Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων William Αντωνίου Blood Suite for Orchestra (2013) στο Θέατρο Κολωνού

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα TROUT physical theater company παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο έργο του σύγχρονου συνθέτη William Αντωνίου Blood Suite for Orchesta (2013), την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Η ερμηνεία του έργου θα πλαισιωθεί από χορογραφία της Φαίδρας Σούτου, με τη συμμετοχή των χορευτών Φαίδρα Σούτου,Γιώργος Σταυριανός, Δέσποινα Μπουγιατιώτη και Λένα Υφαντή

ΤΟ ΕΡΓΟ:
Αρχέγονες γυναικείες μορφές, πρόσωπα κλασσικά που στοιχειώνουν το μυαλό με τα εγκλήματά τους.
Μία παράσταση που προσπαθεί να λύσει αυτό το ίδιο το μυστήριο της μεταμόρφωσης του ανθρώπου σε άγριο θηρίο, να κάνει το θεατή να «αισθανθεί», επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις στα αμέτρητα «γιατί».
Σε ένα τοπίο άχρονο, άτοπο, μυστηριώδες συνδετικός κρίκος τους ο Άγγελος. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας των πράξεων τους, μαγεμένος και φοβισμένος μαζί, τις συναντά με μόνη αποσκευή τον ίδιο του τον εαυτό.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού:
Καπανέως κ Ιωαννίνων

Η TROUT physical theater company ιδρύθηκε το 2007 από τη Φαίδρα Σούτου, με μια εναλλακτική άποψη για το σωματικό θέατρο δημιουργώντας εικόνες κ ιστορίες (γνωστές ή άγνωστες) στις οποίες ο λόγος, το σώμα κ η μουσική γίνονται ένα.
Με συνεργάτες τον William Antoniou και τον Eamonn Farrell, τον Ιούνιο του 2012 η TROUT physical theater company παρουσίασε τη παράσταση - performance installation:
«ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ (πρώτη προσέγγιση)» στον ιδιαίτερο χώρο Κρύπτη του Booze Cooperativa.

Συμφωνική Oρχήστρα

William Αντωνίου
Ο William Αντωνίου γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1987. Γιος του Συνθέτη και Μαέστρο Θεόδωρου Αντωνίου και της Σοπράνο Susan Lambert. Από νεαρή ηλικία έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον στη μουσική σαν πιανίστας, σαξοφωνίστας και κρουστός. Στην ηλικία των δώδεκα ξεκίνησε σπουδές στη Σύνθεση και Μουσική Τεχνολογία με σημαντικούς δασκάλους όπως τους Neil Ginsberg, Roger Ames, Kim D. Sherman, Don DiNicola, Dan Carter και τον πατέρα του Θεόδωρο Αντωνίου. Επίσης σπούδασε για ένα διάστημα με τον Richard Danielpour. Στην ίδια ηλικία ήταν που έγραψε για το πρώτο του θεατρικό έργο "Real! Live! America!", το οποίο προβλήθηκε στο New York Fringe Festival. Το 2005 επιλέχθηκε ως ένας από τους 5 συνθέτες που συμμετείχαν στο New Dramatists' Composer/Librettist Studio της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία 17 ετών, ήταν ο νεότερος συμμετέχον στο πρόγραμμα αυτό, μέχρι και σήμερα. Το 2006, ο William μετακόμισε στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, όπως τους Giles Foreman, Έρση Πίττα, Δημήτρη Κολλάτο και άλλους. Το 2008, έγραψε τη μουσική για το θεατρικό έργο "Τράφοι" που σκηνοθέτησε ο Lee Breuer. Έγραψε επίσης τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους '"Η έκταση που αναλογεί" (Discussing Space) του Παναγιώτη Χριστόπουλου. Η ταινία κέρδισε το 3ο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έργα του William Αντωνίου έχουν εκτελεστεί από πολλούς σολίστ και μουσικά σχήματα στην Ελλάδα, όπως από τους Θανάση Ζέρβα, Τάσο Αποστόλου, Νίκο Ζάρκο, την Ορχήστρα της Πάτρας, Αλέα ΙΙΙ, Idee Fix, και σε φεστιβάλ όπως The Brache International Music Days, The New York Fringe Festival και The Athens' Fringe Festival. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται στενά με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Eamonn Farrell και την θεατρική του ομάδα "Anonymous Ensemble". Από το 2008, William Αντωνίου και Eamonn Farrell έγραψαν το έργο "A Wonderland", το οποίο έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη στο 2009 Ice Factory Festival, και το έργο "The Return" που έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στο θέατρο Χώρα το 2010.

"Το "Blood Suite" (Σουίτα Αίματος), αποτελεί μια συλλογή, επέκταση και παραλλαγή της μουσικής που έγραψα για το «Blood Trilogy" (Τριλογία Αίματος), τη πιο πρόσφατη από τις πολλές συνεργασίες μου με τη χορογράφο Φαίδρα Σούτου. Η μουσική αντιπροσωπεύει και συνοδεύει τη μνήμη και το υποσυνείδητο του αφηγητή μας, αλλά και των τριών γυναικείων χαρακτήρων (Μήδεια, Κλυταιμνήστρα και Αγαύη), χωριστά.

