Οι Imam Baildi στη Θεσσαλονίκη

Μετά από τη sold out συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα και από μια καλοκαιρινή περιοδεία με δεκάδες σταθμούς, οι Imam Baildi ανεβαίνουν για μια βραδιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block 33.

Τη χρονιά που μας πέρασε οι Imam Baildi, «έσπασαν» για τα καλά τα ελληνικά σύνορα με το πρώτο τους ταξίδι στο «South by Southwest», το μεγαλύτερο music conference του πλανήτη στο Austin των ΗΠΑ και μία Ευρωπαϊκή περιοδεία με 20 συναυλίες.

Η παρέα των Imam λοιπόν επιστρέφει στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, με ακόμη περισσότερη ενέργεια και φρέσκιες ιδέες από τα ταξίδια της, σε μία από τις περιορισμένες εμφανίσεις που θα κάνουν πριν μπουν στην τελική ευθεία παραγωγής του επόμενου album τους.

Η συνταγή είναι γνωστή και αγαπημένη σε όλες τις γωνιές του πλανήτη: οκτώ μουσικοί επί σκηνής συνδυάζουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του παλιού με το νέο σε μουσικές παρεμβάσεις που αγαπάμε να χορεύουμε! Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ενορχηστρώσεις και η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη εναλλάσσεται με την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα live ανεβαστικό, χορταστικό και καλοδουλεμένο, με συμπαγή ήχο που γαργαλάει το στομάχι. Στις 15 Νοεμβρίου η παρέα των Imam θα στήσει μια μουσική γιορτή με τις πολυαγαπημένες της μουσικές αλχημείες, αλλά και κομμάτια από το επόμενο album τους, μεταξύ των οποίων και το «Σημείωμα», το πρώτο κομμάτι σε μουσική και στίχους των Imam Baildi, το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί από το μουσικό κοινό που πρόλαβε και άκουσε.

Opening Act: Lemonostifel
Οι Lemonostifel αυτοπροσδιορίζονται ως ηλεκτροακουστικοί, ανεβαστικοί, ρετρομεσογειακοί πάνκηδες, βαθιά λαϊκοί και αθεράπευτα ρομαντικοί. Είναι μια μπάντα, όπου ο καθένας «κουβαλάει» τις δικές του επιρροές.

Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ένα ορχηστρικό μάγμα από pop, swing, jazz, funk, και ethnic. Επειδή η μουσική τους είναι δύσκολο να χωρέσει σε ταμπέλες, οι ίδιοι, χρησιμοποιούν τη φράση «Ψυχολογική υποστήριξη με βαθιά κατανόηση» για να την περιγραψουν.

Στην ανάπαυλα λοιπόν, αυτής της γλυκιάς...λεμονοζωής και της δουλειάς για τον τρίτο δίσκο, οι Lemonostifel την Παρασκευή 15 Νοέμβρη θα ανοίξουν την συναυλία των Imam Baildi στο Block33!

Ημερομηνία: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
Χώρος: Block 33
26ης Οκτωβρίου 33, λεωφορείο 31 και 40, στάση «Σφαγεία»
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970034210

Τα Internet εισιτήρια τέλος! Η προπώληση συνεχίζεται  στα παρακάτω σημεία:

Προπώληση 8 ευρώ στα παρακάτω σημεία προπώλησης:

Stereodisc (Αριστοτέλους 4 δίπλα στον Ολύμπιον 2310 262 912)
Έντεχνο Cafe ( Ι.Δέλλιου 4 στη Πλατεία Συντριβανίου, 2310 280 553)
Rover Bar (Σαλαμίνος 6, έναντι Mediterranean Hotel 2310 544 304)
Ticket House (Μητροπόλεως 102 στο ύψος της Γούναρη, τηλ.2310 264 880)

Ταμείο: 10 ευρώ