"Αισθηματική Ηλικία"

Δημήτρης Μαραμής, Θοδωρής Βουτσικάκης Δημήτρης Μαραμής, Θοδωρής Βουτσικάκης

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 20:00, στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο Πειραιώς) την Αισθηματική Ηλικία με τον εξαιρετικό νέο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν επιλογές από τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Ερωτόκριτος in Blues, Αισθηματική Ηλικία, την τελευταία δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές κι εξάντλησε την πρώτη της έκδοση μέσα σε ένα μήνα (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο), καθώς και από τους πιανιστικούς Αυτοσχεδιασμούς του συνθέτη.

Στην Αισθηματική Ηλικία τον λόγο έχουν τέσσερις ποιητές, ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Σωτήρης Τριβιζάς και ο Μιχάλης Γκανάς με στίχους που αναφέρονται στον έρωτα, στο όνειρο, στο παραμύθι. Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη ο λόγος τους θα ενωθεί με τον ποιητικό λόγο του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Federico Garcia Lorca.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής υπηρετεί εδώ και δώδεκα χρόνια το μουσικό του όραμα, με αφοσίωση στο ποιητικό αισθαντικό τραγούδι, είτε η πρώτη ύλη είναι οι στίχοι, είτε η ποίηση. Οι συναυλίες του δημιουργούν σχεδόν πάντα μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα προκαλώντας έντονες συγκινήσεις στο ακροατήριο, καθώς ο ίδιος δίνεται ψυχή τε και σώματι στο πιάνο του παρασύροντας τους ερμηνευτές του σε μια ιδιαίτερη ερμηνευτική εκφραστικότητα.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης διαθέτει μια βελούδινη φωνή, η οποία στην ερμηνεία των τραγουδιών αποκαλύπτει στιλπνότητα, εκφραστικά ραγίσματα κι ένα καλά κρυμμένο πένθος. Η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με την Αισθηματική Ηλικία και οι σκηνικές του εμφανίσεις εντυπωσίασαν κι έλαβαν θετικότατες κριτικές.

Στη συναυλία συμμετέχει ο διακεκριμένος σολίστ στο βιολί Κωνσταντίνος Παυλάκος.

Βιογραφικά:

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music &Drama στη Βρετανία κι ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με τον συνθέτη Brian Elias στο Λονδίνο. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Αμερική. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική μουσική που συνέθεσε στον ''Ερωτόκριτο' το 2011 σε σκηνοθεσία Στ. Λιβαθινού. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α.

O Θοδωρής Βουτσικάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (υπότροφος Ι.Κ.Υ.). Σπούδασε επίσης μονωδία στην τάξη της Θάλειας Μαυρίδου και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο εργαστήριο του Χρήστου Παπαστεργίου. Συνέπραξε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα του Gustav Mahler. Συμμετείχε στα μιούζικαλ Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει και Alexander Rock Opera. Συνέπραξε επίσης με τους διεθνούς φήμης Luis Borda και Dulce Pontes.

  • Ερμηνευτής: ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ
  • Έκτακτη συμμετοχή: ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
  • Συμμετέχει ο βιολονίστας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
"Αισθηματική Ηλικία"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, 20:00

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
(Κτήριο οδού Πειραιώς) τηλ: 210-3671000

Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων από το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς (Πέμπτη-Κυριακή) τηλ: 210-3671000