Το να δουλεύω με τη Φαίδρα αποτελεί πάντοτε χαρά και τιμή για εμένα. Αισθάνομαι τυχερός, που έχω βρει μια τέτοια συνεργάτιδα , της οποίας η δουλειά μιλάει βαθιά μέσα μου. Της οφείλω πολλά." -William Αντωνίου

Φαίδρα Σούτου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου. Σπούδασε Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοίτησε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Εμπρός.
Κάτοχος του διπλώματος Vaganova της Κρατικής Ακαδημίας Χορού της Βάρνας. Έχει παρακολουθήσει θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια χορού, performing art and release choreography, θεάτρου και physical theater με τους, Galena Bogoeva, George Elkin, Mary O' Donnel Fulkerson, τον Richard Yiogim και άλλους. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και performer με το Χοροθέατρο Ροές της Σοφίας Σπυράτου, το Middlesex University, την Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, τη Μάρω Γρηγορίου, τον Γρηγόρη Βαλτινό, τη Δήμητρα Χατούπη, τον Διονύση Σαββόπουλο, την Έρση Πίττα, τον Lee Bruer, τον Razvan Mazilu, τον Eammon Farrel, τη Mapped company / productions ~ Central Saint Martins, London και άλλους. Ως βοηθός σκηνοθέτη και κινησιολόγος με τον Κώστα Φιλλίπογλου, τον Γιάννη Καραχισαρίδη, την Ερση Πίττα, τον Παναγιώτη Αδάμ, την Ιρίνα Μπόικο και άλλους. Συμμετείχε στη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Παναγιώτη Χριστόπουλου (Φεστιβάλ Δράμας) «Η έκταση που αναλογεί».
Έχει συνεργαστεί με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση χορογραφώντας μουσικές συνθέσεις του William Antoniou υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος της Νέας Γενιάς επιλέχθηκε ως χορογράφος για τη παράσταση «Σου αρέσουν αυτοί;» σε σκηνοθεσία Πέτρου Καλογήρου. Από το 2007 έχει ιδρύσει τη TROUT physical theater company η οποία έχει παρουσιάσει τρεις παραστάσεις. «Fragmeant» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, «Trainspotting» στο Θέατρο Χυτήριο, «Τριλογία Αίματος» στο Booze Cooperativa, χώρος Κρύπτη.

Γιώργος Σταυριανός
Γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αυτοματισμου. Φοίτησε στο Θεατρο των Αλλαγών.
Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής " Νέο Ελληνικό ΘΕΑΤΡΟ " του Γ. Αρμένη.
Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, κίνησης με τους Ευδόκιμο Τσολακίδη, Έυα Στυλάντερ, Ακύλλα Καραζήση, Έφη Τζάκα και άλλους. Εχει συνεργαστεί με τους Καμτσή Νίκο, Ευδόκιμο Τσολακίδη, Μαρία Κατσανδρή, Φαίδρα Σούτου, Γεροδήμου Ελενα, Φουντούκη Δήμητρα, Αδάμ Παναγιωτη, Τζάκα Έφη, Γιάκα Λένα και άλλους. Παίζει κλασική κιθάρα. Εχει παρουσιάσει δικές του δουλειές στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στο Θεατρο Τόπος Αλλού και στο Φεστιβάλ Θεάτρου στο Θεατρο των Αλλαγών.

Λένα Υφαντή
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο.
Απόφοιτος της δραματικής σχολής Γιώργου Κιμουλη ( Σ.Θ.Α) και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας ( Ε.Κ.Π.Α). Εχει συμμετάσχει στις παραστάσεις "Η Δική" του Franz Kafka ( σκην. Γιώργου Κιμουλη ), "Οιδιπους Τυραννος" του Σοφοκλη ( σκην. Γ.Κιμουλη), "Λοκαντιερα" του Γκολντονι ( σκην. Βασίλης Νικολαιδης ), "Γυάλινα Πηγαδια" ( σκην. Παναγιώτης Αδαμ ), "Το αμάρτημα της μήτρας μου" του Γιώργου Βιζυηνου ( σκην. Ηλία Λογοθετη ), "Το αποκρύφον σημείου" του Paul de Kock ( σκην. Βενετίας Μοσχοβου ), "Μετά απο όνειρο" δημοτική ποίηση ( σκην. Παναγιώτης Αδαμ).
Εχει ασχοληθεί με το θεατρο ως βοηθός σκηνοθέτη και ως χειριστρια ήχου και φωτισμού.

Δέσποινα Μπουγιατιώτη
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Αποφοίτησε απο τη Δραματική Σχολή " Συγχρονο θεατρο Αθηνας " του Γιώργου Κιμουλη το 2006. Στο θεατρο συμμετείχε στις παραστάσεις " Οιδιπους Τυραννος " Φεστιβάλ Επιδαυρου 2005 ( σκην. Γιώργου Κιμουλη ), " Παπουτσωμενος γάτος " Θίασος Κύτταρο, " The Sunshine Play " ( σκην. Βαγγέλη Λεμπεση ), " Το αποκρύφον σημειον " ομάδα ΑΝΑΣΣΑ ( σκην. Βενετία Μοσχοβου ), " Ιφιγενεια ένα Ταυροις " ( σκην. Κερασία Σαμαρά ).
Συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές :
Δεληγιαννειο Παρθεναγωγειο, ΑΝΤ1 ( σκην. Χ. Παληγιαννοπουλου )
Πολυκατοικία, MEGA ( σκην. Βασίλη Θωμοπουλου )