006 Κυκλοφορεί το πρώτο της album "Παιχνίδι Ισορροπίας".
Ο Θάνος Παπανικολάου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μωραϊτης, η Μαρία Παπαδοπούλου, η Ρεβέκκα Ρούσση, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Σπύρος Κοντάκης, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, η Χριστίνα Σολδάτου, αλλά και η Δόμνα έγραψαν 11 τραγούδια σε ρυθμούς έντεχνο-pop, rock αλλά και λαϊκότροπους.

2006 (χειμώνας) Συμμετέχει στο σχήμα «Γλυκιά Συμμορία» με τους Γρηγόρη Πετράκο, Σοφία Στρατή, Νίκο Μίχα, Ησαΐα Ματιάμπα, Τάμτα, και Ραλία Χρηστίδου. Πραγματοποιούν εμφανίσεις στο VOX Αθήνα, και στο FIX στη Θεσσαλονίκη.

2007 (καλοκαίρι) Συμμετέχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τον Χρήστο Νικολόπουλο.

2007 -08 (χειμώνας) Συμμετέχει στο σχήμα του Γιάννη Πάριου στο «Πολιτεία» στην Θεσσαλονίκη.

2009 (χειμώνας) Συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο στα «9/8».

2008-14 Σπουδές και Πτυχίο στο Σύγχρονο Τραγούδι από το Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Αθηνών) και την τάξη της Άννας Διαμαντοπούλου.

2010 Κυκλοφορεί στο youtube το single «Δως μου Θεό» σε στίχους Σταύρου Σταύρου και μουσική της ίδιας, και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και την επαρχία.

2011 Συμμετέχει στην θεατρική παράσταση «Δείξε μου το φίλο σου», ερμηνεύοντας το τραγούδι «Τελευταία Μέρα», σε στίχους Γιώργου Κεμερλή και μουσική της ίδιας.

2012 Κυκλοφορεί στο youtube το single «Καρδιά μου», που έχει μελοποιήσει η ίδια σε στίχους Ευανθίας Μάγνη.

2012-13 (χειμώνας) Επιμελείται σειρά εμφανίσεων στο Χυτήριο, Αθήνα, με τίτλο «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και διασκευές από το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

2013 Κυκλοφορεί στο youtube τα single «Για να σ' αγαπώ» (στίχοι –μουσική της ίδιας), «Φλόγα» (στίχοι Γ. Κεμερλής/Δ. Κουντούρη, μουσική της ίδιας), και «Δε σου αξίζω» (στίχοι Γ. Κεμερλής/Δ. Κουντούρη, μουσική της ίδιας).

2014 (χειμώνας) Κυκλοφορεί στο youtube τα single «Σε Λάτρεψα» σε μουσική και στίχους της ίδιας, και «Τα Πρέπει» σε στίχους Γ. Κεμερλή και μουσική της ίδιας.

2014 Εμφανίζεται με το συγκρότημα Εκτός Εαυτού, στο Σταυρό του Νότου και στην Αρχιτεκτονική στην Αθήνα, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και διασκευές από το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

2014 Συμμετέχει στη νέα δισκογραφική δουλειά του Στέλιου Διονυσίου, στο ντουέτο «Θα σ' αγαπώ», σε στίχους Ευανθίας Μάγνη και μουσική της Ζωής Τηγανούρια.

