8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, μια διοργάνωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, ετοιμάζεται δυναμικά για τις 12 έως 23 Νοεμβρίου 2014 και είναι πανέτοιμο για τις πρώτες ανακοινώσεις του προγράμματός του.

Πρόκειται για την πέμπτη εκδήλωση που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στo πλαίσιο της πράξης «Η Κινηματογραφοφιλία στη Νέα Εποχή» (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής / ΠΕΠ Αττικής 2007-2013) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Το μοναδικό φεστιβάλ που επιχειρεί να αναδείξει την πρωτοπορία, όπου και όποτε αυτή έρχεται να ανατρέψει συμβάσεις και συστήματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, έχει ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στην απαίτηση του ελληνικού κοινού για μια σύγχρονη εστία που θα καλλιεργήσει την κινηματογραφοφιλία, στην πιο πολυδιάστατη μορφή της.

Με αφιερώματα σε εξέχοντες δημιουργούς, διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, εξαιρετικά σημαντικές ειδικές προβολές, οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων (ημερίδα, masterclasses, εικαστικές εκθέσεις), το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει την αυλαία του την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου με μια ταινία έκπληξη στην έναρξη.

Όλες οι πληροφορίες για το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας θα αναρτηθούν σύντομα στο site: http://8aagff.tainiothiki.gr/

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  • Αγόρι Συναντά Κορίτσι: Το Σινεμά του Λεός Καράξ /Boy Meets Girl: The Cinema of Leos Carax
  • Πανόραμα Αμερικανικών Πειραματικών Αφηγήσεων Στη Νέα Χιλιετία /A Panorama of American Experimental Narratives in the New Millenium
  • Ο Πειραματικός Κινηματογράφος της Άμπιγκεϊλ Τσάιλντ /The avant-garde cinema of Abigail Child
  • Προκαλώντας το παρόν: Τέσσερις Γερμανοί σκηνοθέτες της νέας γενιάς

 

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ

Οι σκηνοθέτες που θα έρθουν στην Αθήνα ως προσκεκλημένοι της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, για να παρευρεθούν στο 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, είναι οι ακόλουθοι: Λεός Καράξ, Τζον Γκάρτενμπεργκ, Julie Talen και Abigail Child.

 

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136(Μετρό Κεραμεικός)

Τ. (210) 36 09 695, 36 12 046

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.