Δανεικά παπούτσια

Δανεικά παπούτσια Δανεικά παπούτσια

Δημοτικά σε ρυθμούς ραπ, ρεμπέτικα του '30 με μεταλλόφωνο, μοιρολόγια αναμεμειγμένα με τραγούδια του σήμερα, σε μια παλιά βιοτεχνία τηλεοράσεων, στην Κυψέλη. Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, η Χριστίνα Μαξούρη παίζει με παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella, σε μια χειροποίητη και «κατ' οίκον» συναυλία.

Οικεία λόγια δραπετεύουν από τις εισαγωγές και τα finale και κινούνται ελεύθερα ανάμεσά μας. Μετά τον Φοίβο Δεληβοριά (19/12) και τον Νίκο Ξυδάκη (22/12), συναντά τον Απόστολο Ρίζο και μοιράζονται μελωδίες δικές του και... δανεικές.

«Η ηθοποιός και σπουδαία ερμηνεύτρια κέρδισε όχι απλώς το χειροκρότημα, αλλά και τις καρδιές των θεατών, που παραβρέθηκαν στον Πολυχώρο της Κυψέλης, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Σε ένα δίωρο πρόγραμμα της... σχεδόν σόλο εμφάνισής της, η Χριστίνα Μαξούρη μάς έβαλε εντός του πολύ προσωπικού της καλλιτεχνικού κόσμου, μας πήγε βόλτα στα "σοκάκια" των καημών και της χαράς της, εν τέλει χάρισε ολόψυχα ένα πρώιμο χριστουγεννιάτικο δώρο, μία ανάσα ψυχής εν μέσω ενός πολύ δύσκολου (από όλες τις απόψεις) χειμώνα. Με εντυπωσιακή εξωστρέφεια (όχι όμως εγωκεντρική και χωρίς ίχνος αλαζονείας) "αποκαλύφθηκε", συνομίλησε και αυτοσαρκάστηκε, με συνδετικό κρίκο ένα πηγαίο χιούμορ που φαίνεται να αναβλύζει από την φυσική ευγένεια του χαρακτήρα της και όχι από κάποια κατακτημένη τεχνική. Τη βοηθά, βεβαίως, το γεγονός πως πρόκειται για μια σημαντική ηθοποιό, από αυτές που – ευτυχώς - συνεχίζει και δίνει το ελληνικό θέατρο, όμως πώς να μην σημειώσει κανείς το μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που εκ των πραγμάτων συναντά σε μια "αναμέτρηση" με το κοινό "στα ίσια" και με "ανοιχτά χαρτιά"..»

(Σωτήρης Μπέκας, 20/12/2013, www.musicpaper.gr, για την πρώτη συναυλία της Χ. Μαξούρη στο ΚΕΤ.]

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
Δανεικά παπούτσια
Χριστίνα Μαξούρη & Απόστολος Ρίζος a cappella στο ΚΕΤ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 || 21:00
Είσοδος: 6 ευρώ

Πολυχώρος
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τ: 213 00 40 496
κ: 69.45.34.84.45
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: http://polychorosket.gr/
Facebook: «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων»
https://www.facebook.com/kentron.el
Flickr: http://www.flickr.com/photos/79921428@N03

Πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 || τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 || τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 || ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια).

Το KET στο GoogleMaps: https://plus.google.com/115399163603766834337/about?gl=fr&hl=fr

Έκθεση εικόνων

Χριστίνα ΜαξούρηΑπόστολος Ρίζος
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ute Lemper Όταν έχω εσένα »