Ρενάτα Χρυσού

Γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά. Άρχισε σπουδές κλασικής κιθάρας το 1986 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας με δάσκαλο τον Βασίλη Βαλαβάνη. Παράλληλα την ίδια περίοδο και για τρία έτη έκανε προπονήσεις ενόργανης γυμναστικής και επελέγη για την ομάδα του σταδίου με σκοπό την προετοιμασία για την ολυμπιακή αποστολή. Όμως τελικά την κέρδισε η μουσική και υπό την καθοδήγηση του δασκάλου της είχε ξεκινήσει, ήδη σε ηλικία έξι ετών, σειρά εμφανίσεων με κλασικά κομμάτια και τραγούδια (σε σχολικές γιορτές, στο Αττικό Ωδείο, στο Ωδείο Δήμου Κερατσινίου, στο Δήμο Χολαργού, Αμαρουσίου, στο Θέατρο δήμου Καλλιθέας με το Λίνο Κόκοτο και την Πόπη Αστεριάδη, Κανάλι 29,telecity κλπ.)
Το 1992 συμμετείχε στο ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Βόλου, έναν θεσμό-πνευματικό χωνευτήρι απ' όπου ξεπήδησαν οι σημαντικότεροι έλληνες σολίστες της νέας γενιάς και τωρινοί διοργανωτές των σύγχρονων Φεστιβάλ. Γνωρίστηκε με διεθνούς εμβέλειας κιθαρίστες και έως το 1997 διακρινόταν σε όλους τους τελικούς του διαγωνισμού των σολιστών. Εκεί, το 1993 κέρδισε επίσης το Α' βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του προχωρημένου επιπέδου για νέους έως 15 ετών. Την ίδια χρονιά, σε ηλικία 11 ετών, εισήχθη με κατατακτήριες στο Ωδείο Αθηνών όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1998 (θεωρητικές σπουδές παράλληλα με τη φοίτηση στη σχολή κιθάρας του διεθνούς φήμης σολίστα, Κώστα Κοτσιώλη) αποσπώντας 4 αριστεία και τιμητικές διακρίσεις. Το 1994 εκπροσώπησε το Ωδείο την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής δίνοντας συνέντευξη και παίζοντας κλασικά έργα σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Συμμετείχε ως alto (contra alto και σε γραμμές τενόρων) στη χορωδία του Ωδείου Αθηνών, όπου διδάχθηκε για τρία έτη κλασικό τραγούδι από τον τενόρο και μαέστρο Αντώνη Κοντογεωργίου, υπό τη διεύθυνση του οποίου εμφανίστηκε το 1996 σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Παλλάς. Σταθμός στην πορεία της ήταν η γνωριμία της με τον αείμνηστο μαέστρο, βιολιστή και καθηγητή, Τάτση Αποστολίδη, υπό την καθοδήγηση του οποίου έδωσε στο Ωδείο Αθηνών συναυλίες μουσικής δωματίου.
Το 1998 συμμετείχε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, που διοργανώνονταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έλαβε το Β' Πανελλήνιο Βραβείο στο προχωρημένο επίπεδο κλασικής κιθάρας. Εκεί γνωρίστηκε με σημαντικές προσωπικότητες όπως Έλενα Παπανδρέου, Ευάγγελο Μπουντούνη κ. α
Έχει φοιτήσει σε σεμινάρια (master classes) των: Leo Brower, H. Kaeppel, G. Reinchenbach, Th. Mueller-Pering, Aniello Desiderio, Manuel Barrueco, του κιθαριστικού ντουέτου των αδερφών Assad και του ντουέτου της Αλεξάνδρας Χριστοδήμου και του Γιάννη Πετρίδη, Στέργιου Ζυγούρα, Στέλιου Γκόλγκαρη κ.α (Ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης προσφέρθηκαν οικειοθελώς να της παραδώσουν κάποια μαθήματα εκτός επίσημης διοργάνωσης).
Το 1999 εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Φιλοσοφικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ως φοιτήτρια ξεκίνησε να ασχολείται με τη διάχυση της κλασικής μουσικής σε αμφιθέατρα ,πλατείες ,ακόμη και σε φοιτητικές «μπουάτ». Άρχισε να ασχολείται εντατικότερα και με άλλα είδη μουσικής (έντεχνο, ροκ, λαϊκό,jazz ) και το 2000 εμφανίστηκε solo τραγουδώντας και παίζοντας κλασική κιθάρα ως υποστηρικτικό «σχήμα» σε συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στο αμφιθέατρο Νομικής Κομοτηνής.
Στα πλαίσια των σπουδών της έκανε εθελοντικές έρευνες πεδίου ως Κοινωνική Ανθρωπολόγος και γύρισε δύο ντοκιμανταίρ με θέματα από την φοιτητική καθημερινότητα καθώς και γενικότερου ενδιαφέροντος (των οποίων είχε εξ' ολοκλήρου την επιμέλεια, σύνταξη, μουσική επιμέλεια και παρουσίαση )για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Ροδόπη TV. Από το 2004 που αποφοίτησε έως σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί την κλασική κιθάρα ακόμη και σε έντεχνα-ροκ-ποπ –jazz funk, soul, blues σχήματα. Ασχολήθηκε με τη μουσική τεχνολογία και την ηλεκτρονική επιστήμη και πιστοποιήθηκε ως τεχνικός ηλεκτρονικός από το πανεπιστήμιο Camilo José Cela της Μαδρίτης. Ασχολείται επαγγελματικά εδώ και 7 χρόνια με την ηλεκτροτεχνία και τις μηχανουργικές εφαρμογές, δύο πεδία που την γοητεύουν ιδιαίτερα, εφόσον σχετίζονται με την οργανοποιία και την κατασκευή των ηλεκτρονικών τμημάτων των μουσικών οργάνων. Με μία δική της ιδιόμορφη φιλοσοφία παραδίδει μαθήματα αφιλοκερδώς ιδίως σε άτομα που κωλύονται λόγο ανέχειας να πληρώνουν δίδακτρα.
To 2007 συνεργάστηκε μετά από οντισιόν με την ερμηνεύτρια Αφροδίτη Φρυδά και στις εμφανίσεις τους εκτός από το να τραγουδά, συνέχισε να παίζει κλασικά κομμάτια, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η πλειοψηφία του κόσμου μπορεί να εκτιμήσει-μάθει-απολαύσει τις δυνατότητες αυτού του υπέροχου πολυφωνικού οργάνου-ορχήστρα, που λέγεται κλασική κιθάρα. Ακόμη εμφανίστηκε με την Αφροδίτη Φρυδά και τον Δημήτρη Κόκοτα σε συναυλία που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ξένιος Fm».
Μετά το 2008(και έως σήμερα) ξεκίνησε μαθήματα drums και εντατική ενασχόληση με percussions. Επεκτάθηκε σε όλα σχεδόν τα είδη μουσικής και οι μουσικές της συνθέσεις, που περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα διαφορετικών μουσικών ειδών, με στίχο και μουσική ή μόνο μουσική, βρίσκονται υπό δημοσίευση από μουσικό πρωτοποριακό site (music.merindex.com), που διατηρεί τα δικαιώματα της ελεύθερης διανομής.