Christofis Group feat. Dominique di Piazza

Λευτέρης Χριστοφής Λευτέρης Χριστοφής

Ο κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής έχει χαρακτηρισθεί από την Benedetto Guitars ως «ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης και ακόμα ανερχόμενος» και ανήκει στην ομάδα καλλιτεχνών που την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο.

Το τελευταίο του άλμπουμ "Nous Icons" έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει από την θρυλική Blue Note Records και έχει στο ενεργητικό του πολλαπλές μουσικές συνεργασίες με έλληνες και μη όπως τους Chico Freeman, Paul Wertico, Jeff Berlin κ.α. Μουσικές ιστορίες από το νέο του άλμπουμ θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στο Half Note μαζί με τη δυναμική μουσική σύμπραξη του διεθνώς καταξιωμένου και κορυφαίου μπασίστα Dominique Di Piazza ο οποίος έχει αναπτύξει μία πρωτότυπη τεχνική παιξίματος (four finger picking technique) και έχει επηρεάσει σημαντικά πολλούς γνωστούς μουσικούς Ευρώπης και Αμερικής. Μερικές από τις σπουδαίες συνεργασίες του Di Piazza είναι αυτές με τους Michel Petrucianni, Gil Evans, Mike Stern, Victor Wooten, Horacio El Negro, Alex Acuna, Zakir Hussain, Trilog Gurtu, ενώ είναι μόνιμο μέλος του John McLaughlin Τrio και δημιούργησε το Front Page Trio (2000) μαζί με τους Bireli Lagrene στην κιθάρα και Dennis Chambers στα ντραμς.

Dominique Di Piazza

Η συνθετική άποψη του Χριστοφή προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion. Διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό και το ρομαντισμό των συνθέσεών του, όπως κι έναν πηγαίο δυναμισμό που αναδύεται από το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των υπολοίπων μουσικών. Η μελωδικότητα του εξαιρετικού Jacques Marugg στο βιμπράφωνο, η δεξιοτεχνικά μπασιστική προσέγγιση του Di Piazza, η προσωπική ρυθμική άποψη του κορυφαίου Nίκου Τουλιάτου συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία με τα ηχοχρώματα που εναλλάσσονται μέσα από τον πλούτο των ήχων της κιθάρας του Χριστοφή από ηλεκτρική σε ακουστική κι από κλασική σε συνθεσάιζερ. Περιμένουμε εναγωνίως τα τέσσερα αυτά βράδια στο Half Note ...!

  • Λευτέρης Χριστοφής (ηλεκτρικές, synthesizer, ακουστικές & κλασικές κιθάρες )
  • Dominique Di Piazza (μπάσο)
  • Jacques Marugg (βιμπράφωνο)
  • Νίκος Τουλιάτος (ντραμς)

 

Πληροφορίες

CHRISTOFIS GROUP feat. DOMINIQUE DI PIAZZA
@ HALF NOTE JAZZ CLUB
"Πέρα απ' την jazz και το fusion... με υψηλούς προσκεκλημένους"

ΠΕΜΠΤΗ 7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr

Ώρα έναρξης: 22:30 (Πεμ./ Παρ./ Σαβ.), 21:30 (Κυρ.)
Είσοδος: 10/ 15/ 20 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό)
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Μαμά, θα κάνω μπάντα!» Εν Λευκώ Party »