Jazz Trio Live @ Concerto Cafe

Ο νεαρός μουσικός Παναγιώτης Αθάνατος συναντά τους Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο και Σεραφείμ Μπέλλο στα τύμπανα για μία mainstream τζαζ βραδιά στο Concerto Cafe στη στοά του Εθνικού Ωδείου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 20:00μ.μ.

Το ρεπερτόριο της συνεργασίας πατά γερά στην mainstream jazz των δεκαετιών '50-'60 όπως αυτή αποτυπώθηκε στις συνθέσεις και τις συνεργασίες μουσικών όπως ο miles Davis, o john coltrane, o wes mοntgomery, ο hank mobley, ο Benny Golson και ο μεγάλος πιανίστας της τζαζ cedar Walton, εκτελεσμένα με την αισθητική και το κουλ που επιβάλλει ένα τρίο.

2

Jazz Trio:

Περικλης Τριβόλης:
Ο Περικλής Τριβόλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Το 1992 αρχίζει τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας όπου παρακολουθεί μαθήματα μουσικής θεωρίας, αρμονίας και ηλεκτρικού μπάσσου. Το διάστημα 1992-2001 σπουδάζει σύνθεση τζαζ στο Berklee College of Music της Βοστώνης όπου παρακολουθεί και μαθήματα κοντραμπάσσου. Από το 2003 εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας μουσικός και συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, έλληνες και ξένους, από τον χώρο της τζαζ.

Σεραφείμ Μπέλλος:
Άρχισε ντραμς 16 χρονών ερασιτεχνικά με ροκ συγκροτήματα. 18 ετών, στο στρατό, έπαιζε στη μπάντα και στην ορχήστρα του Π. Ναυτικού. Από το 1990 και μετά ασχολείται με Jazz, σπουδάζει στο εργαστήρι κρουστών ΝΙΚΟΥ ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ στην πλ. Κουμουνδούρου με καθηγητές τους κ Λ. Πλιάτσικα και κ. Γιάννη Φλώρο. Είναι στο γκρουπ κρουστών του Ν. Τουλιάτου και συμμετείχε σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής για ταινίες όπως «Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν. Το '93 με '94 σπουδάζει για 6 μήνες στο Παρίσι με τους καλύτερους Γάλλους μουσικούς και Αμερικανούς workshops για Jazz στην lacp. Παίζει με διάφορα γκρουπ και εκεί. Γυρνώντας ιδρύει μαζί με μπασίστα από τη Βενεζουέλα το 1ο Latin Jazz γκρουπ στην Αθήνα, που λέγεται Cubana Bop και υπάρχει ακόμα και σήμερα με άλλη σύνθεση. Επίσης παίζει μουσική Salsa με το γκρουπ Balisa, από τα πρώτα γκρουπ μουσικής Salsa που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ασχολείται με τιμπάλες στα Salsa γκουπς και παράλληλα παίζει Reggae μουσική με τους De Traces. Το '97 παίζει στην Αθήνα με τον Αμερικανό τρομπετίστα Mra Oma και Lives σε όλα τα clubs. Επίσης έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως ο Λίνος Κόκκοτος, έχει παίξει σε περιοδείες στην Ελλάδα με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση κ.ά. Έχει συνεργαστεί για δύο χρόνια με το γκρουπ Down Down Beat και έπαιξε στα Διογένης Palace και Ιερά Οδός.

Παναγιώτης Αθάνατος:
Ασχολείται με τη μουσική απο μικρή ηλικία, πρώτα με το πιάνο και ύστερα με την ηλεκτρική κιθάρα. Το 2010 ξεκινά να παρακολουθεί μαθήματα στο ωδείο Φ. Νάκας υπό τον μεγάλο Γιωτη Σαμαρα. Το 2011-2012 εμφανίζεται με τους Παντελή Μπενετάτο και Σπύρο Παναγιωτόπουλο σε διάφορα τζαζ κλαμπς της Αθήνας.

3

 

Concerto Cafe
Μάγερ 18, Πλατεία Βάθη
Αθήνα
Τηλ: 210-5243330
Jazz Trio Live με τους Παναγιώτη Αθάνατο, Περικλή Τριβόλη και Σεραφείμ Μπέλλο
Ημερομηνία: 10/11/13 στις 20:00μ.μ.
Doors open at 19:00
+3€ στην πρώτη παραγγελία