«Μαρκιστές»-«Ρεμπέτικα ουσίας»

Μαρκιστές Μαρκιστές

To Politheatro φιλοξενεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στις 9.30 μμ τους «Μαρκιστές» στη μουσική παράσταση «Ρεμπέτικα ουσίας». Οι «Μαρκιστές» είναι ένα μουσικό όχημα με πολύχρονη δράση στα μουσικά δρώμενα της πόλης που ερευνά και παρουσιάζει το ρεμπέτικο τραγούδι και γενικότερα την παραδοσιακή μουσική των Ελλήνων.

Τα «Ρεμπέτικα ουσίας» είναι μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο χρονικό των τραγουδιών με κύριο θέμα τους τις απαγορευμένες ουσίες. Παρουσιάζει τους δημιουργούς τους και ανατρέχει σε εκείνες τις χρονικές περιόδους που γέννησαν τις απαγορεύσεις.
Το ρεμπέτικο είχε έναν περίπου αιώνα ζωής όταν, για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής πέρασε δια νόμου στην παρανομία ένα ολόκληρο είδος τραγουδιού, όχι μόνον εξαιτίας του θέματος και του περιεχομένου των στίχων αλλά και λόγω της μορφής της μουσικής τους.

Τους «Μαρκιστές» αποτελούν:

  • Χαρίλαος Τσακτσίρας (μπουζούκι, τραγούδι) ,
  • Ντίνος Μπουζάνης (κιθάρα),
  • Ελένη Μπούτσικου (τραγούδι),
  • Περικλής Μπουλουκτσής (μπάσο).
  • Έκτακτη συμμετοχή: Ιφιγένεια Ιωάννου (κανονάκι, τραγούδι )
  • Αφήγηση: Θοδωρής Γκόγκος

 

Πληροφορίες

«Μαρκιστές»
στη μουσική παράσταση «Ρεμπέτικα ουσίας»

Οι παραστάσεις θα δοθούν Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στις 9:30μμ το βράδυ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ

Γενική είσοδος 5 ευρώ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.politheatro.blogspot.com