Μουσικό Σχήμα ΑΤΡΑΠΟΣ

ΑΤΡΑΠΟΣ ΑΤΡΑΠΟΣ

Το μουσικό σχήμα ΑΤΡΑΠΟΣ το οποίο αποτελείται από τους μουσικοσυνθέτες-τραγουδοποιούς, Θοδωρή Κουέλη και Γιάννη Βενιζέλο πραγματοποιεί τέσσερις ζωντανές εμφανίσεις, στις 2, 13, 21 και 27 Μαρτίου, στον Γλάρο, στις Χίλιες και Δυο Νύχτες και στη Μουσική Σκηνή Μακάρι.

Οι δυο τραγουδοποιοί υπόσχονται ανοίγοντας τους μουσικούς τους δρόμους να περπατήσουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Ως ένα είδος χωνευτηριού, αυτός ο τόπος μαζεύει αιώνες τώρα ετερόκλητα πράγματα και τα επιστρέφει πάντοτε με μοναδικό σύμμαχο το ατελείωτο φως του. Αγναντεύοντας κάθε τι ελπιδοφόρο και καλωσορίζοντας κάθε τι που γεννιέται από το «πάντρεμα» των ηχητικών και αισθητικών συνθέσεων, η ΑΤΡΑΠΟΣ δημιουργεί ένα ενδιαφέρον κολάζ ηχοχρωμάτων. Μπλέκουν αρμονικά τη δυτική μουσική με τον ανατολίτικο και παραδοσιακό ήχο, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο με τη τζαζ, το ροκ, το gipsy swing, τη σάλσα και το flamenco. Το κόντραμπάσο με όλες τις τεχνικές του (δοξάρι, πιτσικάτο, κρουστοί ήχοι) μιμείται το ούτι, το γυαλί ταμπούρ, το cajon και τη ταραμπούκα, χαρίζοντας μοναδικά ταξίμια και ηχοσυνθέσεις, ενώ η κιθάρα - που στην ελληνική μουσική την έχουμε συνηθίσει περισσότερο ως συνοδευτικό όργανο-αποκτά ρόλο πρωταγωνιστικό υπηρετώντας την σολιστική της προέλευση.

Εκτός από τις προσωπικές δουλειές Αγνάντεμα του Θοδωρή Κουέλη και Καλωσόρισμα του Γιάννη Βενιζέλου γίνεται ειδική αναφορά σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς.

Συνοδοιπόροι του μουσικού σχήματος ΑΤΡΑΠΟΣ σε αυτό το μουσικό ταξίδι θα είναι οι ερμηνευτές – στιχουργοί Μάνος Μαρμαρινός και Ζωή Βεργάκη. Αυτοχαρακτηρίζονται ως μια ανοιχτή ομάδα μουσικών επιρροών, όπου μουσικοί και ερμηνευτές έχουν ρόλο μουσικά δημιουργικό και όχι απλά εκτελεστικό.

Συμμετέχουν οι:
Θοδωρής Κουέλης: κοντραμπάσο, κιθάρα
Γιάννης Βενιζέλος: κιθάρες
Μάνος Μαρμαρινός: τραγούδι, κρουστά
Ζωή Βεργάκη: τραγούδι, κρουστά

Εμφανίσεις:

2 Μαρτίου 2013
Οινοπνευματικό Κέντρο "O Γλάρος"
Λεωφ. Δημοκρατίας 108, Πέραμα
Τηλ.: 210 40 21 460
Ώρα έναρξης: 22.30

13 και 27 Μαρτίου 2013
Χίλιες & Δύο Νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Τηλ.: 210 33 17 293 - 4
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

21 Μαρτίου 2013
Μουσική Σκηνή Μακάρι
Ζωοδόχου Πηγής 125 & Κομνηνών, Εξάρχεια
Τηλ: 210 64 58 958
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 5€, 11€ (με κρασί/μπύρα), 12€ (με ποτό)

Ετικέτες