Συγγραφικό Εργαστήρι από τον Αλέξη Σταμάτη

Αλέξης Σταμάτης Αλέξης Σταμάτης

Συγγραφικό Εργαστήρι από τον Αλέξη Σταμάτη στο Κολέγιο Αθηνών Κολέγιο Ψυχικού στις 13/10/2014 και για 14 εβδομάδες.

Γιατί μας ενδιαφέρουν οι ιστορίες; Γιατί διαβάζουμε; Τι είναι η λογοτεχνία; Η διάθεση μας να διαβάζουμε ιστορίες αντανακλά τη βαθιά ανάγκη μας να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίσσεται η ζωή, όχι απλά ως μια πνευματική άσκηση, αλλά στα πλαίσια μιας ιδιαίτερα προσωπικής συναισθηματικής εμπειρίας. Η Λογοτεχνία δεν είναι μια απόδραση από την πραγματικότητα αλλά το ίδιο το όχημα στο οποίο επιβαίνουμε για να την εξερευνήσουμε. Προσθέτει στην πραγματικότητα, δεν την περιγράφει απλά. Εμπλουτίζει τη ζωή μας, φωτίζει την καθημερινότητα μέσα από άλλο φως.
Η λογοτεχνία είναι ο «άλλος τρόπος να δεις». Το μάθημα προσφέρει μια εξοικείωση με αυτόν τον μαγικό κόσμο της μυθοπλασίας, ανοίγοντας την «κουρτίνα των εργασιών» της και προσφέροντας μια ανοιχτή θέα στο μαγικό κόσμο της γραφής μαζί με ασκήσεις και πρακτική εμπειρία. Η προσπάθεια είναι να εξερευνήσουμε τη λογοτεχνία όχι μόνο μέσα από μια σειρά γενικά αποδεκτών κανόνων, αλλά από μέσα από το ίδιο της το μαγικό υλικό. Κι αυτό, από την εμπειρία ενός συγγραφέα, με όχημα τη θεωρητική προσέγγιση που βασίζεται σε μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της λογοτεχνίας, που έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετές τάξεις.
Τα «εργαλεία» μας είναι οι ασκήσεις των συμμετεχόντων, η διάδραση στην τάξη, (ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι), η επαφή με επιλεγμένους καλεσμένους από όλο το φάσμα του χώρου του βιβλίου, βιβλιογραφικές προτάσεις, και ενίσχυση της διαδικτυακής επαφής αλλά και της εκτός μαθήματος επαφής μεταξύ μας ώστε να μπορεί ο ένας να κρίνει και να συνομιλεί με τα κείμενα του άλλου και άλλα που ανακαλύπτουμε στη διαδικασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Τηλέφωνα Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγίου Ψυχικού
(Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων): 210 6748160,210 6748153 και 210 6798191

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 16 Σεπτεμβρίου 2014 κατά τις ώρες, 10:00-19:00.

http://www.haef.gr/AdultPrograms/Courses/Lesson?les=22

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης,
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
από τον Αλέξη Σταμάτη

Κολέγιο Αθηνών Κολέγιο Ψυχικού
έναρξη 13/10/2014

Κωδικός Μαθήματος: 246.1
Καθηγητής/Καθηγήτρια: Αλέξης Σταμάτης
έναρξη 13/10/2014, Δευτέρα / 5:30-7:00, Διάρκεια: 14 εβδομάδες