Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη

Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη

Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη, βραδιά ρεμπέτικης και σμυρναίικης μουσικής. «Μάθε τέχνη κι άστηνε...». Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στις 22:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού "διέλευσις". Αφιέρωμα στα επαγγέλματα που περιγράφονται στα ρεμπέτικα, σμυρνέικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Επαγγέλματα που υπήρχαν και έσβησαν, άλλα που εξακολουθούν να υπάρχουν διαχρονικά και μερικά που στις μέρες μας αναβιώνουν.

Με παράλληλη προβολή φωτογραφιών και με πληροφορίες από την καθημερινή ζωή του τότε, και από τους καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν και ερμήνευσαν στο παρελθόν τα τραγούδια αυτά.
Μια αναδρομή στον καθημερινό μόχθο για επιβίωση των ανθρώπων μιας άλλης εποχής, που όμως, σήμερα πολλοί την νοσταλγούν.

Οι «Δερβίσηδες και η Αλίκη» είναι:

  • Αλίκη Κατσαρού: τραγούδι, μπαγλαμάς, κρουστά
  • Χρήστος Καλογερογιάννης: μπουζούκι, ούτι, τζουράς, τραγούδι
  • Μάρκος Φιλιάνος: βιολί, τραγούδι
  • Σωτήρης Οικονόμου: κιθάρα, τραγούδι

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
ΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΙΚΗ
Βραδιά ρεμπέτικης και σμυρναίικης μουσικής
«Μάθε τέχνη κι άστηνε...»

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, 22:00

Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών

Πολυχώρος Πολιτισμού "διέλευσις"
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / URL: www.dieleusis.gr

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.