Το παιχνίδι της σκιάς

Το παιχνίδι της σκιάς Το παιχνίδι της σκιάς

Προβολή Ελληνικής ταινίας - μυθοπλασίας «Το παιχνίδι της σκιάς». Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στις 20:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».

Ο Γρηγόρης, λάτρης των ανθρώπινων ιστοριών και δάσκαλος υποκριτικής, είναι ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης. Κάπου σε κάποια συνοικία του Πειραιά, προσπαθεί να διατηρήσει τον ιδεαλισμό του, ακέραιο από εξωγενείς παρεμβάσεις. Ζει μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. «Το υποδύομαι ένα ρόλο» για αυτόν σημαίνει ότι ζει πολλαπλές ζωές, που δεν θα είχε ζήσει διαφορετικά. Συγκεντρώνει γύρω του ανθρώπους, δημιουργώντας τρεις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Με παιδιά, με νέους, με ηλικιωμένους. Ζει μαζί τους τις ιστορίες τους και αντιγράφει ιδέες και καταστάσεις με στόχο να συνθέσει ένα δικό του θεατρικό έργο εμπνευσμένο από τις ζωές των άλλων. Ζωή και θέατρο ταυτίζονται. Στην πορεία όμως και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, συνειδητοποιεί ότι το πιθανόν του λάθος είναι ότι αντιλαμβάνεται τη ζωή ως μια συλλογή εικόνων. Αυτό όμως είναι και το άλλοθι του, όταν έρχονται οι στιγμές της απώλειας αυτοεκτίμησης. Γνωρίζει ότι όλα είναι πύργοι στην άμμο. Η προσωπική του ιστορία τον ξεπερνά, γίνεται ένας παραμορφωτικός καθρέφτης κάθε «δαιμονισμένου» που κρύβει μέσα του την επιθυμία να γίνει ηθοποιός.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Βασίλης Τσάγκλος, Γρηγόρης Αναστασιάδης, Δέσποινα Νέρη, Ρηνιώ Κυριαζή, Πένυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Κική Μιχαλιού, Άρης Πασπαλάς, Φωτεινή Κάπη, Θανάσης Κουβούσης, Θανάσης Λειβαδίτης, Μιχάλης Μουντάκης, Μαργαρίτα Αναστασιάδη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταύρος Βιδάλης
  • ΜΟΥΣΙΚΗ: Λεονάρδος Βαλενστάιν
  • ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Γεράσιμος Ανδρεάτος
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Χάρης Αντύπας
  • ΜΟΝΤΑΖ: Ανδρέας Τρούσσας
  • ΗΧΟΣ: Τζίμης Μπάρδας

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΠΡΟΒΟΛΗ
Ελληνική ταινία μυθοπλασίας
«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ»
(ΔΙΑΡΚΕΙΑ 130΄- ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2001)

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr
* Ο χώρος κλιματίζεται
**Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.