Η Ανοιχτή Μουσική Ομάδα Ατραπός

Το μουσικό σχήμα ΑΤΡΑΠΌΣ των μουσικοσυνθετών - τραγουδοποιών Θοδωρή Κουέλη και Γιάννη Βενιζέλου «ανοίγει» του δικούς του μουσικούς δρόμους για να περπατήσουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Ως ένα είδος χωνευτηριού, αυτός το τόπος μαζεύει αιώνες τώρα ετερόκλητα πράγματα και τα επιστρέφει πάντοτε με μοναδικό σύμμαχο το ατελείωτο φως του. Αγναντεύοντας κάθε τι ελπιδοφόρο και καλωσορίζοντας κάθε τι που γεννιέται από το «πάντρεμα» των ηχητικών και αισθητικών συνθέσεων, η ΑΤΡΑΠΌΣ δημιουργεί ένα ενδιαφέρον κολάζ ηχοχρωμάτων. Μπλέκουν αρμονικά τη δυτική μουσική με τον ανατολίτικο και παραδοσιακό ήχο, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο με τη τζαζ, το ροκ, το gipsy swing, τη σάλσα και το flamenco.

Το κόντραμπάσο με όλες τις τεχνικές του (δοξάρι, πιτσικάτο, κρουστοί ήχοι) μιμείται το ούτι, το γυαλί ταμπούρ, το cajon και τη ταραμπούκα, χαρίζοντας μοναδικά ταξίμια και ηχοσυνθέσεις, ενώ η κιθάρα - που στην ελληνική μουσική την έχουμε συνηθίσει περισσότερο ως συνοδευτικό όργανο - αποκτά ρόλο πρωταγωνιστικό υπηρετώντας την σολιστική της προέλευση. Εκτός από τις προσωπικές δουλειές Αγνάντεμα του Θοδωρή Κουέλη και Καλωσόρισμα του Γιάννη Βενιζέλου γίνεται ειδική αναφορά σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, που η γραφή τους παραμένει αέναα επίκαιρη και έχει λόγο για τα πράγματα.

Το μουσικό σχήμα ΑΤΡΑΠΌΣ με συνοδοιπόρους τους ερμηνευτές – στιχουργούς Μάνο Μαρμαρινό και Ζωή Βεργάκη έρχεται το 2011 να αντιστρέψει τους όρους. Αυτοχαρακτηρίζονται ως μια ανοιχτή ομάδα μουσικών επιρροών, όπου μουσικοί και ερμηνευτές έχουν ρόλο μουσικά δημιουργικό και όχι απλά εκτελεστικό, σπάζοντας κάθε βιτρίνα...

Θοδωρής Κουέλης: κοντραμπάσο, κιθάρα
Γιάννης Βενιζέλος: κιθάρες
Μάνος Μαρμαρινός: τραγούδι, κρουστά
Ζωή Βεργάκη: τραγούδι, κρουστά

Έναρξη: Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 22.30
Είσοδος ελεύθερη – χωρίς ελάχιστη κατανάλωση
Χώρος: Café Κύκλος
Πραξιτέλους & Σκουλενίου 4, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 32 20 116

http://www.youtube.com/watch?v=D4uoiClt_T4
http://www.youtube.com/watch?v=Yf4T0yxBIlo