Yλοποίηση Δράσης Open Gallery #4

Open Gallery #4 Open Gallery #4

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, το Studio 4 παρουσιάζει την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, την τέταρτη σε σειρά δράση του προγράμματος τοιχογραφιών Open Gallery, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή και Ηλία Χατζηχριστοδούλου, σε συνεργασία με το Cutty Sark.

Το πρόγραμμα Οpen Gallery, αποσκοπεί στην αρμονική ένταξη της δημόσιας τέχνης στο πολεοδομικό περιβάλλον, στην δημιουργία κοινωνικού οφέλους, στην αναβάθμιση των κτηρίων και, συνάμα, του αστικού τοπίου και στην συντήρηση των νέων ή των υφιστάμενων τοιχογραφιών, oι οποίες –για πρακτικούς κυρίως λόγους– είναι αναντικατάστατες.

Το Cutty Sark, με το πνεύμα περιπέτειας και ανακάλυψης που ανέκαθεν το χαρακτηρίζει, εμπνέει τον καλλιτέχνη SNRS στο πλαίσιο της δράσης Open Gallery #4, ο οποίος δημιουργεί μια τοιχογραφία, με αναφορά στην αστική κουλτούρα.

H υλοποίηση της δράσης Open Gallery #4 θα ξεκινήσει την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, και είναι ανοιχτή προς το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη δημιουργία της τοιχογραφίας με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη, μεταξύ των ωρών 16.30 – 18.30.

Η ενέργεια πραγματοποιείται σε απόσταση αναπνοής από τα σημεία διεξαγωγής του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, και κυριολεκτικά, "εντός" της νυχτερινής ζώνης του ιστορικού κέντρου.

Παράλληλα, οι πρώτοι 30 συμμετέχοντες στην υλοποίηση της τοιχογραφίας, θα λάβουν πρωτότυπα σχέδια του SNRS, τα οποία θα δημιουργεί εκείνη τη στιγμή, ενώ όλη η δράση θα βιντεοσκοπηθεί με την τεχνική timelapse, για αυτό και ενημερώνουμε πως οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδoο (18ο) έτος της ηλικίας τους.

Σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/10/2014, την ίδια ώρα.

Πληροφορίες
Οpen Gallery #4

Αγίας Θέκλας 14, Αθήνα (Ψυρρή)
Τρίτη 28/10/2014,
16.30 – 18.30

Το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης υλοποιείται από το Studio 4 με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Ρομάντσο, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Συντονιστείτε στο www.publicartfestival.gr και ακολουθήστε το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία και τις δράσεις του στο facebook ή το twitter.
Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία TVC | http://youtu.be/xMZbKhlfN0Q

Έκθεση εικόνων

SNRS 2013