Ρεσιτάλ πιάνου του Fiorenzo Pascalucci

Fiorenzo Pascalucci Fiorenzo Pascalucci

Στα πλαίσια του Κύκλου συναυλιών SUONO ITALIANO. Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19:00. Auditorium Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πατησίων 47. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Fiorenzo Pascalucci είναι ένα από τα πιο αξιόλογα ανερχόμενα ταλέντα στο πιάνο, νικητής σημαντικών διαγωνισμών με εξειδίκευση από την Εθνική Ακαδημία Santa Cecilia.

To Suono Italiano είναι ένας κύκλος συναυλιών που παρουσιάζει μερικούς από τους πιο σπουδαίους Ιταλούς ερμηνευτές μουσικής δωματίου και διοργανώνεται σε συνεργασία με το CIDIM (Eθνική Επιτροπή Ιταλίας για τη Μουσική) και την υποστήριξη του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Baldassarre Galuppi (1706‐1785) Sonata in Sol maggiore
Andantino
Allegro assai

Domenico Scarlatti (1685‐1757) Tre Sonate

Wolfgang Amadeus Mozart (1756‐1791) Sonata in Re maggiore K311
Allegro con spirito
Andante con espressione
Rondò. Allegro
-------------------------------------
Fryderyk Chopin (1810‐1849) Scherzo in Si♭m op. 31
Barcarolle in Fa#M op. 60

Maurice Ravel (1875‐1937) Jeux d'eau

Alexander Skrjabin (1872‐1915) Sonata n. 5 op. 53

Ο Fiorenzo Pascalucci ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο με τον G. Squitieri και απέκτησε το δίπλωμα πιάνου με άριστα από το Ωδείο G. Rossini του Πέζαρο υπό την καθοδήγηση του G.Valentini. Στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Διεθνή Ακαδημία Πιάνου "Ιncontri col Maestro" της Ίμολα με τους L. Margarius, A. Kravtchenko και F. Scala.
Αυτή την περίοδο σπουδάζει δίπλα στον Αldo Ciccolini, ενώ παρακολουθεί το τμήμα ανώτατης εξειδίκευσης στο πιάνο του Stefano Fiuzzi στη Μουσική Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης. Σπουδάζει επίσης Σύνθεση με τον Piero Niro. Το Μάιο του 2012 βραβεύτηκε από διακεκριμένη διεθνή κριτική επιτροπή με το Πρώτο Βραβείο στο FVG Ιnternational Piano Competition (πρώην Διαγωνισμό "Luciano Gante") του Sacile, ερμηνεύοντας στον τέταρτο τελικό γύρο, με την FVG Mitteleuropa Orchestra υπό τη διεύθυνση του Tiziano Severini, το Κοντσέρτο Κ 467 του Μότσαρτ. Το καλοκαίρι του 2011 απέσπασε το Τρίτο Βραβείο και το Βραβείο Κοινού στο Grand Prix International de Piano της Λυών, που του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες στη Γαλλία. Το Νοέμβριο του 2008 ανακηρύχτηκε αποκλειστικός νικητής του 25ου Eθνικού Διαγωνισμού Πιάνου Premio Venezia. Για τη διάκρισή του αυτή τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με ασημένια πλακέτα από την Ιταλική Γερουσία και με μετάλλιο από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Giorgio Napolitano, ο οποίος τον δέχτηκε προσωπικά στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρωτύτερα είχε βραβευτεί σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων: Premio Nazionale delle Arti (Δεύτερο Βραβείο), ΧΙΙ rassegna musicale Migliori diplomati d'Italia που προκηρύσσει η Ένωση Castrocaro Classica (Πρώτο Βραβείο) και υποτροφία Silio Taddei (Πρώτο Βραβείο) χορηγημένη από το Rotary Club του Λιβόρνο.
Από το 2008 έχει ξεκινήσει μια σημαντική συναυλιακή δραστηριότητα. Προσκεκλημένος σε καταξιωμένα φεστιβάλ από φημισμένους μουσικούς οργανισμούς, έχει δώσει ρεσιτάλ στα σπουδαιότερα ιταλικά και ευρωπαϊκά θέατρα. Έχει ερμηνεύσει κοντσέρτα με έργα των Σοπέν, Μότσαρτ, Μπραμς, Μπετόβεν. Έχει ηχογραφήσει το Andante Spianato et Grande Polacca Brillante op. 22 του Σοπέν και το Trio op. 11 του Μπετόβεν. Το cd του με την ερμηνεία των έργων Barcarolle op. 60 και Scherzo op. 31 του Σοπέν διανεμήθηκε από το περιοδικό Suonare News, ενώ κυκλοφορεί επίσης το cd με τον τελικό κύκλο του Premio Venezia, σε παραγωγή του Teatro La Fenice της Βενετίας. Έχει συμμετάσχει σε master classes και τμήματα καθώς και σε Σεμινάρια του CIDIM.
Από το 2010 εμφανίζεται σε σταθερή βάση ντουέτο με τον Danilo Squitieri, βιολοντσελίστα της Ορχήστρας της Μουσικής Ακαδημίας Santa Cecilia της Ρώμης γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία από το κοινό και τους κριτικούς. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Nuove Carriere 2012.

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πατησίων 47 - 10433 - Aθήνα
Tηλ: +30 210 5242646, fax: +30 210 5242714
www.iicatene.esteri.it - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.facebook.com/IICAtene - www.twitter.com/IICAtene