Μουσικός Απρίλιος στον Ιano

Λουκιανός Κηλαηδόνης Λουκιανός Κηλαηδόνης

Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στις 21:30
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στον Ιανό
Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ανεβαίνει στη σκηνή του Ιανού.
Ο συνθέτης, ο στιχουργός, ο τραγουδιστής, ο τροβαδούρος.

Από τα Μικροαστικά και το πάρτι στη Βουλιαγμένη ως τα blues, τη Ρίτα και τον Ύμνο των Μαύρων Σκυλιών ο Λουκιανός πάντα πίσω από το πιάνο ανοίγει το κουτί των αναμνήσεων φωτίζοντας τη sui generis προσωπικότητά του!
Μαζί του ο Ανδρέας Τσεκούρας στο ακορντεόν και ο Γιάννης Καραγιάννης στο μπάσο

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: 21.30

Τζίμης ΠανούσηςΔευτέρα, 8 Απριλίου 2013 στις 20:00
ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΟΒΙ ΟΒΙ ΒΙ, Sui Generis Music, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Μετά από 20 χρόνια ο Τζίμης Πανούσης ξαναμπαίνει στο studio και επανέρχεται δριμύτερος με νέο δίσκο. Ο Πολύχρωμος Καλλιτέχνης παρουσιάζει το νέο του δίσκο «ΟΒΙ ΟΒΙ ΒΙ» που κυκλοφορεί από τη Sui Generis Music στον ΙΑΝΟ.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 20.00

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στις 21:30
Θέμης Ανδρεάδης
"Ολική Επαναφορά"
Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου ο Θέμης Ανδρεάδης έρχεται στον φιλόξενο χώρο του Ιανού και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εφ΄όλης της ύλης. Από τον "Ταρζάν" έως το "Πέρνα Απέναντι".

Μαζί του οι Etsi De, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και ο Δημήτρης Ανδρεάδης.

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: 21.30

Ελένη ΠέταΠαρασκευή 19 και Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στις 21:30
Η Ελένη Πέτα στον ΙΑΝΟ
Η Ελένη Πέτα επιλέγει να τραγουδήσει από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο τόσο στο δικό της όσο και μεγάλων ελλήνων κλασσικών συνθετών. Εμφανείς είναι οι επιρροές από τις δυτικές μελωδίες αλλά και από την παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Ανατολής.

Η Ελένη Πέτα, θεωρείται, μια από τις πιο αξιόλογες και επιτυχημένες τραγουδίστριες. Με τις ερμηνευτικές της δυνατότητες αλλά και τη σκηνική της παρουσία έχει κερδίσει τις πιο θετικές κριτικές. Η κάθε παράσταση της Ελένης Πέτα αποτελεί μια νέα εμπειρία και ένα ξεχωριστό πεδίο εκφραστικής αναδημιουργίας.

 

 

Παίζουν οι μουσικοί:

  • Έφη Ζαϊτίδου: κανονάκι
  • Άλκηστις Ραυτοπούλου: πιάνο
  • Φώτης Μυλωνάς: μπάσο
  • Μανούσος Κλαπάκης: κρουστά

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: 21.30

Ηρώ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στις 21:30
ΗΡΩ live
"Μόνο εμείς ..."
Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 21:30 το βράδυ, η Ηρώ θα βρίσκεται και πάλι στον Ιανό για μία μοναδική παράσταση. Μετά τις πολύ πετυχημένες βραδιές του Οκτωβρίου, ο ΙΑΝΟS φιλοξενεί για άλλη μία φορά, την Ηρώ και την παράσταση με τίτλο "Μόνο Εμείς".

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, με ένα νέο τραγούδι στις αποσκευές της Τα μικρά τα πλοία σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, θα βρεθεί και πάλι στο φιλόξενο χώρο του Ιανού, με μοναδική συντροφιά το πιάνο, για να δώσει ένα ρεσιτάλ γεμάτο με αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία.

Θα ξετυλίξει αγαπημένα και καινούργια τραγούδια από τους δίσκους της, παλαιότερα και σύγχρονα Ελλήνων συνθετών και κομμάτια από τη διεθνή δισκογραφία. Ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερες επιλογές και με μοναδικούς, αναπάντεχους συνδυασμούς ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: 21.30

Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Θωμαΐδης

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 στις 21:30
Θάνος Μικρούτσικος, Μαρία Φαραντούρη, Κώστας Θωμαΐδης
«Του μέλλοντος οι μέρες στέκοντ' εμπροστά μας...»
Αφιέρωμα στο μελοποιημένο λόγο του Κ. Π. Καβάφη
Έτος Καβάφη φέτος και ο Ιανός θέλοντας να τιμήσει το μεγάλο ποιητή παρουσιάζει μελοποιημένα τα ιστορικά, αισθησιακά, ηδονικά και φιλοσοφικά ποιήματά του.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρία Φαραντούρη και ο Κώστας Θωμαΐδης τραγουδούν την ιδιότυπη γλώσσα του Κ. Π. Καβάφη, ένα μείγμα καθαρεύουσας και δημοτικής με ιδιωματικά στοιχεία της Πόλης. Μας θυμίζουν τους ήρωές του, τα γνωστά ιστορικά πρόσωπα αλλά και τα γεννήματα της φαντασίας του, τους ανθρώπους που βίωσαν την ατμόσφαιρα της Αλεξάνδρειας, μιας πόλης που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών.
Τραγουδούν το λόγο του που καθρεφτίζει ανθρώπινες συμπεριφορές σημαδεμένες από το πρόσκαιρο της επιτυχίας, τον ανεκπλήρωτο έρωτα και τη μοίρα που εξουδετερώνει την ανθρώπινη θέληση. Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον, Γενάρης του 1904, Δεκέμβρης του 1903, Επέστρεφε, η Πόλις, η Θάλασσα του πρωϊού, Μακριά, Μονοτονία, Περιμένοντας τους Βαρβάρους, Σύγχυσις, τα Παράθυρα, τα Τείχη...

Την Μαρία Φαραντούρη συνοδεύει στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης:

Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στις 21:30
Ο Σταύρος Λάντσιας Σταύρος Λάντσιας και το "Ημερολόγιο Ονείρων" επιστρέφουν στον Ιανό
Ο Σταύρος Λάντσιας ξεφυλλίζει ένα σημειωματάριο μουσικών ιδεών. Μελωδίες που τις αισθάνθηκε σαν τα όνειρα που βλέπουμε αλλά όταν ξυπνάμε δεν θυμόμαστε ακριβώς. Σαν αναμνήσεις ονείρων που κανείς δε θέλει να ξεχάσει...

Κεφάλαιο πρώτο: μετά από την "Επιστροφή" και "Το Ταξίδι μιας Νότας", το "Ημερολόγιο Ονείρων" επιστρέφει στον Ιανό και ξεδιπλώνει τις μουσικές του σελίδες στη σκηνή του Ιανού. Δέκα συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια και δύο διασκευές του σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι αποτελούν την αφορμή αυτής της συναυλίας.
Κεφάλαιο δεύτερο: οι παλαιότερες συνθέσεις του δημιουργού καθώς και μελωδίες που αγαπά, μελωδίες που τον επηρέασαν, μελωδίες που σχημάτισαν την καλλιτεχνική του προσωπικότητα.

Tην ημέρα της συναυλίας το "Ημερολόγιο Ονείρων" κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση διπλού βινυλίου 180g.

Παίζουν οι μουσικοί:

  • Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
  • Alfredo Shtuni: βιολί
  • Αλέξανδρος Μποτίνης: τσέλο
  • Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
  • Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: 21.30

Βασίλης Τσαμπρόπουλος

Τρίτη 30 Απριλίου 2013 στις 22:00
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
"AKROASIS"
Μουσική εμπνευσμένη από τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά στον Ιανό το δίσκο "AKROASIS".

Μια πιανιστική μουσική σουίτα που είναι εμπνευσμένη από τη βυζαντινή μουσική και βασισμένη στους ύμνους που ψάλλονται κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας. Ηχογραφήθηκε από την ΕCM records, κυκλοφορεί σε Ευρώπη κ Αμερική και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις από τον διεθνή τύπο σαν παραγωγή. Το AKROASIS σηματοδότησε το πρώτο διεθνές συνθετικό σόλο άλμπουμ του ΒΤ στην ECM .

Είναι η πρώτη ελεύθερη μεταφορά του κλίματος και της κεντρικής ιδέας των βυζαντινών ύμνων για πιάνο μέσα από μια πολύ σύγχρονη κ ανανεωτική προσέγγιση της θεματολογίας Δεν αντικαθιστά τη μοναδικότητα του εκκλησιαστικού μέλους ούτε την φωνητική εκτέλεση των ύμνων από τους βυζαντινούς ψάλτες . Δεν έγινε για αυτό το σκοπό . Είναι ένα πολύχρωμο μουσικό μωσαϊκό που δημιουργεί το φόντο και το χώρο να πλάσει ο ακροατής τις δίκες του εικόνες και να σκιαγραφήσει τα δικά του σχήματα . Μέσα από την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ύμνων δημιουργεί μία καινούργια μουσική γλώσσα επικοινωνίας και απευθύνεται σε κοινό και ακροατήριο που δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει τη θεματολογία κ το ύφος της μουσικής . Έχει παρουσιαστεί μέσα από τις συναυλίες του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης κ σε περιοδεία στην Αμερική .

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: 22.00

Πληροφορίες Κρατήσεις:
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ και στο www.ianos.gr